به گزارش مشرق، در پیام آیتالله لطفالله صافیگلپایگانی به نخستین جشنواره حدیثی ثقةالاسلام کلینی که چهارشنبه شب در سالن همایشهای دارالشفاء برگزار شد آمده است: دین مبین اسلام از آغازین هنگام نورافشانی تا به امروز و تا عصر ظهور و تا روز قیامت بر دو پایه سترگ استوار بوده و هست. این دو پایه خللناپذیر قرآن مجید، وحی اصیل الهی و معجزه جاودانهای است که برهان حقانیت همه دعوتهای آسمانی و خاتمیت دین اسلام است و دیگر در کنار قرآن و همراه قرآن، سنت و حدیث از پیامبر بزرگ اسلام و اوصیاء اهل بیت آن حضرت است.
در ادامه این پیام تاکید شده است: قرآن و سنت و حدیث همه حقایق است و همه حقایق در قرآن و حدیث است. آثار نبویه، معارف نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، کتابهای شریف اربعه، گنجینههای ادعیه، موسوعه بحارالانوار، کتاب مکارم الاخلاق و دهها بلکه صدها کتاب همه ذخایر گرانبهایی هستند که به خاطر سنگینی معنوی از آسمان و زمین سنگینترند و جهان در بهرهمندی از این آثار و احادیث حکمت و موعظه و درسهای بیشمار سیر و پیشرفت دارد و به سوی رشد حرکت میکند.
در بخش دیگری از پیام این مرجع تقلید با اشاره به شخصیت جناب کلینی آمده است: برای نمونه و به مناسبت عنوان بزرگ این همایش، عرض کنم که ثقةالاسلام کلینی، آن مرد بزرگ و شخصیت آگاه در ارتباط با یکی و تنها یکی از خطبههای امام علی(ع) که در آغاز باب جوامع التوحید کافی آن را روایت کرده است میگوید که «هی کافیةٌ لِمَن طلب عِلمَ التّوحید اذا تدبّرها و فهم ما فیها فلو اجتمع ألسِنَة الجنّ و الإنس، لیس فیها لسانُ نبیّ علی أن یبیّنوا التّوحید بمثل ما أتی به بأبی و اُمّی، ما قدروا علیه و لو لا إبانته علیه السّلام ما عَلِمَ الناس کیف یسلکون سبلَ التّوحید.»
در ادامه پیام آیتالله صافیگلپایگانی با اشاره به غفلت از کتابهای حدیثی تصریح شده است: متاسفانه ما در زمانی واقع شدهایم که برخی از اشخاص که به اصطلاح دانشپژوه و اهل تحقیق و تعمّق شمرده میشوند، از این یگانه دریای علم و معرفت غافل مانده و چنان که سزاوار است، قدر این نعمت را نمیدانند و چه بسا که به مکتبهایی نظر دوخته باشیم که جز ظلمات و تاریکی و سرگردانی کسی را به جایی رهنما نیستند و سراب را به جای آب نشان میدهند. حقّاً حقّ این علوم، ناشناخته مانده و ادا نمیشود.
در بخشی از این پیام در ارتباط با این همایش آمده است: این همایش و این محفل و مجلس عزیز و این اجتماع ارزشمند، به این دلیل مورد کمال تقدیر و تجلیل است که ان شاء الله آغاز حرکتی است شایان به سوی معارف اهل بیت علیهم السلام و آشنایی با این علوم مأثوره.
در پایان این پیام خاطرنشان شده است: حقیر، دست همه سرورانی را که در تشکیل این برنامهی مفید زحمت کشیدهاند، میبوسم و امیدوارم خدمات و تلاشهای همگان موجب مسرّت قلب ولیّ دوران حضرت صاحب الزّمان مولانا المهدی ارواح العالمین له الفداء شود. از خداوند متعال مسئلت می کنم که توفیق پیگیری و ادامه این خدمت را به آنان عطا فرماید.