به گزارش مشرق، تهران امروز نوشت: بانوان ورزشكار ايراني تاكنون فقط موفق به كسب ۲ سهميه از رقابتهاي المپيك لندن شدهاند. آنها در بسياري از رشتهها فعاليتي ندارند و در برخي رشتههاي ديگر هم اين طور تصميم گرفته شده كه در رقابت هاي انتخابي المپيك لندن شركت نكنند. پس از موفقيتهاي بانوان ايراني در رشته ووشو در بازيهاي آسيايي گوانگژو؛ مسئولان ورزش با بينظير خواندن اين نتايج، از مدالهاي رزميكارها به عنوان نمادي براي موفقيتهاي آتي بانوان ورزشكار ايراني يادكردند. اما وضعيت نامناسب ورزش ايران در فهرست كشورهايي كه تا كنون سهميه المپيك گرفتهاند؛ حاكي از تكرار وضعيت سابق و حضور حداقلي ايران در بخش ورزش بانوان المپيك لندن است.
مانند دورههاي پيشين، باز هم بانوان تيرانداز ايراني موفقتر از نمايندگان ساير رشتهها ظاهر شدهاند. ليدا فريمان در المپيك ۱۹۹۶ آتلانتا، منيژه كاظمي در المپيك ۲۰۰۰ سيدني و نسيم حسنپور در المپيك ۲۰۰۴ آتن، سه ورزشكار زن ايراني در رشته تيراندازي بودند كه در اين رقابتها حضور پيدا كردند. در سال ۲۰۰۸ هم هما حسيني در قايقراني، سارا خوشجمال در تكواندو و نجمه آبتين در تيراندازي با كمان، نمايندگان زن ايران در المپيك پكن بودند.
پس از پايان المپيك پكن، محمد علي آبادي، رئيس وقت سازمان تربيت بدني از افزايش چشمگير تعداد نمايندگان زن ايران در المپيك بعدي خبر داد. اين وعدهها پس از بازيهاي آسيايي گوانگژو توسط علي سعيدلو، آخرين رئيس سازمان تربيت بدني هم تكرار شد. در حالي كه اكثر موفقيتهاي زنان ايراني در گوانگژو؛ در رشتههايي رقم خورده بود كه در فهرست ورزشهاي المپيكي قرار ندارند. به طور كلي ورزش بانوان ايران در كاراته، شطرنج، ووشو و كبدي موفق است. اما هيچ كدام از اين رشتهها در ميان رشتههاي المپيكي حضور ندارند. تا امروز زنان ايراني فقط در تيراندازي موفق به كسب دو سهميه شدهاند. ليلا رجبي در دووميداني يكي از اميدهاي اصلي اين رشته براي ورود به المپيك محسوب ميشود. اما او در رقابتهاي قهرماني آسيا از كسب سهميه باز ماند. در تكواندو نيز نمايندگان ايران در مسابقات گزينشي جمهوري آذربايجان از دور رقابتها حذف شدند. در اين گزارش مروري شده است بر موقعيت ورزش بانوان ايران براي كسب سهميه و حضور در رقابتهاي المپيك لندن.