به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه با ايجاد موج بيداري اسلامي در منطقه در داخل كشور مسئولان بايد از پرداختن به حاشيهها و مسائل فرعي اجتناب كنند، گفت: بايد اين فرصت استثنايي به وجود آمده در كشورهاي اسلامي را به فعليت درآورد و با هوشياري و بصيرت، رفتار ديگري نسبت به مسائل داخلي داشت.
سيد شهابالدين صدر در اولين همايش بيداري اسلامي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در جمع كارگزاران نظام مبني بر اينكه بايد با توجه به موج بيداري اسلامي، نگاه ديگري به مسائل داخلي كشور داشت، گفت: بايد با تبيين ابعاد مختلف موج بيداري اسلامي از اين فرصت استثنايي به وجود آمده براي ملت ايران به خوبي استفاده كرد و با هوشياري و بصيرت به مسائل داخلي توجه نمود.
وي افزود: طبق تاكيدات مقام معظم رهبري بايد نگاه واقعبينانهاي به مسائل و نه سياهنمايي داشت؛ از اين رو امروز ضروري و لازم است كه با نگاه و رفتار ديگري به مسائل كشور نگريست.
رييس فراكسيون بيداري اسلامي در مجلس با بيان اينكه دستگاهها به جاي كوبيدن بر طبل تفرقه و اختلاف بايد در مسير وحدت اقشار مختلف جامعه حركت كنند، افزود: براي سرمشق و الگو بودن در دنيا بايد برنامهها به گونهاي در كشور پياده شود كه هدف و حركت در جهت وحدت باشد؛ چرا كه امروز جمهوري اسلامي تنها متعلق به مردم ايران نيست و چشم اميد كشورهاي اسلامي به اين نظام است. اين موضوع به خوبي نشان ميدهد كه بايد همه در جهت رسيدن به وحدت و يكپارچگي بيشتر در جامعه تلاش كنند.
صدر ادامه داد: همه مسئولان در دستگاههاي مختلف بايستي تحت امر مقام معظم رهبري به مسائل داخلي توجه كنند و بر اين اساس از پرداختن به حاشيهها و مسائل فرعي اجتناب نمايند؛ چرا كه با توجه به اتفاق استثنايي موج بيداري اسلامي، نگاه به مسائل داخلي كشور بايستي به گونهاي باشد كه رفتاري در شان نظام از سوي مسئولان انجام شود.
اين عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان مجلس همچنين با تاكيد بر اينكه نيروهاي دلسوز و اصولگرا بايد از نظرات رهبري تبعيت كنند، گفت: نيروهاي اصولگرا بايد مرزبندي شفافي با فتنه 88 و جريان انحرافي داشته باشند چرا كه ما راهي جز راهي كه امام ترسيم كردهاند و رهبري آن را ادامه ميدهند نداريم.
وي در ادامه با تاكيد بر داشتن ديپلماسي فعالتر نسبت به تحركات مردم در كشورهاي اسلامي گفت: دستگاههاي مختلف همچون وزارت امور خارجه بايد فعاليت و تحرك بيشتري نسبت به حركتها و قيامهاي مردمي در دنيا داشته باشند و در اين راستا به صورت فعال تحركات به روزي را از خود نشان دهند.
صدر اضافه كرد: بايد همگان به اين موضوع باور داشته باشند كه ابرقدرتها از موج بيداري اسلامي غافلگير شدند و بر اين اساس روز به روز قدرت و اقتدار پوشالي آنها نابود و در مقابل استقبال مردم به ملتها و كشورهاي اسلامي بيشتر ميشود.
رييس فراكسيون بيداري اسلامي در مجلس با بيان اينكه اين فراكسيون با اولويت نگاه به مسائل خارجي در كنار توجه به مسائل داخلي تشكيل شده است، گفت: اين فراكسيون در برنامهريزي و پيگيريهاي مستمر تلاش كرده با رهبران قيام كنندگان ارتباط برقرار كنند و در اين راستا براي اعزام هياتهايي به كشورهايي همچون لبنان و عراق و كشورهاي ديگري مثل مصر، تونس، بحرين، يمن و اردن كه تحركاتي را داشتهاند برنامهريزيهايي را انجام داده است.
صدر با اشاره به سقوط حكومت معمر قذافي در ليبي گفت: با وجود سقوط حكومت ليبي اما نيروهاي ناتو براي آنكه منابع اين كشور را از دست ندهند تلاش ميكنند ملت مسلمان ليبي را تحت فشار قرار دهند.
وي افزود: در اين بين مهمترين موضوع ربوده شدن و آزادي امام موسي صدر است كه فراكسيون بيداري اسلامي به صورت جدي اين موضوع را پيگيري ميكند تا هر چه سريعتر اخبار مسرتبخشي در مورد آزادي امام موسي صدر را بشنويم.
رييس فراكسيون بيداري اسلامي در مجلس با اشاره به برگزاري كنگره بينالمللي بيداري اسلامي در تهران گفت: تلاش اين فراكسيون استفاده از نظرات مراجع عظام تقليد، علما و مسئولان سياسي است. در اين راه اميدواريم بتوان بهره بسياري از اين نظرات براي برگزاري اين همايش داشته باشيم.
به گزارش ايسنا، صدر با بيان اينكه امام راحل و مقام معظم رهبري بارها در قالبهاي مختلف و در طول ساليان گذشته موضوع بيداري اسلامي را مطرح كرده بودند، گفت: با وجود طرح نظرات مختلفي در مورد تحركات در كشورهاي اسلامي همواره جمهوري اسلامي بر اين نظريه استوار بود كه حركتها و قيامهاي خودجوش مردمي با انگيزههاي ديني و سر دادن شعارهاي اسلامي به وجود آمده است تا مردم در اين كشورها با دست آوردن عزت و اقتدار، خود را از زير سلطهي ابرقدرتها خارج كنند.
وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در اين رابطه كه امام پرچم احياي اسلام و عزت و سربلندي ايران و ايراني را در دنيا برافراشت، گفت: همانطور كه رهبري فرمودند امام با طرح واژه اسلام ناب در برابر اسلام آمريكايي واژه جديدي را وارد فرهنگ سياسي دنيا كرد. نمونه اسلام آمريكايي را ميتوان در عربستان سعودي ديد كه براي جوانان هيچ جاذبهاي ندارد و در مقابل اسلام ناب محمدي قلبها را تسخير كرده است به طوري كه امروز شاهد توسعه انفجار نور در دنيا و ايجاد موج بيداري اسلامي هستيم.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه استحكام و اقتدار نظام در پناه اسلام به وجود آمده است، گفت: هر هدفگذاري غير از اسلام خواست دشمنان است به طوري كه شاهد بوديم زماني كه مكتب ايراني را برخي در كشور مطرح ميكردند برخي از رسانههاي دنيا از آن استقبال ميكردند و اين موضوع را باب ايجاد تفرقه ميدانستند.
رييس سازمان صدا و سيما در اولين همايش بيداري اسلامي، با ارزشمند خواندن كار فراكسيون بيداري اسلامي در مجلس اظهار كرد: تشكيل فراكسيون بيداري اسلامي و برگزاري همايش بيداري اسلامي با توجه به شرايط پيچيده سياسي و اجتماعي داخل و خارج از كشور كار بسيار پر بركتي خواهد بود.
ضرغامي افزود: حركت بيداري اسلامي به مفهوم خاص خود كه در ماههاي اخير نتايج آن نيز مشخص شده است با خودسوزي يك جوان تحصيل كرده آغاز شد. آنقدر شتاب آن زياد بود كه تحليلگران غربي از تحليل آن عاجز ماندند و بسياري از نظريههايي كه دادند به هم ريخت.
وي ادامه داد: در حوادث، تناقضگوييهاي رسانههاي جهاني و غربي در شرايط امروز جهان و منطقه به شدت مشهود بود آنها تلاش ميكردند اين حركتها را به فرصتي براي خود تبديل كنند و به نوعي بر موج بيداري اسلامي سوار شوند و كارهايي نيز به اين منظور انجام دادند. اما اين حركت به قدري الهي و زيربنايي بود كه به سرعت خنثي شد. شبكههاي مستقلي كه تا پيش از اين مخاطب محدودتري داشتند به خاطر مواضع چند گانه و دروغ گوييهاي شبكههاي ديگر توانستند به سرعت رشد كنند.
رييس سازمان صدا و سيما در ادامه اظهار داشت: العالم جز يكي از پربيننده ترين رسانهها در طول اين مدت شد به طوري كه 24 ساعته توسط مردم مشاهده ميشد و بعد از پيروزي ملت مصر و سرنگوني فرعون و ديكتاتور آن ارتباطات زيادي با اين شبكه برقرار شد.
وي ادامه داد شرايط به گونهاي است كه خوشبختانه رسانههاي مستقل و رسانههاي جمهوري اسلامي بيش از گذشته در سطح جهان مطرح شدند.
وي با بيان اينكه روز قدس به عنوان يك حركت ماندگار مطرح است و گستردگي آن امسال بيش از گذشته بود، افزود: بسياري از رسانههاي غربي در مورد اين موضوع سكوت مطلق اختيار كرده و حتي با عنوان يك خبر ساده به اين حركت عظيم اشاره نكردند. بي بي سي دست به سوژه هاي دم دستي زده و با دروغ پردازي و دست مايه قرار دادن حوادث پس از فتنه 88 سعي كرد موضوعات پيش پا افتاده دو سال گذشته را زنده كند و در مقابل شكوه مردم در روز قدس سكوت كند و به اين ترتيب اعتبار خود را از دست دادند.
وي ادامه داد: بسياري از شبكهها و به خصوص شبكههاي پارسي زبان به دليل از دست دادن اعتبار خود دست به پخش فيلمها و سريالها زده و حتي كارهاي غير حرفهاي انجام دادند به طور مثال برنامههاي خبري از سنگيني و وجاهت خاصي برخوردارند ولي آنها به قدري كم آورده اند كه سعي ميكنند از شيوههايي براي جذب جوان و نوجواني كه ممكن است به خاطر حضور يك زن به خبر سياسي توجه كند استفاده كند كه اين شكست مفتضحانه رسانههاي غربي است.
وي خاطرنشان كرد: در حالي كه واقعيت اين است كه اگر اخبار را آن گونه كه است انتشار ميدادند شايد نيمچه اعتباري برايشان باقي ميماند. آنها كم آوردهاند، از حركتها عقب ماندهاند و غافل شدهاند و با اين همه ادعايي كه دارند به يكباره جاماندند.
وي در ادامه اظهار داشت: چشم دنيا امروز بيش از گذشته به جمهوري اسلامي ايران است و دشمنان تلاش ميكنند نشان دهند كه الگوي ايران موفق نيست؛ وظيفه ما از هر مقطعي حساستر و خطيرتر است.
ضرغامي با اشاربه سخنان مقام معظم رهبري در جمع اعضاي هيات دولت ادامه داد: تلنگري كه مقام معظم رهبري به همه دولتمردان و سياسيون زدند مبني بر اينكه در اين شرايط پيچيده وظيفه خود را بهتر درك كنند و اينكه در خيلي از منازعات و مخاصمات گذشت كنند بسيار مهم است؛ چرا كه دشمن به دنبال اين است كه كوچكترين اختلافها را بزرگ كند لذا مقام معظم رهبري تاكيد فرمودند كه كوتاه بيايند و اگر گذشت و اغماض كنند ما خيلي جلوتر خواهيم بود.
وي با بيان اينكه برخي خيال ميكنند كه اقتدار در اين است كه اگر كسي يك جمله گفت در جواب او ده جمله بگويند و عليه او بيانيه صادر كنند، خاطرنشان كرد: فضاي سياسي كشور و فضاي جهاني اين طور نيست و كساني كه قوه درايت بيشتري دارند از اين مسائل عبور ميكنند و اين وظيفه عمومي است.
وي همچنين گفت: سياسيون و شخصيتها گذشت كنند و اگر در كار گرهاي ايجاد ميشود آن را رها كنند. نگاه ما نگاه جهاني است و رسانههاي جهان به دنبال اين هستند كه ايران را ناموفق نشان دهند.
علياكبر ولايتي در اولين همايش بيداري اسلامي كه به همت فراكسيون بيداري اسلامي برگزار شد، گفت: تاسيس فراكسيون بيداري اسلامي گامي ارزشمند به شمار ميآيد كه باعث باز شدن دريچه جديد به قالب جهاني پارلمان ايران ميشود. بر اين اساس با همكاري دستگاههاي مختلف دولتي و غيردولتي و نهادهاي مردمي و NGOهاي دستاندركار همايش بزرگي با حضور صدها نفر از متفكرين جهان اسلام كمتر از يك ماه آينده در تهران برگزار خواهد شد.
مشاور امور بينالملل مقام معظم رهبري در ادامه با بيان اينكه بيداري اسلامي در جهان براي مقابله با غفلت در مورد تهاجم فرهنگي استعمار به وجود آمده است، گفت: سابقه بيداري اسلامي به قدمت استعمار به 200 سال قبل يعني در زماني كه استعمار تهاجم خود را به منطقه اسلامي آغاز كرد، برميگردد.
ولايتي تفاوت كشورهاي اسلامي و غيراسلامي را در مقاومت كشورهاي اسلامي بر آموزههاي ديني عنوان و اظهار كرد: كشورهاي مسلمان با تكيه بر فرهنگ غني خود به لحاظ فرهنگي در مقابل استعمار ايستادگي كردند. همين رويه باعث شد كه هانگتينگتون در پيشبينياي اولين برخورد تمدن غرب را در آينده با تمدن اسلامي عنوان كرده بود.
وي با بيان اينكه بيداري اسلامي داراي جنبه اجتماعي در مسير و سلوك نفساني است، گفت: مسلمانان از غفلت پيشين خود مبني بر وابسته به غرب شدن بيرون آمده و خيلي زود فهميدند كه راه استعمارگران يعني دو شاخه ليبراليسم و ماركسيسم به بنبست ميرسد.
مشاور امور بينالملل مقام معظم رهبري با اشاره به سابقه تشكيل اخوانالمسلمين در مصر توسط سيدجمالالدين اسدآبادي گفت: همانطور كه در آن دوران موج اسلامي از ايران به ساير نقاط جهان اسلام منتشر شد امروز نيز شاهديم كه اين موج از جمهوري اسلامي به دنيا كشيده شده است.
ولايتي منشا بيداري اسلامي را ايران عنوان و اظهار كرد: از گذشته تمام كساني كه در حوزه بيداري اسلامي كار ميكردند بناي هدفشان، تاسيس حكومت اسلامي بود به عبارتي ديگر پايه مردمسالاري ديني بازگشت به ارزشهاي اسلامي است كه براي رسيدن به آن چارهاي جز تاسيس حكومت اسلامي وجود ندارد.
وي با بيان اينكه موج بيداري اسلامي از جمهوري اسلامي شروع شده است، گفت: مردم در كشورهاي اسلامي با حكام مستبد و ديكتاتور هنگامي كه ديدند كه ايران در مقابل تمامي توطئههاي داخلي و خارجي ايستادگي كرده و هر روز قويتر از روز قبل شد به اين فكر افتادند كه از ايران الگوبرداري كنند.
مشاور امور بينالملل مقام معظم رهبري در ادامه يكي از ريشههاي پيروزي جمهوري اسلامي را، اسلام و آموزههاي تشيع دانست و گفت: طبق آموزههاي تشيع، حكومت بايد الهي و توسط فقيه معصوم و جامعالشرايطي براي پياده كردن انديشههاي الهي اداره شود كه از 200 سال پيش علما و مردم براي رسيدن به چنين حكومتي مبارزات بسياري كردهاند كه در نهايت پرچم را امام(ره) به عنوان رهبر برجستهاي كه در تاريخ علماي شيعه نظير او وجود نداشت در دست گرفت و حكومت اسلامي را در ايران پيادهسازي كردند.
ولايتي همچنين به زمان حكومت حسني مبارك در مصر و وضعيت معيشتي مردم در آن دوره اشاره و اظهار كرد: هنگامي كه مردم مصر ديدند حسني مبارك در مقابل اسرائيل و آمريكا سر خم فرود آورده و پرچم صهيونيست را در اين كشور اسلامي برافراشته است و در مقابل در جمهوري اسلامي از همان ابتدا امام، مشكل اصلي را در منطقه اسرائيل و در دنيا آمريكا عنوان كرده و اين فرموده از سوي مقام معظم رهبري نيز ادامه دارد تلاش كردند اين روش ايستادگي را دنبال كنند.
آيتالله سيد احمد خاتمي، در اولين همايش بيداري اسلامي با بيان اينكه دشمنان ميخواهند اين چراغ را خاموش كنند، افزود: اما خداوند چيز ديگري ميخواهد؛ چرا كه در شرايطي كه وزير امور خارجه آمريكا ميگفت خاورميانه جديد در حال شكلگيري است و ميخواست حاكم مستبد را در كشورهاي خاورميانه بگمارد و خود دهخدا باشد؛ خاورميانه جديد با حاكميت دين و حاكميت اسلام در حال شكلگيري است.
وي خاطرنشان كرد: بيداري اسلامي شكل گرفته است و مسلمانان مبارز به صحنه آمدهاند براي اينكه بتوانند در اين راه مقدس به نتيجه برسند. جا دارد از تجربيات قبل از انقلاب ما استفاده كنند و آسيبها و موفقيتهاي ما را ببينند.
خاتمي در ادامه اظهار داشت: پيام من به مبارزين در صحنه در كشورهاي مصر، تونس، ليبي، بحرين و يمن اين است كه سعي كنند به رهبري واحد صالح برسند، اگر بتوانند به يك رهبري واحد صالح برسند مطمئنا سرعت اين حركت مقدس بيشتر خواهد شد.
وي ادامه داد: نكته ديگري كه انقلابيون بايد به آن توجه كنند اين است كه مراقب رهبرتراشيها باشند، قبل از انقلاب نيز ما در كشورمان شاهد اين بوديم كه دنياي استكبار جبهه ملي و مليگراها را به عنوان رهبر مطرح ميكرد، اما مردم ما گوش نكردند؛ چرا كه رهبري امام را از جان و دل پذيرفته بودند.
وي همچنين گفت: انقلابيون سعي در بصيرتافزايي مردم داشته باشند؛ چرا كه از رموز موفقيت امام (ره) نيز بصيرت افزايي بود. امام در طول مبارزه از سال 42 تا سال 57 هيچگاه سراغ مبارزه مسلحانه نرفت و با مبارزه مسلحانه مخالف بود.
خاتمي با اشاره به خاطرهاي از دوران قبل از انقلاب گفت: در هفتهاي كه بختيار فرودگاه را بسته بود علما در مسجدي تحصن كرده بودند كه شهيد مطهري، آيتالله بهشتي و برخي ديگر از بزرگان نيز حضور داشتند و بچهترين طلبه نيز من بودم. يك آقايي سخنراني ميكرد كه در پايان حرفهايش گفت، آخرين حرف من اين است كه آخرين راه رهايي، جنگ مسلحانه است؛ شهيد بهشتي بلافاصله پس از حرف ايشان به پشت تريبون رفت و گفت مبارزه مسلحانه راه ما نيست و تنها راه رهايي اطاعت از امام است.
خاتمي تاكيد كرد: امام مدام بر روشنگري تاكيد داشت، شما انقلابيون نيز در بخشهاي مختلف كشورتان مردم را از جنايت مستكبران آگاه سازيد.
وي خطاب به انقلابيون ادامه داد: سعي بر تقويت بنيه اعتقادي مردم داشته باشيد. در اين كشورها كه بيداري شكل گرفته است اكثريت مردم مسلمان و خدا باورند و انگيزههاي خدايي آنها را به صحنه كشيده است، انگيزههاي مادي مردم را در صحنه نگه نميدارد.
وي با بيان اينكه سعي كنيد بنيه اعتقادي و باورهاي اعتقادي را تقويت كنيد، افزود: اگر سخنان امام را از سال 42 تا 68 مرور كنيد بيشترين كلماتي كه امام از آنها استفاده كرده است الله، خدا و اسلام بوده است و امام با اين عناصر مردم را در صحنه نگه داشت و همان خط، مردم را در روز قدسي كه ديديم اين چنين به صحنه كشاند.
خاتمي همچنين گفت: رهبران مبارزه بايد پيوسته روي صبر و استقامت تاكيد كنند، ثابت كردن ديكتاتوري 42 ساله كار آساني نيست و صبوري ميخواهد و خدا نيز تا همين جا نشان داد كه صبر و پيروزي دوستان قديمي يكديگر هستند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: انقلابيون بايد مراقب تحركات عناصر باقي مانده رژيمهاي سابق باشند به خصوص مردم مصر مراقب باشند؛ چرا كه تا وقتي پسماندههاي رژيم مبارك هستند نبايد از تمام شدن انقلاب مطمئن شوند و لذا نياز به هوشياري و بيداري در اين مورد ضروري است.
خاتمي گفت: توصيه ما به كشورهايي كه انقلابشان تقريبا به ساحل رسيده است اين است كه از اصول يك قدم هم كوتاه نيايند.
وي با بيان اينكه شكلهاي اداره كشور متفاوت است و نميتوان يك نسخه واحد براي آنها نوشت، افزود: آنچه مهم است كوتاه نيامدن از اصول است و اصول مهم حاكميت دين، اسلام و قرآن است كه محور وحدت همه مسلمين است و مهمترين مفسران قرآن نيز به تاييد اهل سنت و شيعيان، اهل بيت (ع) هستند.
وي در پايان خطاب به انقلابيون خاطرنشان كرد: عزيزاني كه در گرماگرم انقلابند از كادرسازي غافل نشوند، كادرسازي كنند تا بعد از به دستگيري حكومت با موفقيت كشورشان را به سامان برسانند.