کد خبر 60936
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۶

حمله مقتدرانه نیروهای سپاه پاسداران به گروهک تروریستی پژاک و ضربه جبران ناپذیر به این گروهک واکنش های مختلفی را در سطح منطقه و جهان به همراه داشته است.

به گزارش مشرق به نقل از بولتن، بسیاری از سازمان های به اصطلاح فعال حقوق بشری تلاش کردند با محکوم کردن این اقدام سپاه آن را تجاوز به حریم عراق جلوه بدهند اما با تاکید نیروهای ایرانی و تاکید مسئولان عراقی که ورودی به خاک این کشور صورت نپذیرفته است این نقشه نقش بر آب شد.

از طرف دیگر یکی از مسائلی که بسیاری از تحلیل گران بین المللی مترصد تحلیل آن هستند این است که آمریکا به عنوان یک نیروی نظامی که حضور فیزیکی در آمریکا دارد چقدر با انجام این عمل ایران هماهنگ بوده است؟

باربارا اسلاوین خبرنگار معروف آمریکایی اخیرا در یادداشتی در سایت " ای پی اس"  در خصوص این موضوع نوشته است که آمریکا نظر مثبتی نسبت به گروه پژاک و سازمان منافقین ندارد.

اسلاوین در یادداشت خود اشاره کرده است که در طی چند هفته گذشته نیروهای ایرانی درگیری هایی با گروه پژاک در منطقه مرزی کردستان ایران وعراق داشته اند .اما منابع رسمی عراق می گویند که علی رغم گزارشاتی که در مورد سکوت آمریکا و عدم مداخله این کشور در درگیری های ایران وگروهک پژاک داشته اند، نیروهای آمریکایی فاصله زیادی با نقاط درگیری درمرز داشته اند و اساسا خود را دخالت نداده اند چون دولت آمریکا به دلیل ماهیت ضد ایرانی این گروهک خواهان تقویت گروهک پژاک است .
                       
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود نیز در این خصوص می گوید که تشکیلات پژاک در سال 2004 تاسیس شد که یک گروه جدایی طلب از گروه پ ک ک است که بخش ایرانی این تشکیلات است.

این تشکیلات نیز در لیست سازمان های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا قرار دارد چرا که برای حدود 20سال دردرگیری های ترکیه دخالت داشته اند.البته مجاهین خلق هم در لیست تروریست ها قرار دارند اما فعالیت هایی در حال انجام است که نام آنها از لیست تروریست ها خارج شود.

جالب این جاست که برخی مقامات پیشین آمریکایی با دریافت مبالغی برای مجاهدین صحبت کرده اند.رئیس پیشین اف بی آی آقای لوئیس فرمی و دادستان پیشین آمریکا آقای میشل موکاس و فرمانده پیشین مرکزی آمریکا آقای آنتونی ژنی در همایش هایی با مجاهدین خلق دیده شده اند.

با وجودی که ادعا می شود باید گروه مجاهدین را از پادگان اشرف نجات دهند تا فاجعه انسانی اتفاق نیفتد، اما سخنگوی کاخ سفید می گوید که حتی اگر مجاهدین از لیست تروریست های وزارت خارجه آمریکا خارج شوند بازهم هیچ کدام از آنها اجازه سفر به آمریکا را پیدا نخواهد کرد.

سخنگوی کاخ سفید همچنین می گوید که جایگاه اشخاص و شهروندان آمریکایی که با هرگونه گروه تروریستی در ارتباط باشند بسیار ناگوار خواهد بود واین شامل اشخاصی می شود که امکانات و تجهیزات برای این گروه فراهم می آورند و همچنین آموزش های نظامی ببیند که تعداد زیادی از اعضای گروه مجاهدین خلق به این خصوصیات شناخته می شوند.

در همین حال کنفرانسی در واشنگتن روز پنج شنبه توسط شورای ایرانیان و آمریکایی ها برگزار شد و با وجودی که نسبت به اعضای گروهک منافقین اظهار همدردی کردند اما اعتقاد داشتند که این عمل اشتباهی خواهد بود که نام این گروه از لیست گروه های تروریستی وزارت خارجه آمریکا خارج شود.
                       
مازیار بهاری که چندی پیش با عنوان تخلفات قانونی در ایران زندانی بود در این کنفرانس سخنرانی کرده و گفته است که او فکر می کند مقامات رسمی آمریکایی از این موضوع واهمه دارند که واقعه پایگاه اشرف در عراق به وجود بیاید. در واقعه جیم جونز در سال 1978 هزاران تن از افرادی که به یک پیامبر دروغین خود را متصل نموده بودند کشته شدند که به واقعه جونز تاون معروف شده است.

درگیری ها و کشاکش مقامات آمریکایی برای خارج کردن منافقین از لیست گروهک های تروریستی اما نگه داشتن پژاک در همین لیست حاکی از سیاست دوگانه آمریکا در قبال مسائل منطقه است .

آمریکا از یک طرف با سکوت خود در حالی که از حامیان گروهک پژاک است اقدامات ایران را تلویحا تایید می کند تا روابطش با ترکیه را از دست ندهد و از سوی دیگر با زمینه چینی برای خارج کردن منافقین از لیست گروهک های تروریستی نشان می دهد که حمایت همه جانبه ای را از این گروهک تروریستی که اقدامات جنایتکارنه بیشماری را انجام داده است به عمل می آورد.

به هرحال موضوعی که روشن است این است که آمریکا به دلیل فشارهای بین المللی در مقابل حمله نیروهای ایرانی به پژآک سکوت کرد سکوتی که برداشت های متفاوتی را به دنبال داشت اما نکته مهم این است که آمریکا مجبور شد در قبال این قضیه یک گام عقب نشینی کند و این گروهک را یک گروهک تروریستی قلمداد کند .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • نیکوبندری ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
    0 0
    اگر,کمی,دقت نظرداشته,باشی,میفهمی,که بخاطرشرایط,بحرانی اقتصادی,امریکابرنامه ای,برای برقراری ارتباط,بادولت ایران,داراد,لذا,اینگونه,برخوردبرای,نشان دادن یابه قولی چراغ بالاومرس زدن,نشانه برقراری ارتباط دراینده خیلی نچندان دوراست,

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس