به گزارش مشرق، حدود 100 روز به بازیهای المپیک ریو فرصت باقی است. تاریخ بازیهای المپیک جدا از ستارهها و قهرمانان معنی پیدا نمیکند و دقایقی که مشعل در اختیار ستارههای مردمی است، در تاریخ المپیک همیشه جاویدان خواهد ماند.
سایت ریو نگاهی به چهرههای شاخصی دارد که به صلح جهانی کمک کردند چرا که نماد المپیک و پارالمپیک چیزی غیر از صلح نیست.
دیوید بکهام، لندن 2012: بازیکن پیشین دنیای فوتبال که یکی از ثروتمندان جهان و چهرهای مردمی است که در میزبانی لندن یکی از چهرههای مشهور برای حمل مشعل المپیک بود که از یونان به سمت انگلیس حرکت کرد. شاید وقتی مشعل به دست بکهام رسید خودش هم هیجانزده بود. او معتقد است در دقایقی که در قایق بوده دلهره داشته تا اتفاقی برای خودش و مشعل نیفتد. راننده قایق هم در خاطراتش گفته از هیجان بکهام ما هم دلهره داشتیم.
وین گرتژی، ونکوور 2010: وی به پله هاکی روی یخ معروف است. گرتژی در آن دوره از رقابتها اتفاقا جدالی با پله داشت. چرا که همزمان بحث دادن المپیک به برزیل هم مطرح بود و کانادا با پیروزی خودش گرتژی را هم پیروز کرد. او یکی از 2 چهره شاخص کاناداست. او کسی بود که به المپیک 2010 اعتبار داد. در بازیهای زمستانی 2010 بزرگان دیگری مثل استیو ناش ستاره سابق بسکتبال، نانسی گرین قهرمان اسبق اسکی آلپاین و کاتریونا لومای دوان قهرمان پیشین پاتیناژ حضور داشتند اما در نهایت گرتژی بود که زیر ذرهبین خبرنگاران قرار گرفت و به تاریخ پیوست.
تام کروز، آتن 2004: چهرههای شاخصی در آتن بودند اما همه نگاهها به سمت تام کروز بود. آتن به عنوان مهد المپیک تصمیم گرفت ستارههای سراسر جهان را در حمل مشعل المپیک داشته باشد. به همین دلیل جدا از دنیای هالیوود به سراغ بسکتبالیستهای آمریکایی و حتی چهرههای شاخص سینما و موسیقی رفت. حتی نمادهای بزرگ دنیا هم در آتن شرکت کردند. تماشای تام کروز در لباس ورزشی بدون گریم برای مردم بسیار جذاب بود.
مجیک جانسون: سالت لیک سیتی 2002: اروین جانسون ملقب به مجیک (جادوگر) یکی از ستارگان مشهور بسکتبال آمریکا بود که در سال 2002 قبول کرد حملکننده مشعل المپیک زمستانی باشد. وی با حضورش در این بازیها، خاطره بارسلونا 1992 و درخشش بسکتبال آمریکا را هم زنده کرد. بی تردید المپیک زمستانی 2002 بدون این اسمهای بزرگ بیمعنا به نظر میرسید.
ونوس و سرنا ویلیامیز، سالت لیک سیتی 2002: وقتی از این دو خواهر درخواست شد برای المپیک زمستانی حضور پیدا کنند خودشان هم شگفتزده شده بودند. در آن زمان در دنیای تنیس مشهور بودند، اما هنوز به یک ابر ستاره جهانی تبدیل نشده بودند. این دو خواهر در المپیک سیدنی 2000 درخشیده بودند و با حمل مشعل المپیک 2002 به اعتبار این المپیک کمک کردند. سرنا البته از ستارههای دعوت شده به المپیک پکن 2008 و لندن 2012 هم بود.
راپرت گرینت، لندن 2012: یکی از چهرههای شاخص، اما نه ورزشی راپرت گرینت بود که در تولید سریالهای هریپاتر نقش عمدهای داشت. تلاش او برای به ثمر رساندن این مجموعه هنری هرگز از خاطر مردم بریتانیا نمیرود. حمل مشعل توسط او راهی برای تقدیر و تشکر از وی به نظر میرسید.
پاوو نورمی، هلسینکی 1952: این ورزشکار فنلاندی ستاره سرشناس این کشور در دوومیدانی بود که در آن زمان میتوانست در چندین رشته خوش بدرخشد و در هر کدام از مادهها یک مدعی برای قهرمانی بود. او در جوانی در آمستردام 1928 و آنتوئرپیا 1920 خوش درخشید و در سال 1952 هرچند سن و سالی از او گذشته بود، اما همه فنلاند او را یک ستاره مردمی میدانستند.
ویلیام، لندن 2012: ویلیام موسیقیدان و ستاره دنیای موسیقی آمریکا و یکی از مشهورترین خوانندههای ارکستر سمفونیک به شمار میرفت که در سال 2012 به عنوان یکی از ستارههای دنیای موسیقی برای حمل مشعل المپیک انتخاب شد. این ستاره سیاهپوست سخنرانیهای جالبی درباره صلح جهانی داشت و در آن سال به عنوان یکی از چهره های تاثیرگذار در عرصه صلح و آرامش شناخته شد.
دیدیه دروگبا، لندن 2012: بازیکن فوتبال اهل ساحل عاج بین مردم انگلیس به خصوص شمال لندن و منطقه چلسی به یک بت فوتبال تبدیل شده بود. او با حمل مشعل المپیک بیش از پیش به شخصیت جهانی خود اعتبار داد.
مایکل جانسون، آتلانتای 1996 و لندن 2012: جانسون از معدود ستارگان دنیای ورزش بوده که دوبار افتخار حمل مشعل المپیک نصیبش شده است. او به هر حال یک بریتانیایی محسوب میشود، اما پیشینه آفریقاییاش باعث شده به فکر کمک به مردم این قاره و حرکت در جهت تحقق صلح در این منطقه باشد. وی در دوی 200 و 400 متر در زمان خود یکی مدعی جدی قهرمانی بود و رقیب نداشت.
پله، آتن 2004: در سال 2004 آتن بسیاری از ستارگان جهانی را به خانه المپیک دعوت کرده بود که یکی از مهمترین آنها پله نام داشت. برای انتقال پله به اتن با توجه به وضعیت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مشکلات زیادی وجود داشت و باید هماهنگیهای زیادی صورت میگرفت. به هر حال او قبول کرد و میهمان آتنیها شد.
محمد کلی، آتلانتا 1996: یکی دیگر از بزرگان دنیای المپیک بدون تردید محمدعلی است. مدالآور طلا در المپیک رم 1960 و ستاره بی رقیب دنیای بوکس کلاسیک. میهمانی آمریکایی با ریشه آفریقایی که همیشه پیام آور صلح، آرامش و بی مرزی بود که به آتلانتای 1996 اعتبار داد.
اوسکار اشمیت، آتن 2004: این ورزشکار رکوددار کسب امتیاز در جهان بسکتبال است که توانست 49 هزار و 737 امتیاز را به نام خود ثبت کند. او در آتن 2004 فردی مسن به نظر میرسید، اما میهمانی معتبر و باارزش برای آتنیها محسوب میشد. وی 5 المپیک را تجربه کرده و در مسکوی 1980 و آتن 1996 خوش درخشید.
پاتریک استوارت، لندن 2012: استوارت ستاره دنیای سینما قبول کرد یکی از حملکنندگان مشعل المپیک 2012 لندن باشد. این بازیگر انگلیسی در فیلمهای تاثیرگذاری چون X-Men درخشیده است.
لوئیس همیلتون، لندن 2012: ستاره فرمول یک، اهل لوتون انگلیس محال بود در فهرست حملکنندگان مشعل نباشد. او اتفاقا آخرین مرحله از نتقال مشعل را برعهده داشت تا بیش از پیش مشهور شود و البته به لندن 2012 اعتبار ببخشد. همیلتون همیشه زودتر از بقیه به خط پایان میرسد و این بار هم مشعل المپیک 2012 با او به خط پایان رسید.