به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، احمدتوکلی به عنوان یکی از مخالفان استفساریه اصلاح دوباره قانون انتخابات، خواستار مسکوت ماندن آن و در عوض بازگرداندن شرط تحصیلی کاندیداتوری به مقطع لیسانس، بود و از نمایندگان می خواست تا برای رضای خدا و آبروی مجلس هم شده، بپذیرند که اشتباه کردهاند به مصوبه قبلی رای دادهاند.
حسین نقوی نماینده ورامین اگرچه مخالف این استفساریه بود اما در مخالفت با مواضع توکلی گفت: ایشان ادبیات درستی به کار نمیبرند و حق ندارند از طرف همه نمایندگان بگویند که «ما اشتباه کردیم!». شاید ایشان اشتباه کرده باشند اما من اشتباه نکردم که به افزایش سطح تحصیلات نامزدهای انتخابات مجلس رای دادم. ثانیا فرمودند، که برای رضای خدا رای دهید. مگر اینجا کسی برای غیررضای خدا رای میدهد؟ چرا برخی فکر می کنند که نمایندهتر هستند و میتوانند از طرف همه و به جای همه حرف بزنند؟
علیاصغر یوسفنژاد نماینده ساری هم در مخالفت با سخنان توکلی گفت: این تفسیر خواندن از شورای نگهبان است و ایشان چطور نظر شورای نگهبان را پیشاپیش خواندهاند؟ این استفساریه ربطی به میزان مشارکت مردم ندارد و نیازی نیست که آبروی مجلس و خدا و آخرت را ناظر بر مجلس بگیرند! اتفاقا برای آبروی مجلس لازم است که مصوبهاش تفسیر بیشتری شود تا تکلیف کسانی که می خواهند استعفا دهند، مشخص شود.
گفتنی است، نادر قاضیپور نماینده ارومیه هم در تذکری این استفساریه را تبعیض آمیز خواند و گفت: بچه های مردم چه گناهی کردند که برای دفاع از نظام به جنگ و جبهه رفتهاند و نتوانستهاند فوق لیسانس بگیرند اما در در عوض برخی آقا زادهها تواستند بروند خارج از کشور و تحصیل کنند؟ چرا آنهایی که با الفبای کار آشنا هستند را از نمایندگی مجلس به خاطر سطح تحصیلیشان محروم می کنید؟ این یعنی داریم حق شهرستانها را میخوریم!
محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس با بیان اینکه قانونگذار میتواند با کاهش یا افزایش سن رای دهندگان، درباره مشارکت کنندگان تصمیم گیری کند، افزود: همچنین قانونگذار میتواند محدوده حضور در انتخابات را برای نامزدها تعیین کند.
سخنان صبح امروز احمد توکلی اگرچه موافقانی داشت، اما مخالفان جدیای هم داشت.