به گزارش مشرق، رضا رحمانی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در سالهای گذشته دچار مشکلات زیادی شدهاند اظهار داشت: باید این واحدها به چرخه تولید بازگردند که در این راستا، هیئت دولت و ستاد اقتصاد مقاومتی 7 طرح مشخص برای حل این موضوع تدوین کرده است.
وی با بیان اینکه در یکی از فازهای 7 طرح اجرایی خروج از رکود واحدهای کوچک و متوسط، تسهیلات برای تأمین نقدینگی آنها ارائه میشود، افزود: برای واحدهای کوچک با تعریف اشتغال زیر 50 نفر، تا سقف 10 میلیارد ریال و برای واحدهای متوسط با اشتغال بین 50 تا 100 نفر تا سقف 30 میلیارد ریال پرداخت میشود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اینکه واحدهایی در این طرح تسهیلات دریافت میکنند که از نظر تکنولوژی، تجهیزات و بازار فروش، مشکلی نداشته و تنها با مشکل نقدینگی مواجه هستند، گفت: در این طرح، افزایش تولید، اشتغال و صادرات را هدف قرار دادهایم و امیدواریم این واحدهای تولیدی کوچک و متوسط را بتوانیم به چرخه تولید بازگردانیم.
رحمانی، با تاکید بر اینکه برای استانها محدودیتی در تعداد واحدهای دریافت کننده تسهیلات نداریم، ادامه داد: تنها شرط اعطای تسهیلات، تأیید کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی استانهاست.
وی با اشاره به اینکه 16000 میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانکها در این طرح با سود 18 درصد پرداخت میشود، خاطر نشان کرد: پیشبینی ما برای تعداد واحدهایی که میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند، بین 7500 تا 12000 واحد تولیدی کوچک و متوسط است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در مورد گلایه صنعتگران مبنی بر شعاری بودن این طرح و اینکه تا به حال ریالی از آن پرداخت نشده است، ابراز داشت: روند پرداختها با مشکلاتی مواجه بود که روز چهارشنبه با حضور معاون اول رئیس جمهور و روسای بانکها در جلسهای این مشکلات حل شد و پرداخت آن آغاز شده است.
رحمانی با بیان اینکه تا به امروز، تسهیلات بیش از 70 واحد کوچک و متوسط در کشور پرداخت شده است، افزود: بیش از 500 وام هم در مرحله عقد قرار داد است، ضمن اینکه به تدریج کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استانها بقیه واحدها را پس از بررسی با اولویت معرفی خواهند کرد.
وی تصریح کرد: ما تلاش میکنیم در مرداد و شهریور، تمام تسهیلات مصوب پرداخت شود و تا پایان سال، نتیجه آن را به صورت ملوس ببینیم.