در شرایطی که نبود اعتبارات کافی به عنوان دلیل عدم پرتاب ماهواره‌ها مطرح می‌شود، طرف خارجی قرار است اقدام به طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره برای کشورمان کند. چگونه بودجه و اعتبارات لازم برای این قراردادها وجود دارد اما برای پرتاب‌های داخلی فراهم نیست؟

ماهواره
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، مدتهاست خبر جدید و مهمی از صنعت فضایی کشورمان به گوش نمی رسد و پس از تغییر و تحولات صورت گرفته در ساختار این بخش مهم، اکثر صحبت ها در این خصوص مربوط به دادن وعده هایی برای آینده است.
 
اما در این حین، وزیر ارتباطات کشورمان اواخر هفته گذشته در راس کمیسیون اقتصادی ایران، به مسکو سفر کرد و در این راستا توافقاتی در زمینه همکاریهای فضایی ایران و روسیه با حضور مسئولان وزارت ارتباطات و سازمان فضایی روسیه صورت گرفت.
 
محمود واعظی پس از این سفر، از مذاکره با یک شرکت روسی برای ساخت و پرتاب ماهواره ملی سنجش از راه دور خبر داد و گفت که در حال مذاکره با طرف مقابل بر سر قیمت این قرارداد هستیم!
 
این صحبتهای وزیر ارتباطات در حالی مطرح می شود که برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران در چند سال اخیر دست خوش فراز و نشیب های زیادی بوده و به نوعی سکون و کرختی دچار شده است.
 
کلید برجام هم قفل مصباح را باز نکرد
 
برنامه ماهواره مصباح قدمتی در حدود 20 سال دارد و توسط یک شرکت ایتالیایی برای ایران ساخته شد. این ماهواره به دلیل تحریم های وضع شده بر علیه ما توسط شرکت سازنده، بلوکه شده و همچنان در دست این شرکت قرار دارد. این ماهواره قرار بود توسط روسها به فضا پرتاب شود و دارای توانایی مخابراتی است.
 
بعد از حصول توافق هسته ای برخی از مسئولین امر خبر از گشایش در ماجرای مصباح داده و اعلام کردند که با امضاء برجام به زودی این ماهواره آزاد شده و توسط یک ماهواره بر خارجی به فضا پرتاب می شود.
 
محمد حسن انتظاری مجری طرح ملی ماهواره مصباح در گفتگویی در بهمن ماه سال 1394 اینگونه می گوید :" پرتاب ماهواره مصباح با موشک خارجی در آینده نزدیک، انجام خواهد شد. پروژه ماهواره مصباح طبق قرارداد میان سازمان پژوهشها و سازمان فضایی ایران تعریف شد و هم اکنون نیز با تغییر شرایط سیاسی و دیپلماسی، مدیریت این پروژه در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بار دیگر ادامه یافته است. "
 
ماهواره 
 
با وجود نزدیک به گذشت 6 ماه از اعلام این موضوع همچنان نه خبری از پرتاب این ماهواره و نه خبری از حتی آزاد شدن ماهواره مصباح نیست. این در حالی است که در خرداد ماه سال جاری نیز رییس سازمان فضایی در طی صحبت هایی از مذاکره با طرف ایتالیایی برای آزاد کردن مصباح خبر داده بود.
 
ماهواره‌های دانشجویی در انتظار آفتاب برجام
 
اما بخش دیگری از مشکلات در خصوص برنامه های فضایی کشور روی زمین ماندن ماهواره های دانشجویی برای پرتاب است. این ماهواره ها توسط دانشمدان ایرانی در داخل کشور طراحی و ساخته شده است ولی مدتهاست که بر روی زمین مانده و پرتاب نمی شوند. در این مدت دلایل متفاوتی برای این عدم پرتاب مطرح شد، از جمله این دلایل می توان به بحث ها و شبهاتی درباره پذیرفتن محدودیت هایی در قالب برجام برای پرتاب های فضایی و تا نبود اعتبار کافی مطرح شد.
 
در بحث اول یعنی ارتباط عدم پرتاب به دلیل برخی توافق ها، این مسئله بارها توسط مسئولین امر تکذیب شد. اما مسئله کمبود بودجه و نبود اعتبارات کافی از جمله دیگر مسائلی است که در این بخش به عنوان دلیل عدم پرتاب ماهواره مطرح می شود. اما مسئله اینجاست که در این شرایط طرف روسی قرار است اقدام به طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره کند. چگونه است که بودجه و اعتبارات لازم برای این طرح وجود داشته و برای پرتاب های داخلی وجود ندارد؟ یا اینکه آنها حاضر شده اند بدون دریافت هیچگونه مبلغی دست به این کار بزنند ؟!
 
مسئله اینجاست که این ماهواره های دانشجویی همه جزو ماهواره های سبک بوده و تقریبا تمامی آنها قابلیت پرتاب با پرتابگر داخلی را نیز دارند. اما در کمال شگفتی در این بخش هم صحبتهایی از همکاری با روسیه برای پرتاب ماهواره های دانشجویی مطرح شده است.
 
 رئیس سازمان فضایی ایران در جریان صحبت هایی در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری از مذاکره با آژانس فضایی روسیه در جهت تداوم همکای های دو کشور برای پرتاب ماهواره‌های دانشجویی خبر داده است!
 
سرعت برنامه فضایی ایران قابل قبول است؟
 
یکی از نکات مفعول مانده در این بحث، مسئله عدم توجه به توان داخلی در بحث طراحی و ساخت ماهواره سنجش از دور است. بر اساس یکی از پیشنهادات مطرح شده در برنامه ششم توسعه که به دوره بین سالهای 1395 تا 1399 اطلاق می شود، قرار است ایران به ماهواره بومی سنجش از راه دور به صورت بومی دست پیدا کند. اما وقتی این حجم اعتبار با قول و قرارهای فعلی، با طرف روسیه بسته شود چگونه می توان با سرمایه گذاری بومی به این فناوری دست پیدا کرد؟
 
تناقض مسئولان دولتی بخصوص وزیر ارتباطات به عنوان مسئول بالادستی بخش فضایی، در خصوص همکاری با روسیه و حتی عقد قرارداد با این کشور، آنجا آشکار می شود که مدیران پژوهشگاه هوافضا بخصوص دکتر فتح الله امی رییس این پژوهشگاه، چندی پیش با حضور در برنامه ثریا رسما اعلام کردند که "تنها 7درصد از بودجه پروژه‌های فضایی اختصاص یافته است و برای پیگیری پروژه‌های فضایی بودجه کافی در اختیار مسئولان مربوطه نیست"
 
آن روزها دور نبودند که جمهوری اسلامی ایران با سرعت در راستای توسعه صنعت فضایی خود گام برداشت و با پرتاب کاوشگر، تست های مختلف زیرسامانه ها و پرتاب ماهواره های کوچک، قدم به قدم به خودکفایی و کسب درآمدی سرشار از این حوزه نزدیک می شد اما اکنون تاریخ فضایی مان دچار فاصله های فراوان است و لیست کشورهایی که در ردیف خرید یا ساخت ماهواره هستند به کشورهایی مثل افغانستان رسیده است

مروری بر خبرها نشان می دهد در همین سال 2013، فرانسوی‌ها ماهواره مخابراتی‌ را برای جمهوری آذربایجان پرتاب کردند که آذربایجان 120 میلیون دلار خرج این پروژه کرده بود و بولیوی با کمک چین در همان سال 2013 ماهواره 5 تنی مخابراتی را پرتاب کرد و هزینه ای حدودا 300 میلیون دلاری برای این کار کنار گذاشت اما هنوز چشم انداز و برنامه دقیق فضایی کشورمان برای آینده دور و نزدیک، مشخص و مورد حمایت نیست.

دیگر همه می دانند که مراکز و برنامه های فضایی کشورمان ایران روزها فعلا حال و روز خوبی ندارد و خبرهایی که در خصوص عقد قراردادهای سنگین با کشورهای دیگر برای طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره منتشر می شود بیش از آنکه مایه خوشحالی باشد، موجبات نگرانی دوستداران و فعالان این صنعت مهم و راهبردی را فراهم خواهد کرد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 64
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 64
  • محسن ۰۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    من متخصص نیستم ولی به نظر شما الان ماهواره در اولویت است
  • ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    ننگ به ...
  • ۰۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    2 1
    مردم ایران لیاقت داشتن صنایع هسته ای و فضایی را ندارند. ملتی برای گل شدن یک توپ و حتی شکست فوتبال جلوی آرژانتین و بوسنی به خیابان می رسند و جشن می گیرند اما وقتی موجود زنده به فضا می فرستیم می گویند بروید پراید را درست کنید یا اینها قیمت گوجه نمی شود، این مردم لیاقتشان همین حسن روحانی است. هر ملتی که ذلت را بر عزت انتخاب کرد و فکر کرد با تنبلی و همکاری با دشمن به جایی می رسد باید مثل بنی اسراییل آواره بیابان شود. همانطور که رهبری فرمود ملت ایران با رویگردان شدن از انقلاب اسلامی باید منتظر سیلی سخت الهی باشند. طوری وضعیت فعلی سوریه برایشان تبدیل به آرزو شود.
  • حسین ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    2 0
    وقتی رضای کدخدا جای رضای خدا رو بگیره همین میشه. هم بتن ریزی می‌شیم و هم اقتصادمون فلج میشه. وقتی چرخ کارخانه در مقابل چرخ سانتریفیوژ قرار بگیره، هم چرخ سانتریفیوژ می‌ایسته هم چرخ کارخانه وقتی عمل نقد در برابر وعده نسیه قرار بگیره همین میشه وقتی دل از داخل کنده بشه و به امید پاریس و واشنگتن پرواز کنه همین میشه مشرق هم حتما با بی شرمی هرچه تمام تر دوباره ما رو سانسورمیکنه
  • ۰۳:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    بودجه هست، غیرت نیست!
  • عباس صادق ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    ممکن است با نام ان مشکل داشته باشند !!!! نام ان را تغییر دهید شاید مشکل حل شد.
  • ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    سلام مشرق شاید خارج از بحث اما یک مجله ای تازگی ها یک حرفهای خیلی عجیب و غریب می زنه که بد نیست یک سری به سایتشون بزنی و ببینی مطالبش چقدر جدی و حقیقی و واقعی هست (رو ب رو )مخصوصا از روزی که سردار باقری فرمانده نیروهای مسلح شده ! برای دومین بار هست که هم تیتراش بو داره و بوی جنگ می دهد هم اینکه اطلاعات غریبی را می نویسه ! چاپ این بارش که توی سایتش هم هست تیتر خطری باز زده آیا جنگ درراه هست و بعد هم توضیحاتی غریبتر یک نگاه عاقلانه برای اطلاع رسانی داشته باش و خبری هم بنویس عالی
  • ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    روسیه دلش برای ما نسوخته و مایل نیست ایران مستقل باشد. اساسا در نظم جدید جهانی ایران باید یک کشور مصرف کننده باقی بماند. لهذا این مساله مبارزه با تولید داخلی منحصر به صنایع هسته ای یا فضایی نیست. بلکه اگر بخواهید می توانید در مورد مبارزه بی امان دولت یازدهم با تولید محصولات داخلی دارویی و ژنتیکی گرفته تا هواپیماسازی و تا حتی صنایع نظامی گزارش تهیه کنید. یادتان باشد روسها تا شهید طرانی مقدم زنده باید ابدا اس سیصد را هم نمی دادند چون می ترسیدند ایران قصد بومی سازی آن را داشته باشد.
  • ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    کلن نگاه دولت برجام به خارجه. همه صنایع راهبردی معطل تدبیر خارجی ها و امید دولت تدبیر امید به اوناست. پول یکی از دزدی ها برمیگشت صنعت هووا فضا رو به راه میشد و کلی ماهواره در فضا میداشتیم
  • ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    تدبیر ...... بی سوادان بی شناسنامه لبوفروش ...... این تدبیره ......!!
  • ناشناس ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    از دست این همه حقارت خسته شدم
  • ناشناس ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    از دست این همه حقارت خسته شدم
  • ناشناس ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    از دست این همه حقارت خسته شدم
  • ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    لعنت بر خائنین
  • ناشناس ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    از دست این همه حقارت خسته شدم
  • ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    برای ملتی که همیشه اول شکم مهم است خیر. این ملت لیاقت لولهنگ سازی را هم ندارد.
  • ناشناس ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    رحمت به پدر و مادرت برای داشتن چنین فرزندی ،درود به شرف و غیرتت
  • ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    میخواین سرنوشت ماهواره رو هم مثل پراید کنین هی به عنوان پرووژه جدید ردیف بودجه بگیرید و بزنین به بدن بعدشم بگید بودجه کم بود نتونستیم تمومش کنیم؟ یا نث امید بفرستین هوا بره تو فضا گم و گور شه بابا بذارین این کشور دوقدم به جلو بره از حقوق های ۶۰۰ میلیونی کم کنید بدین دانشجوهایی ک میگید تا براتون ماهواره بفرستن بندازید هوا تو سر هرکی هم خورد از جیب دیه بدید نه اینکه از پول مردم ایران
  • کیان ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    1- هسته ای، 2- موشکی، 3-کسر بودجه نظامی و به تبع بودجه تحقیقاتی نظامی،4-تخریب شخصیتهای موثر در تنویر افکار عمومی(دکتر عباسی و .....)5- تخریب و مقابله با سپاه پاسداران اسلامی به عنوان یک نیروی موثر در صیانت از ارزشهای اسلامی، 7-مخالفت....(ظاهراً مودبانه مانند عدم اطاعت از توصیه های ایشان در برجام، فیشهای حقوقی نجومی، عدم اعتماد به غرب، عدم تکیه به واردات و امید به کمکهای غرب و....) 8- عدم همکاری لازم با سپاه قدس در مسائل منطقه، 9- گفتگوها و معاهدات نسنجیده در خصوص حمایت و عدم حمایت از تروریست با غرب(که این مسئله برابر با این است که سیصد نفر از اشخاص مهم و تاثیر گذار جمهوری اسلامی را که غرب تروریست می نامند ما نیز تروریست بدانیم و مجبور به تمکین شویم. 10- نظارت بر کلیه واردات و صادرات و به اصطلاح شفاف نمودن آنها برای جلوگیری از قاچاق و در اصل کمک به نظارت غرب بر کلیه امور وارداتی ایران برای جلوگیری از دور زدن تحریمها و قراردادن اطلاعات کامل در اختیار غرب به نام ساماندهی واردات. 11-و حال تضعیف تاسیسات فضایی که همانا تعضیف پایه های مطالعاتی موشکهای دوربرد ایران است. اینها فقط کلیاتی از مسائل پایه و اساسی است که به نظر بنده حقیر رسیده است، در حالیکه بسیاری از مسائل وابسته به مسائل پایه ای نیز به دور از اطلاع و دقت رسانه ها در حال تضعیف می باشد. این سایت می تواند یک نظرسنجی در خصوص ضعفها و اشتباهات داشته باشد تا مسائلی که حتی به فکر بعضی از ماها نمی رسد به وسیله آگاهان آشکار گردد.
  • علی ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    سلام بنده به سهم خود با ادامه برنامه‌های فضایی بومیٰ، و نه وارداتی، موافقم. هر کاری در کشور به جای خود.
  • علی ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    سلام تا جایی یادم مانده، مسئول مربوط به برنامه اعزام انسان به فضا می‌گفت علت معوق شدن این برنامه کمبود بودجه است و در پاسخ به این سوال که چقدر بودجه لازم است گفته بود 30 میلیارد تومان. 30 میلیارد تومان کلا برابر با چند تا از این فیش‌های نجومی است.
  • سید ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    واقعا اینها رو سر صبح آدم میخونه سرش درد میکنه...... واقعا دیگه شور همه چیز دراومده.... آخه بابا... بده فرزندان این مملکت کار یادبگیرن... اعتماد به نفس داشته باشین.... این فرزندان ملت اگر اینجا نتونن کار کنن میرن خارج.... واقعاً که..
  • ناشناس ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    آقای محسن آیا جزء این است که پیشرفت صنایع باعث ارز آوری و حل مشکل بیکاری می شود .تا کی می خواهید در خواب حرف بزنید، شما را به خدا بیدار شوید.
  • ناشناس ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    به نظر شما اگر دروازه اقتصاد جهانی روی ما باز بشود ،با کدام صنصت می خواهیم با آنها معامله بکنیم،آیا جز بیکاری روزافزون برای ما نتیجه ای دارد ،اول خودمان را قوی کنیم بعد معامله ،الان هم در حد نیاز و نه اسراف و تجملات معامله داشته باشیم ( و نه اینگه صنایع خود را تعطیل کنیم به امید کد خدا ) لطفا" بیدار شوید و بیدار کنید.
  • یوسف بهلولی ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    با سلام فقط خواستم بگم منم نظرم رو نمیدم چون مشرق بدلیل پدر کشتگی منتشر نمیکنه والله جای خجالت داره که از روند رو به خودکفایی داریم به قهقرای وابستگی سیر میکنیم.
  • ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    خرداد 96 پای صندوق رای
  • مغز متفکر ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    موشک ضدماهواره از اوجب واجبات است .
  • بسم الله الرحمن الرحیم ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    دولت پول داره 40-50 میلیارد دلار خرج هواپیمای مسافربری قاره پیما کنه ، پول توسعه ی توانمندی های بومی رو نداره ؟
  • محمود ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    باباولمون کنین این بچه بازیها چیه درمیارین کلی بودجه رو حروم میکنین که دوتا اسباب بازی بفرسین هوابه جای این چیزا یه پروژ قوی مثل ماهواره تلویزیونی بفرستین که انقدمجبور نشیم التماس کشورهای دیگه روبکنیم
  • ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    مردم حاضرن دستی بدن ، شماره حساب بدن
  • ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    30 میلیارد پول 2000 متر زمینه
  • محمد ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    اقایون یه نگاه به برنامه فضایی امارات بندازن امارات داره دانشمندان فضایی مارو جذب میکنه این ننگ نیست چرا به اینجا رسیدیم؟!
  • ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    وقتی معاون اقای روحانی توانایی ایرانی ها را فقط در ابگوشت بزباش می تونه دیگه چه انتظاری از این دولت می توان داشت
  • یاسین ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    این قدر حقارت که تواین دولت کشید یم در هیچ دوره ای نکشید یم
  • سینا ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    بابا بیخیال ، 17 بهمن پارسال وزیر دفاع گفت تا آخر هفته آینده کرار رونمایی میشه از اون موقع 7 ماه گذشته هنوز به آخر هفته نرسیدیم !! دیگه ماهواره که هیچی، روحانی است دیگر چه میتوان کرد! اللهم ارزقنی احمدی
  • مهماندار هواپیما ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    برجام 2
  • ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    1 0
    جنگ قطعی است اما فقط زمانی خواهد بود که دشمن مطمئن شود ایران از درون فروپاشیده است. احتمالا در فتنه سال آینده که با رای نیاوردن یا رزد صلاحیت حسن روحانی راه می افتد فرصت حمله نظامی به ایران هم فراهم می شود.
  • حسین ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    محسن عزیز اگر فضا و هسته ای و بیوتک و نانو و محاسبات گسترده رو امروز برای فردامون نسازیم، در تاریخ جایگاهی بهتر از قاجارها نخواهیم داشت.
  • حسین ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    ناشناس عزیز 9:05 متاسفانه این حضرات رو در تعطیلی داوطلبانه همه فعالیت های هسته ای در سال 2004 و قبلش هم کمک به آمریکا و بعدش هم قرارگرفتن در محور شرارت آزموده بودیم. مشکل ما ایرانیها اینه که عبرت نمی گیریم و زود گول احساسات زودگذر رو می خوریم
  • ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    مشرق خجالت نمی کشی با این مقایسه کردنت ایران وافغانستان در حوزه فضایی !!!!!!
  • حسین ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    آره به خدا من هم حاضرم میزانی از حقوق دریافتی ام از دانشگاه رو هدیه بدم به این کار
  • حسین ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    محمود جان، پله های پیشرفت رو هم در ساخت ماهواره و هم پرتابگر باید یکی یکی طی کنیم تا به اون چیزی که شما می گید برسیم. منتها همین پله های اومده رو دارن دنده عقب می گیرن
  • عرشیا ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    دولت همه جوره پول برای همه چی داره اما معلومه که یک عده از داخل که من بهشون میگم نفوذی و از خارج نمیزارن ما پیشرفت کنیم ما باید همینطور مصرف کننده حقیر باقی بمونیم و جیب نفوذی های داخلی میلیارد میلیارد پر بشه چطور ما برای یهفوتبال برنده میشه میریزیم شادی میکنیم اما برای این مصیبت ها همه سکوت کردند مشرق جان میدونم که پخش نمیکنی اما تو فقط بخون من نمیگم نظم جامعه رو بهم بزنیم اما باید همه رسانه ها همینطور که شما الان داری قشنگ مطرح میکنی همه با هم روشنگری کنن این حق مردم ماست چه در صنایع فضایی و همه همان هسته ای قدم های بزرگی برداریم چرا باید با این کارمون امریکا و انگلیس و عربستان ال یهود و اسراییل رو خوشحال کنیم ایا شایسته مردم ماست که پسرفت داشته باشن ای خدا خودت به فریاد ما همه جوره برس
  • محمد ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    اگه حقوق های نجمی غارتگران بیت المال در اولویت نمیبود بله باید پرتاب ماهواره در اولویت میبود اگه عدم برخورد با این مفسیدین وغارتگران در اولویت نمی بود باید پیگیری حق وحقوق صنایع فضائی دراولویت میبود اگه به تاراج کشیدن و واگذار کردن صنایع نفت به دشمن واجانب دراولویت نمی بود بله باید صنایع فضائی دراولویت میبود اگه برجام بی دستاورد در اولویت نمیبود صنعت هسته ای پربرکت وپردستاورد در اولویت میبود اگه مفت فروشی نفت در اولویت نمی بود حمایت از کالای داخلی در اولویت میشد اگه واردات جنس بنجل در اولویت نبود کار و کارگرایرانی دراولویت میشد همه اینها سوغات وادادگی این حرف شماست که در مهم ترین موارد میگین آیا الان فلان چیز در اولویته؟؟؟
  • حسین ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    زورمون هم به جایی نمیرسه
  • صادق ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    سلام بر همه. عزیزان فراموش نکنید تا زمانیکه رهبری بصیر داریم خستگی معنی نداره و باید تا جاییکه ممکن هست بصیرت خود را و اطرافینمان را در مورد توطئه های در حال انجام افزایش بدیم.
  • ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    شیرت حلالت. مرد به تو میکند.
  • علی ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    بعد میگن دانشمندان ما چرا اپلای میکنن.بمونن که دستاورد هاشونو بتن کنید؟
  • نصیر ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    اولیت در چی هست؟ در خام فروشی نفتی و سیل واردات رسمی و قاچاق و میلیون ها بیکار؟؟ با این تز شما ما باید در هر چی دانشگاه صنعتی هست ببنید مثل آفریقایها و اعراب رقص شمشیر بریم
  • ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    شما خجالت بکش نکنه فکر کردی ایران در حد ترکیه و امارات هست؟
  • ناصر ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    امارات همین اخیرا با ناسا برای ساخت یک ایستگاه پرتاب فضایی در کشور خدوش و ساخت ماهواره ها و پرتاب گرها تحت لیسانس ناسا و شرکت های امریکایی به توافق رسیده ترکیه به شدت با هندی ها و اوکراینی ها در برنامه های فضایی داره همکاری می کنه در بخش ساخت ماهواره به حدی خودکفا شده که ماهواره جاسوسی که هندی ها براش پرتاب کردن 85 درصد قطعاتش ساخت خود ترکیه بود این کشور سایت پرتاب ملی خودشو رو هم داره در جنوب غرب کشور خودش کامل می کنه بعد ایران حتی برای ساخت ماهواره هم رفته سراغ خارجی ها نه فقط پرتاب
  • ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    پراید رو امثال تو ساختن این قدر شهید تهرانی مقدم و شهریاری رو مسخره نکتن
  • دانشجوی شریف ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    کشوری که برای خرید هواپیمای لوکس هر فروند 500 میلیارد تومنی پول داره و یه باشگاه شوتبالش 20 میلیارد هزینه می کنه دردش پول 30 میلیارد تومنی برای برنامه فضایی نیست.....دردش پول نیست...
  • دانشجوی ارشد هوافضا ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    فقط میتونم مختصر بگم که صنعت هوافضای کشور تو این سه سال نابود شد .
  • ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    اگر برنامه فضایی بتواند مارا درمقابل آمریکا سرپا نگه دارد عدم سرمایه گذاری یعنی خیانت به ملت ایران
  • ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    روسیه قابل اطمینان نیست.صنعت فضایی رو بدید دست بچه های سپاه ببینید چه می کنند...
  • ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    الله زورش به همه میرسه. نگرانی به الله توکل کن حرکت کن
  • ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    مرگ بر آمریکا مرگ بر منافق
  • ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    پس چرا در ورزش در فرهنگ در اقتصاد در هنر در سیاست هزاران میلیارد خرج میشه بدون هیچ خروجی!؟؟؟ سالی 100 میلیارد تومن خرج بشه برای اینجا اگر و اما داره..خیلی عزیز مشکل دل رعنای کدخدا هست بقیه بهانه....
  • استاد دانشگاه بازنشسته ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    دوستان موضوع اصلا هسته ای یا موشکی یا فضایی نیست! ایران 50 طرح کلان علمی داشت تقریبا در همه اونها سقوط آزاد کردیم حتی پروژه ساخت موتور جت نیمه سنگین که 20 سال روی اون کار میشد هم آقایون فرستادن لالا این دیگه چه ربطی به برجام یا کدخدا داشت بعد می خوان برن از روسیه چند برابر قیمت فروش به دیگر کشورها به بهانه تحریم تسیحاتی موتور داخل انبار ماندشون رو که اصلا معلوم نیست با چرخ سیاست روسیه در سالهای آینده اصلا پشتبیانی و سرویسی در کار خواهد بود یا خیر رو بخرن...بحرحال پوتین تا چند سال دیگه بیشتر در روسیه در قدرت نیست و غرب گراها در روسیه به مراتب بیش از ایران هستن در جنگ سوریه دیدم روسها چه طور با امریکایها در زمانی که باید ضربه نهایی رو بزنن مثل محاصره حلب هماهنگ عمل می کنن.....هیچ کشوری مثل ایران محتاج موتور نیست چه در بخش هوایی چه هواگرد چه زمینی چه دریایی و.... جالبه دوستان بدونن عربستان در چشم انداز 20 ساله که اخیرا برای خودش نوشته که کپ چشم انداز 1404 ایران هست فقط 10 برابر ایران یعنی 10 میلیارد دلار یا 30 هزار میلیارد تومن!!! در بخش علمی و علوم پایه بودجه گذاشته برای پروژه های تحقیقاتی هوایی فضایی نانو میکرو الکترونیک و پزشکی....امارات قطر و کویت هم که دم عربستان هستن دارن راهش رو ادامه میدن و دارم چشم اندازه توسعه علمی وصنعتی خودشون رو می نویسن..حالا که اعراب هم دارن بیدار میشن ما داریم به خواب میریم جوری که بودجه تحقبقاتی دانشگاه های ایران با افغانستان برابری می کنه!... این آقای صالحی هم که زمانی حرف از شتاب دهنده ملی و راکتور گداخت ملی می زد الان افتخار می کنه که فرانسه شاید چارتا دانشجوی ایرانی رو در پروژه ایتر گداخت راه بده!...که آخرش میشن کارمند راکتور بومی خود فرانسه نه ایران....همان فرانسه ای که وقتی شهید شهریاری قبول نکرد مهاجرت اجباری به دانشگاهی در اون رو با گلوله جوابش رو دادن..!
  • ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    داداچ دولتی ها دارند اشتباه میزنند
  • ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۹
    0 0
    چی میزنن ، جنسش خوب بوده ها
  • ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۱
    0 0
    کدام محصول صنعتی ایران درست عمل کرده که ماهواره اش هم دومی باشد ؟ به سرتان کلاح نگذارید
  • شجاعی ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۳
    0 0
    الان ایران با داشتن بزرگترین مرکز فضابیی جهان به وسعت 55 کیلومتر در 10 کیلومتر و داشتن موتور سيستم هاي نيروي محركه موشك تنها قسمت نيازمند تغييرات نسبتا جزئي براي انجام اين مأموريت فضايي هستند. و موشک حمل انسان به فضا تك موتور موشك از نوع RL-10B2‌ با سوخت هيدورژن مايع و اكسيژن مايع است. نخستين پرتاب آزمايشي كپسول بدون سرنشين ایران براي سال 2017 در نظر گرفته شده است سفینه فضایی را از ارتفاع بیش از 10هزار و 500 متری زمین و از هواپیمای نظامی C-17 رها کردند تا کلیه تجهیزات ایمنی کاهش سرعت و ارتفاع تا حداکثر توان مورد آزمایش قرارگیرد.اوریون قادر است 6 نفر را به ایستگاه فضایی بین‌المللی و 4 نفر را به ماه ببرد. در حالی که آپولو فقط توانایی حمل 3 نفر را به ماه داشت.شاتل 7 نفر را به ایستگاه فضایی می‌برد ، اما نمی توانست به ماه سفر کند و تنها قادر بود 3 هفته درمدار بماند در حالی که اوریون می‌تواند بیش از 240 روز را متصل به ISS در مدار بماند. شکل ظاهری و تجهیزات ایران از آپولو گرفته شده است اما با تکنولوژی بسیار پیشرفته‌تر. سرامیک‌های حرارتی که در سفینه پرتاب به کار می رود پیشرفته‌تر است و قابلیت استفاده مجدد را دارد و طوری طراحی شده است که از واحد خدمه آن 10 بار می‌توان استفاده کردشکل مخروطی دارد با شیب 70 درجه که شبیه به شکل واحد فرماندهی آپولو است. در بدنه‌ی آن رانشگر‌هایی است که برای مانورهای مداری و تنظیم زاویه هنگام ورود به جو زمین استفاده می شود. درون واحد سرنشین‌دار تجهیزات تامین فشار به گونه‌ای است که فشار متعادل جو برای آن‌ها فراهم است. محفظه‌های کوچکی در کابین قرار دارد که وسایل مورد نیاز در طول پرتاب را آن‌جا قرار داده‌اند. چند مخزن سوخت نیز آن‌جا قرار دارند. در کابین، دما توسط تجهیزات پشتیبان حیات تنظیم می شود. هم چنین اکسیژن فضانوردان تامین شده و هوای کابین مرتب در یک چرخه، می‌گردد. فشار کابین نیز یک اتمسفر است. سر واحد سرنشین دار یک پورت اتصال قرار دارد که برای اتصال کابین به ایستگاه فضایی بین‌المللی یا اتصال به فضاپیمای دیگری به کار می رود.در پورت اتصال دریچه‌ای قرار دارد که وقتی اوریون به ایسنگاه وصل شد، بسته می‌ماند تا فشار دو طرف یکی شده و سپس دریچه باز شده و فضانوردان از آن طریق از کابین خارج می شوند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس