کد خبر 64919
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۲

پس از موفقيت‌هاي بانوان ايراني در رشته ووشو در بازي‌هاي آسيايي گوانگژو؛ مسئولان ورزش با بي‌نظير خواندن اين نتايج، از مدال‌هاي رزمي‌كار‌ها به عنوان نمادي براي موفقيت‌هاي آتي بانوان ورزشكار ايراني يادكردند.

به گزارش مشرق، تهران امروز نوشت: بانوان ورزشكار ايراني تاكنون فقط موفق به كسب ۲ سهميه از رقابت‌هاي المپيك لندن شده‌اند. آنها در بسياري از رشته‌ها فعاليتي ندارند و در برخي رشته‌هاي ديگر هم اين طور تصميم گرفته شده كه در رقابت هاي انتخابي المپيك لندن شركت نكنند. پس از موفقيت‌هاي بانوان ايراني در رشته ووشو در بازي‌هاي آسيايي گوانگژو؛ مسئولان ورزش با بي‌نظير خواندن اين نتايج، از مدال‌هاي رزمي‌كار‌ها به عنوان نمادي براي موفقيت‌هاي آتي بانوان ورزشكار ايراني يادكردند. اما وضعيت نامناسب ورزش ايران در فهرست كشورهايي كه تا كنون سهميه المپيك گرفته‌اند؛ حاكي از تكرار وضعيت سابق و حضور حداقلي ايران در بخش ورزش بانوان المپيك لندن است.

مانند دوره‌هاي پيشين، باز هم بانوان تيرانداز ايراني موفق‌تر از نمايندگان ساير رشته‌ها ظاهر شده‌اند. ليدا فريمان در المپيك ۱۹۹۶ آتلانتا، منيژه كاظمي در المپيك ۲۰۰۰ سيدني و نسيم حسن‌پور در المپيك ۲۰۰۴ آتن، سه ورزشكار زن ايراني در رشته تيراندازي بودند كه در اين رقابت‌ها حضور پيدا كردند. در سال ۲۰۰۸ هم هما حسيني در قايقراني، سارا خوش‌جمال در تكواندو و نجمه آبتين در تيراندازي با كمان، نمايندگان زن ايران در المپيك پكن بودند.

پس از پايان المپيك پكن، محمد علي آبادي، رئيس وقت سازمان تربيت بدني از افزايش چشمگير تعداد نمايندگان زن ايران در المپيك بعدي خبر داد. اين وعده‌ها پس از بازي‌هاي آسيايي گوانگژو توسط علي سعيدلو، آخرين رئيس سازمان تربيت بدني هم تكرار شد. در حالي كه اكثر موفقيت‌هاي زنان ايراني در گوانگژو؛ در رشته‌هايي رقم خورده بود كه در فهرست ورزش‌هاي المپيكي قرار ندارند. به طور كلي ورزش بانوان ايران در كاراته، شطرنج، ووشو و كبدي موفق است. اما هيچ كدام از اين رشته‌ها در ميان رشته‌هاي المپيكي حضور ندارند. تا امروز زنان ايراني فقط در تيراندازي موفق به كسب دو سهميه شده‌اند. ليلا رجبي در دووميداني يكي از اميدهاي اصلي اين رشته براي ورود به المپيك محسوب مي‌شود. اما او در رقابت‌هاي قهرماني آسيا از كسب سهميه باز ماند. در تكواندو نيز نمايندگان ايران در مسابقات گزينشي جمهوري آذربايجان از دور رقابت‌ها حذف شدند. در اين گزارش مروري شده است بر موقعيت ورزش بانوان ايران براي كسب سهميه و حضور در رقابت‌هاي المپيك لندن.

شنا و ژيمناستيك
«قانوني هستند اما منع قانوني دارند» يعني برخلاف كشتي و وزنه‌برداري، اين رشته‌ها در ايران غير قانوني نيستند اما امكان حضور در رقابت‌هاي بين‌المللي را ندارند. در اين رشته‌ها به دليل نوع خاص پوشش بانوان، ورزشكاران ايراني نمي‌توانند در مسابقات برون‌مرزي شركت كنند. طرح لباس شناي اسلامي هم اگرچه با استقبال برخي كشورهاي مسلمان مواجه شد اما در ايران مورد تاييد قرار نگرفت. با توجه به اينكه استفاده از البسه چسبان هم نوعي بدحجابي تلقي مي شود نمي‌توان شانسي را براي اعزام شناگران و ژيمناست‌هاي زن ايراني به رقابت‌هاي بين‌المللي در نظر گرفت.
 
دووميداني
بانوان ايراني در مسابقات قهرماني آسيا كه در «كوبه» ژاپن برگزار شد شركت كردند؛ مسابقاتي كه آزمون ورودي المپيك هم محسوب مي‌شدند. مريم طوسي (۱۰۰ و ۲۰۰ متر)، سپيده توكلي (هفت‌گانه)، ليلا ابراهيمي (۳ هزار و ۱۵۰۰ متر)، محبوبه غيور (۱۰ هزار متر) و ليلا رجبي (پرتاب وزنه) نمايندگان ايران در اين مسابقات بودند. ليلا رجبي سوم شد و تك‌مدال زنان اعزامي را كسب كرد. اما او هم نتوانست به حدنصاب تعيين شده برسد و سهميه المپيك بگيرد. رجبي پس از آن به دنبال شركت در تورنمنت‌هاي برون‌مرزي بود تا بتواند ركورد ورودي المپيك را كسب كند اما نابساماني‌هاي موجود در فدراسيون ايران باعث شد چنين فرصتي در اختيارش قرار نگيرد. مسابقات ليگ ايران تنها بخت او براي ثبت ركورد ورودي المپيك است اما كار‌شناسان مي‌گويند با توجه به اينكه رجبي در رقابت‌هاي داخلي بي‌رقيب است، به سختي مي‌تواند در ايران و بدون قرار گرفتن در كوران رقابت، به ركورد ورودي برسد. مريم طوسي نيز كه فاصله زيادي با كسب سهميه نداشت؛ عدم حضور مربي و برخي حاشيه‌ها را از عوامل ناكامي در كسب سهميه عنوان كرد. طوسي در مسابقات دانشجويان جهان كه در شهر «شنژن» چين برگزار ‌شد، براي چندمين بار در سال ۱۳۹۰، ركورد ايران را بهبود بخشيد. او به مرحله نيمه‌نهايي هم راه پيدا كرد اما همچنان با ركورد ورودي المپيك فاصله دارد.
 
پينگ‌پنگ
پينگ‌‌پنگ ‌بازان زن ايران مهياي شركت در مسابقات آسياي ميانه مي‌شوند كه دي ماه ۱۳۹۰ در ايران برگزار خواهد شد. آنها در صورت پيروزي، به رقابت‌هاي انتخابي آسيا براي شركت در مسابقات المپيك لندن راه خواهند يافت. پينگ‌پنگ زنان ايران تاكنون نماينده‌اي در المپيك‌ها نداشته و در سالهاي اخير هم چهره جديدي كه بتوان به حضور او در المپيك لندن اميدوار بود ظهور پيدا نكرده است.
 
فوتبال
تيم ملي فوتبال زنان ايران كه به مرحله گروهي رقابت‌هاي مقدماتي المپيك لندن راه يافته بود، با تصميم فيفا و به دليل استفاده از پوشش متفاوت از حضور در مسابقه با اردن محروم شد و به اين ترتيب ايران بدون برگزاري بازي، ناگزير شد رقابت‌هاي گروهي را ترك كند. البته سرنوشت فوتبال پسران ايران هم براي حضور در المپيك تا حدودي مشابه بود و هر دو تيم به خاطر اتفاقاتي كم‌سابقه در فوتبال جهان، از ادامه رقابت‌هاي مقدماتي براي راهيابي به المپيك باز ماندند.
 
تكواندو
با وجود كسب نتايج نسبتاً خوب در بازي‌هاي آسيايي گوانگژو، زنان ملي‌پوش ايران نتوانستند در رقابت‌هاي آذربايجان، سهميه‌اي كسب كنند. در حال حاضر ۱۲ تكواندوكا در اردوي تيم ملي زير نظر سرمربي كره‌اي تمرين مي‌‌كنند تا بتوانند در آخرين مسابقه گزينشي موفق ظاهر شوند. مرحله آخر رقابت‌هاي ورودي به المپيك در تايلند برگزار خواهد ‌شد و هر كشور مي‌تواند حداكثر ۲ سهميه براي حضور در المپيك به دست آورد. اين‌بار قرار است ملي‌پوشان ايران بخت خود را در اوزان سوم و چهارم امتحان ‌كنند. در اين اوزان‌ حريفان سر‌شناس تكواندوي ايران سهميه گرفته‌اند. بنابراين به‌‌ همان نسبت، احتمال كسب سهميه براي ايران هم به‌دليل غيبت نمايندگان اين كشورها در انتخابي هاافزايش پيدا مي كند.
 
واليبال، هندبال و بسكتبال
تيم ملي واليبال زنان ايران در مكان هشتم آسيا قرار دارد و از شانس‌هاي كسب سهميه المپيك محسوب نمي‌شود. اين تيم با وجود اشتياق وافر بازيكنانش حتي به بازي‌هاي آسيايي گوانگژو اعزام هم نشد. ايران در مسابقات انتخابي المپيك لندن در رشته هندبال هم شركت نخواهد كرد. هندباليست‌هاي زن ايران همانند دوره‌هاي قبل فقط تماشاگر رقابت‌هاي المپيك هستند. زنان بسكتباليست ايراني هم به دليل عدم تصويب استفاده از پوشش اسلامي در اين رشته ورزشي ‌تاكنون نتوانسته‌اند مجوز حضور در ميادين بين‌المللي را دريافت كنند. آنها تنها مي‌توانند در تورنمنت‌هاي دوستانه به ميدان بروند.
 
بدمينتون
به دليل پايين‌بودن سطح بدمينتون بانوان ايراني نسبت به قدرت‌هاي آسيا، ايران در رقابت‌هاي انتخابي المپيك شركت نخواهد كرد. در رقابت‌هاي قهرماني جهان به ميزباني لندن نيز اثري از بانوان ايراني ديده نمي‌شد. ايران فقط يك نماينده مرد در اين رقابت‌ها داشت كه او نيز در‌‌ همان دور نخست حذف شد.
 
تيراندازي
تمام سهميه‌هايي كه ايران تاكنون در ورزش زنان براي حضور در المپيك لندن كسب كرده در همين رشته رقم خورده است. مه‌لقا جام بزرگ و الهه احمدي موفق به كسب ۲ سهميه المپيك براي ايران شده‌اند. رقابت‌هاي تيراندازي با كمان (ريكرو) قهرماني آسيا نيز براي توزيع سهميه المپيك اواخر مهرماه برگزار مي‌شود. ايران كه در دوره گذشته تنها نجمه آبتين را در مسابقات انفرادي داشت، امسال تلاش خواهد كرد تا بتواند سهميه تيمي المپيك لندن را هم كسب كند.
 
قايقراني
در روئينگ تيم ملي ايران قصد دارد با هدايت مربي خارجي خود در مسابقات انتخابي شركت كند و بختش را براي شركت در المپيك بيازمايد. هما حسيني، پرچمدار كاروان ايران در المپيك پكن نيز از تيم قايقراني بود. در آب‌هاي آرام مسابقات انتخابي در اواخر مهر ماه سال‌جاري (۱۳۹۰) به ميزباني ايران برگزار مي‌شود. تيم‌ملي زنان ايران در اين مسابقات فرصت خوبي براي استفاده از امتياز ميزباني براي كسب سهميه المپيك دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس