در سایه این ناامنی ها سیاستمداران و مسئولین اروپایی هر یک به نوعی تلاش می کنند راه چاره ای برای این ضعیت بیابند و گاها اختلافات و نزاع هایی هم بین آن ها در این باره شکل می گیرد.
اتحادیه اروپا که به اذعان خود مهد آزادی، امنیت، رفاه و آسایش برای ساکنانش است این روزها شدیدا گرفتار چالش های امنیتی شده است.
با نگاه و تاملی در اخبار روزانه رسانه ها می توان دید که تقریبا هر روز یک یا چند خبر مرتبط با حملات تروریستی، دستگیری باندهای ترور، افزایش عناصر خطر و لزوم تشدید تدابیر امنیتی در این اتحادیه وجود دارد.
با توجه به حملات تروریستی شدیدی که در سال 2016 در اتحادیه اروپا به وقوع پیوسته و قربانیان زیادی گرفت بسیاری تحلیلگران این سال را سال ترور و ناامنی در اتحادیه اروپا نامیده اند.
حمله یک کامیون به بازارچه کریسمس در برلین در روز 19 دسامبر سال 2016 و همزمان با شروع سال جدید میلادی بار دیگر ترس و وحشت را براروپا حاکم کرد و به اروپاییان گوشزد کرد که خطر ترور همچنان با آن ها همراه است.
ترکیه نیز جشن های سال نوی میلادی را با طعم تلخ حملات تروریستی در استانبول و ازمیر آغاز کرد.
اما واقعا چاره کار ترور در اروپا چیست و این وضعیت تا کی در این اتحادیه ادامه دارد؟
تسنیم در این رابطه گفتگویی را با "وولفگانگ بوزباخ" از سیاستمداران معروف و بلند پایه حزب دموکرات مسیحی پارلمان آلمان انجام داده است. بوزباخ از فوریه 2000 تا نوامبر 2009 معاون رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی و از نوامبر 2009 تا جولای 2015 نیز رئیس کمیسیون سیاست داخلی پارلمان آلمان بوده و در 22 آگوست 2016 نیز اعلام کرد که دیگر برای انتخابات پارلمانی دور بعد نامزد نمی شود.
اکثر قربانیان ترور مسلمانان صلح طلب هستند
وی درباره دلایل ترور و ناامنی روزافزون در اروپا گفت: بزرگترین خطر از طرف گروه های اسلام گرای افراطی خشونت طلب به وجود می آید که سال های زیادی است به شکل سازمان های مختلف نفس نیمی از جهان را تنگ کرده اند. اکثر قربانیان این نوع ترور مسلمانان صلح آمیز هستند که این مسئله ای است که اغلب نادیده گرفته می شود.
بوزباخ همچنین اظهارات اخیر یک نماینده حزب چپ آلمان که مرکل را مسئول قربانیان ترور به بار آمده در آلمان دانسته بود را رد کرده و آن را بی معنی ارزیابی کرد.
آلمان سال هاست که در معرض تهدید تروریسم بین المللی قرار دارد
این نماینده بلند پایه حزب دموکرات مسیحی پارلمان آلمان در ادامه در پاسخ به این پرسش که خطر ترور در آلمان چه اندازه است گفت: آلمان سال هاست که در معرض تهدید ترور بین المللی قرار دارد و تازه از زمان حمله تروریستی اخیر برلین این گونه نیست. بنابراین همچنین شرایط امنیتی از دسامبر سال 2016 اساسا تغییر نکرده است.
در 19 دسامبر سال گذشته حمله یک کامیون به بازارچه کریسمسی در برلین منجر به کشته شدن 12 نفر و تعداد زیادی قربانی شد.
بوزباخ در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان آلمان و اتحادیه اروپا را بهتر در برابر ترور حمایت کرد و واکنش مناسب به حملات تروریستی چیست گفت: بهترین اقدام پیشگیرانه این است که به هیچ کس با هویت و ملیت شناخته نشده مانند انیس العامری اجازه ورود به کشورمان داده نشود.
وی درباره ارتباط بین هجوم پناهندگان به اتحادیه اروپا و ترور روزافزون نیز گفت: متاسفانه این مسئله ای غیر قابل انکار است که در هجوم بالای پناهندگان همچنین برخی افراد با گرایش های جنایی و حتی جنگجویان جهادی به آلمان آمده اند. البته وضعیت امنیتی تغییر کرده و متاسفانه بهبود نیافته است.