کد خبر 57923
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۰

نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ‌گفت: پذيرش صادقانه قطعنامه 598 از سوي امام خميني(ره) لطف الهي بود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمد كوثري پنج‌شنبه شب در همايش ملي «پذيرش قطعنامه 598 با رويكرد انديشه‌هاي دفاعي امام خميني(ره)» با تاكيد بر ضرورت واكاوي و بررسي قطعنامه 598 و بيان محاسن و معايب آن به موارد مسبوق به سابقه كه سبب اين تصميم شد اشاره كرد.
وي تصريح كرد: قطعنامه 598 نقطه عطفي در هشت سال دفاع مقدس بود اما بررسي آن تنها محدود به قطعنامه نمي‌شود بلكه بايد به جريان هشت سال گذشته آن توجه كرد.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در ادامه به بيان نظرات موافقان و مخالفان پذيرش قطعنامه 598 اشاره كرد و گفت: برخي قائل به پذيرش قطعنامه پس از فتح خرمشهر بودند كه ما به دلايل زيادي با آن مخالف بوديم.
وي تصريح كرد: اگر قطعنامه را در آن مقطع زماني مي‌پذيرفتيم قسمتي از خاك ما هنوز در دست دشمن بود و از طرف ديگر ‌به دليل حمايت دو ابرقدرت جهان و سازمان‌هاي بين‌المللي از او مورد اعتماد نبود.
كوثري به تبيين و شفاف‌سازي دلايل پذيرش قطعنامه 598 در سال 67 اشاره كرد و گفت: عمليات والفجر 8 در سال 64 با موفقيت صورت گرفت و ما را به اهداف خود رساند.
وي ادامه داد: در سال 65 عمليات كربلاي چهار انجام شد كه منجر به عدم موفقيت ما و پيروزي عراقي‌ها شد اما عمليات كربلاي 5 در كمتر از 15 روز از عمليات كربلاي چهار انجام شد و از منطقه شلمچه كه به گفته عراقي‌ها 93 درصد از نظر پدافندي كامل بود عبور كرده و به كانال ماهي رسيدند.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: پس از موفقيت در اين عمليات بود كه پيغام دادند هرچه مي‌خواهيد در قطعنامه بنويسيد در حالي كه پس از فتح خرمشهر چنين پيغامي ندادند.
وي با بيان اينكه 135 تيپ عراقي كه در منطقه آمده بودند 10 تا 90 درصد منهدم شدند، گفت: سال 66 تصميم گرفته شد كه عملياتي را از شمال غرب شروع كنيم كه اين تصميم تنها از جانب نظامي‌ها نبود، بلكه با لحاظ ابعاد سياسي گرفته شد.
كوثري با اشاره به انجام عمليات والفجر 10 در سال 66 ابراز داشت: اتفاق مهمي كه بعد از كربلاي 5 در سال 66 افتاد، اين بود كه آمريكايي‌ها به صورت فيزيكي در منطقه حضور پيدا كردند و مجوزهاي متعددي براي استفاده از سلاح شيميايي به عراق دادند، كه اوج اين جنايت در حلبچه اتفاق افتاد.
وي تاكيد كرد: در قطعنامه 598 بايد اين جنايات را هم دنبال كنيم در حلبچه تنها 5 هزار نفر از مردم اين شهر و روستاهاي اطراف كشته شدند و نهايت در حالي كه با توانمندي محدودي مواجه بوديم، در شمال غرب جبهه جديدي باز شد.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: در ابتداي سال 59 كه عراق با 120 فروند هواپيما به شهرهاي غربي و تهران حمله كرد، بي‌بي‌سي در گزارشي اعلام كرد كه ايران 8 ميليارد دلار و عراق 36 ميليارد دلار ذخيره ارزي دارد.
وي ادامه داد: در پايان جنگ رسانه‌هاي آمريكايي نوشتند عراق بين 70 تا 90 ميليارد دلار بدهي دارد در حاليكه ايران يك دلار هم بدهي ندارد و اين نشان از آن دارد كه امام خميني(ره) سياست حضرت علي(ع) را داشت و اين كشورهاي عربستان و كويت و... بودند كه به كارخانجات خود پول دادند تا براي استفاده عراق سلاح توليد كنند.
كوثري بيان داشت: ابرقدرت‌ها در سال 66 مجوز همگاني به عراق دادند كه براي نابودي ايران به هر وسيله‌اي متوسل شود و اين شرايط بسيار سختي بود اما امام اميدوار به قدرت لايزال الهي بود.

* در سال‌هاي آخر جنگ دولت حمايتي از رزمندگان نمي‌كرد
وي ادامه داد: مسئله مهم در اين بين كاهش توانمندي ايران، عدم حمايت دولتي از رزمندگان و افزايش قدرت عراق از نظر نفرات و تجهيزات بود.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: در ايام پاياني جنگ نيروها كه به صورت دسته جمعي به جبهه مي‌رفتند بعد از سه ماه بر مي‌گشتند و در عمليات والفجر 10 بود كه دشمن دست ما را خوانده بود.
وي ادامه داد: اينگونه شد كه بعد از والفجر 10، عمليات بيت‌المقدس چهار را انجام داديم و روي ارتفاعات عراق رفتيم و در نهايت به دليل روحيه تهاجمي بسيجيان، خط دفاعي ما نازك شد و عراقي‌ها در نتيجه شناسايي منطقه فاو را از دست نيروهاي ما خارج كردند.
كوثري تازه تاسيس بودن ستاد كل نيروهاي مسلح، عدم تمايل به ادامه جنگ، همزماني اعزام نيرو با فصل كشاورزي و امتحانات را از جمله دلايل موفقيت عراقي‌ها در بازپس‌گيري مناطق تصرف شده دانست.
وي ادامه داد: سپاه در اين زمان 3.5 ميليارد دلار براي ادامه جنگ تخمين زده و به آيت‌الله‌ هاشمي رفسنجاني كه در اين زمان جانشين فرمانده كل قوا بود، ارائه كرد.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: رئيس دولت كه در اين زمان ميرحسين موسوي بود در پاسخ به ميزان كمك به جبهه اعلام كرد كه توان يك دلار كمك به خريد تجهيزات هم ندارد.
وي به پاسخ خاتمي كه مسئول تبليغات ستاد بود اشاره كرد و گفت: خاتمي نيز اعلام كرد روحيه‌اي براي ادامه جنگ و اعزام نيرو نيست و با جمع‌بندي اين مسائل بود كه به امام گفتند ادامه جنگ به مصلحت نيست.
كوثري عنوان داشت: علاوه بر اين آمريكايي‌ها نيز مستقيما جبهه گسترده‌اي به اندازه دهانه خليج فارس تا تقاطع مرز ايران و تركيه عليه ايران باز كردند و در همين هنگام بود كه هواپيماي مسافربري ايران مورد هدف ناو آمريكايي قرار گرفت و نه تنها محكوم نشد، بلكه فرمانده اين ناو مدال افتخار دريافت كرد.
وي ادامه داد: اما اينكه آيا با همين توان مي‌شد به جنگ ادامه داد پاسخ مثبت است اما واقعيت اين است كه مسائل داخلي را پررنگ‌تر از مسائل جنگ نشان دادند و در حالي كه اينها عنوان كردند روحيه‌اي براي اعزام نيست، آيت‌الله خامنه‌اي در نماز جمعه خواستار اعزام نيرو به جبهه‌ها شد.

* پذيرش صادقانه قطعنامه لطف الهي بود
كوثري در جمع‌بندي سخنان خود گفت: پذيرش صادقانه قطعنامه توسط امام راحل لطف الهي بود چرا كه منافقين كه گمان مي‌كردند مردم دست از ولايت برداشتند اعضاي خود را از كشورهاي مختلف فراخواندند كه حدود 2 هزار نفر از آنها كشته شدند و ديگر تواني براي برخاستن نداشته و ندارند.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به حضور موثر مردم در خنثي‌سازي فتنه 88 گفت: بايد همواره گوش به فرمان رهبري باشيم چون اگر مواضع رهبري و حضور مردم در صحنه نبود اين نتيجه حاصل نمي‌شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مردم استان بوشهر ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    0 0
    عزیز من منطقی حرف بزنید1 دولت اگه پولی داشت می داد وگرنه این حرف ها که الان می زنیدخیلی بی ربطه وبه نظرخودتان خیلی حرفه ای ومرموزانه به موسوی ربط می دهید. مردم بیدارند عزیزم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس