به گزارش مشرق، دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت در نامهای خطاب به رئیس جمهور بیان کردند: قانون پذیری و احترام به حقوق شهروندی را ابتدا از خود آغاز کنید تا ملت با دیدن عزم جزم شما در عمل به حقوق شهروندی، از خودتان الگوی رفتاری بگیرند.
در ابتدای این نامه آمده است: در هفتهای که گذشت از منشور حقوق شهروندی به عنوان سندی ملی رونمایی فرمودید سندی که قرار است ضمن آگاهی بخشی به ملت در خصوص حقوق شهروندی مشخص شده در قانون اساسی، راه را بر سوء استفاده و قانون ستیزی مسئولین سودجو ببندد تفسیر حق و وظیفه و تمکین به قانون و پایبندی به عهد برای شما به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور اظهر من الشمس است در باب اجرای کامل و نظارت بر حسن اجرای قانون و رعایت حقوق شهروندی نیز بهتر از هر کسی میدانید که هر سند و مدرک قانونی تا زمانی که پشتوانه اجرایی لازم و کافی نداشته باشد؛ هیچ تفاوتی با مشق نانوشته ندارد و همچون هزاران سند و مدرک دیگر در قبرستان قفسههای بایگانی ادارات زیر خروارها خاک خواهد خفت و در صورت اجرا، باید چشمانی تیزبین مامور نظارت بر پیاده سازی صحیح آن گردد که اجرای ناصحیح قانون از عدم اجرای آن به مراتب فسادانگیزتر است.
در ادامه این نامه خطاب به رئیس جمهور آمده است: جناب آقای روحانی، حدود بیست ماه از ظلم آشکار وزارت نفت در حق فارغ التحصیلان گروه «الف» دانشگاه صنعت نفت که متعهد خدمت به وزارت نفت محسوب میشوند؛ میگذرد. هزاران تعهد محضری در دفاتر اسناد رسمی کشورمان موجود است که به عنوان سند رسمی، حق جذب بدون آزمون فارغ التحصیلان گروه«الف» دانشگاه صنعت نفت را تایید میکند. حقی که بر ذمه وزارت نفت است. آیا این تعهد محضری، سند محسوب نمی شود؟ آیا نباید وزارت نفت به عنوان نهاد اخذکننده این تعهد، ضمانت های اجرایی لازم و کافی را پیش بینی کرده و سپس به اخذ تعهد اقدام نماید؟ آیا در صورت عدول وزارت نفت از پایبندی به تعهدات خود، نهادهای بالادستی و نظارتی داخل و خارج سازمانی نباید به موضوع تخلفات رسیدگی کنند؟ آیا در منشور حقوق شهروندی، انتظار پایبندی به تعهدات سازمانی و مسئولیت پذیری از مسئولین جزئی از حقوق شهروندی نیست؟ آیا حل مشکل استخدام متعهدین به خدمت وزارت نفت، جزئی از حقوق شهروندی جوانان تحصیل کرده و نخبه این مملکت نیست؟ آیا یک سال و نیم دست به سر کردن فارغ التحصیلان گروه«الف» دانشگاه صنعت نفت به بهانه حل مشکل اشتغال مغایر با حقوق شهروندی نیست؟ آیا اخذ تعهد محضری با موضوع اشتغال در ابتدای ورود به دانشگاه صنعت نفت و تفسیر این تعهد محضری به عنوان صرفا عامل ایجاد انگیزه! (از زبان وزیر نفت فعلی) به معنای بازیچه قرار دادن آینده شغلی دانشجویان و پایمال کردن حقوق شهروندی نیست؟
در ادامه این نامه تصریح شده است: عالیجناب! بهتر از هر کسی میدانید که همانند منشور حقوق شهروندی، بند و ماده و تبصره کم نداریم و کاملاً واقف هستید که مشکل از سند و قانون مکتوب نیست. بلکه مشکل در اجرا، آن هم اجرای صحیح و به دور از سلیقه و منافع شخصی مسئولین مجری است پیشنهاد میشود حتما نسخهای از منشور حقوق شهروندی را برای وزیر نفت خود ارسال کنید و عمل به منشور پیشنهادی خود را از شیخ الوزرای کابینه خود بخواهید. چون بهتر است قانون پذیری و احترام به حقوق شهروندی را ابتدا از خود آغاز کنید تا ملت با دیدن عزم جزم شما در عمل به حقوق شهروندی، از خودتان الگوی رفتاری بگیرند.
در پایان این نامه بیان شده است: تا به حال به این فکر کرده اید که اگر منشور حقوق شهروندی فعلی مثل هزاران تعهدنامه محضری اخذ شده از دانشجویان گروه الف دانشگاه صنعت نفت، صرفا به قصد ایجاد انگیزه (تفسیر وزیر نفت فعلی از تعهد محضری) باشد و هیچ ضمانت و پشتوانه اجرایی نداشته باشد، آنگاه بود و نبود این منشور تفاوتی ایجاد نخواهد کرد؟! ما به تدبیرتان اعتماد کردیم، تدبیری که وعده دادید تضمینی برای آینده شغلی جوانان باشد و نه دستاویزی برای زیر پا گذاشتن تعهدات!
چندی پیش دانشآموختگان صنعت نفت در راستای اجرایی شدن وعده دولت و وزارت نفت برای استخدامشان در شرکت ملی نفت بهمدت سه هفته مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
فارغالتحصیلان دانشکده صنعت نفت معتقدند که طبق آئیننامه این دانشکده، باید با شرط معدل و پس از فارغالتحصیلی به استخدام وزارت نفت درآیند؛ البته روند استخدام آنها انجام شده که با دستور بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، این روند متوقف شده است.
بنابراین گزارش هاشمی رئیس دانشگاه صنعت نفت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه باشگاه پویا نیز گفته بود که باید وزارت نفت دانشجویان صنعت نفت را جذب کند.
همچنین این دانشجویان پس از تجمع سههفتهای مقابل خانه ملت و رایزنی با نمایندگان مجلس در راستای حل مشکلشان بیانیهای مبنی بر تعلیق تجمعاتشان صادر کردند تا مسئولان ذیربط خواستهشان را پیگیری کنند.