وی به تصمیم اردوغان علیه نمایندگان طرفدار کردها و لغو مصونیت پارلمانی علیه آن ها انتقاد وارد کرده و تاکید کرده که این دولت متاسفانه یک سری کامل از اقدامات را در پیش می گیرد که با آن ترکیه را همچنان از خواسته های ما برای یک دموکراسی دورتر می کند.
معاون رئیس پارلمان آلمان نیز انتقاد شدیدی به تصمیم دولت ترکیه برای لغو مصونیت پارلمانی نمایندگان طرفدار کرد ها وارد کرده و گفت: در حال حاضر اتحادیه اروپا نباید هیچ گونه آزادی ویزا برای شهروندان ترک را در نظر بگیرد.
پارلمان ترکیه طرح جنجالی مورد حمایت دولت این کشور برای لغو مصونیت قضایی نمایندگان را تصویب کرد، اقدامی که منتقدین میگویند عمدتا نمایندگان کُرد را هدف قرار خواهد داد.
از مجموع 550 کرسی پارلمان ترکیه، 348 نماینده به این طرح رأی مثبت داده و 155 نفر با آن مخالفت کردند.
برای اینکه این موضوع به رفراندوم عمومی گذاشته شود باید سهچهارم مجلس - بیش از 330 نماینده - در رأیگیری دور دوم که روز جمعه برگزار خواهد شد به آن رأی مثبت دهند.
اگر این طرح، که توسط حزب حاکم عدالت و توسعه پیشنهاد شده، تصویب شود مصونیت 130 نماینده از تمام احزاب حاضر در پارلمان که پروندهشان به رئیس مجلس ارسال شده بود، لغو خواهد شد.
این طرح پیشتر منجر به صحنههای بیسابقهای در کمیته قانون اساسی پارلمان شد. نمایندگان مخالف و موافق این طرح با مشت و پرتاب اشیا به جان هم افتادند. پس از درگیریها نمایندگان حزب دموکراتیک خلقها از این کمیته بیرون رفتند.
حزب دموکراتیک خلقها میگوید این قانون برای بیرون راندن نمایندگانشان از پارلمان طراحی شده است.
صلاح الدین دمیرتاش و فیگن یوکسکداغ، رؤسای مشترک این حزب در نامهای به
نمایندگان اروپایی گفتند: «این طرح سعی دارد حزب دموکراتیک خلقها را در
پارلمان نابود کند.»
مقامات حزب میگویند در صورت تصویب این طرح ممکن است 50 نماینده از مجموع 59 نماینده دموکراتیک خلقها تحت پیگرد قضایی قرار گیرند.