به گزارش مشرق، روزنامه فرانسوی زبان لالیبرته با انتشار این تحلیل نوشت: حزبالله قدرتمندتر از ارتش لبنان است. پایگاه نظامی «لیریک» مقر فرماندهی کل دسته «گالیله»، متعلق به ارتش اسرائیل است. مسیر منتهی به این پایگاه، چنان پوشیده از درخت است که جاده از دور دیده نمیشود. ستوان «یار» از سخنگویان ارتش اسرائیل است میگوید ارتش بیش از آنکه از ارتش لبنان بیم داشته باشد، به تحرکات حزبالله توجه دارد و مهمترین مشغله فکری ما، آنها هستند.
این مسئول ارتش اسرائیل در حالی که به تکتک روستاهای جنوب لبنان اشاره میکند، از مخفیگاههای حزبالله، خانههای مخفی، شیعیانی که به سمت جنوب میآیند و مسیحیان و دروزیهایی که به سمت شمال میروند، حرف میزند و میگوید: «هر واحد حزبالله، در اسرائیل منطقهای برای هدف خود در نظر گرفته است. هر روستایی هدف خود را در اسرائیل دارد و میتواند در هر زمانی شهرهایی مانند تلآویو را مورد هدف راکتها و موشکهای دوربرد، برد متوسط و برد کوتاه، قرار دهد.»
در ادامه گزارش این روزنامه بلژیکی آمده است: جنبش حزبالله تحت رهبری حسن نصرالله، به دلمشغولی اصلی اسرائیل تبدیل شده است. در سال 2006 حزبالله ضربات سنگینی به پیکر ارتش اسرائیل وارد کرد که اسرائیل آمادگی آن را نداشت. در آن سال اسرائیل به بهانه دستگیر شدن دو تن از سربازان خود در مرز لبنان، عملیات مرگباری را در جنوب لبنان به راه انداخت. حزبالله لبنان نیز در پاسخ، اقدام به شلیک هزاران راکت، موشک و خمپاره به سوی اسرائیل کرد که به کشته شدن حداقل 150 غیرنظامی منجر شد.
حزبالله لبنان در حال حاضر زرادخانه موشکی قابل توجهی در اختیار دارد که قادر است بسیاری از بخشهای تحت اشغال اسرائیل، از جمله اهداف مهم و استراتژیکی مانند بندر و پالایشگاههای نفت حیفا را هدف قرار دهد. این زرادخانه موشکی را ایران در اختیار حزبالله گذاشته که مقامهای آن در سه دهه گذشته بارها گفتهاند میخواهند اسرائیل را نابود کنند.
«پیتر لرنر»، یکی از سخنگویان ارتش اسرائیل، تعداد اعضای گروه شبهنظامی حزبالله را بین 30 تا 40 هزار نفر تخمین میزند و میگوید: حزبالله قادر است به مدت یک ماه اسرائیل را زیر آتش بگیرد. جنبش شیعی حزبالله، اکنون نگاه خود را به اوضاع سوریه معطوف کرده و حدود سه هزار تن از مبارزان آن در حال کمک به رژیم بشار اسد هستند. اما اسرائیل به دوردست مینگرد و نگران نفوذ ایران است.