وزارت امور خارجه کشورمان چهارمین گزارش سه ماهه خود را در ۳۸ صفحه‌ درباره روند اجرای برجام به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه کشورمان چهارمین گزارش سه ماهه خود درباره روند اجرای برجام را شب گذشته (دوشنبه 27 دی ماه) به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. این گزارش 38 صفحه‌ای در سه بخش روند اجرای برجام در فاصله زمانی سه ماهه 26 مهر تا 26 دی ماه را در برمی‌گیرد.
 
در این گزارش عنوان شده که تست با گاز اورانیوم بر روی ماشین IR-8 پس از رفع موانع و آماده سازی ماشین از ابتدای بهمن ماه آغاز خواهد شد.
 
در بخشی از این گزارش درباره فردو عنوان شده که مذاکرات فنی و تخصصی جهت تولید ایزوتوپ های پایدار در تاسیسات فردو با طرف روسی ادامه دارد و پیش نویس فاز اولیه در حال نهایی شدن است.
 
در این گزارش درباره خرید مواد در قبال فروش آب سنگین بیان شده که در قبال فروش ۳۸ تن آب سنگین تولیدی ایران به روسیه، قریب به ۱۳۰ تن اورانیوم طبیعی از آن کشور خریداری شد. مجوز مربوطه از سوی کانال خرید برجام صادر شده است و مواد خریداری شده به زودی به ایران حمل می‌شود.
 
در این گزارش در ارتباط با بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک، عنوان شده که مذاکره با چین جهت انعقاد قرارداد مشاوره بازطراحی مفهومی به مراحل پایانی رسیده است. مذاکره بر سر تعیین نوع سوخت راکتور مذکور که از حساسیت خاصی برخوردار است ادامه دارد.
 
در این گزارش درباره رفع تحریم‌ها آمده است: گشایش‌هایی که در اثر رفع تحریم‌های طبق برجام در حوزه بانکی و مالی پدید آمده بسیار وسیع و قابل توجه بوده و سیستم بانکی و مالی کشور را به طور کلی از مرحله بحران خارج نموده است. (علیرغم وجود برخی مشکلات که عمدتا برجامی نیستند و به تحریم های اولیه و غیرهسته ای آمریکا، قوانین پولشویی و ... مربوط می شوند،) می‌توان گفت سیستم بانکی کشور با مانع تحریمی جدی مواجه نیست و هیچ کجا در بن بست قرار ندارد.

متن کامل گزارش وزارت امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را در ( اینجا  ) بخوانید.

در گزارش مذکور آمده است که از نظر ایران تصویب مجدد قانون آیسا مغایر با تعهدات برجامی آمریکا به شمار می‌آید.
 
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: در حال حاضر وزارت نفت با 25 شرکت بزرگ نفتی و بین المللی در حال مذاکره می‌باشد و تا دی ماه 1395 تعداد 17 یادداشت تفاهم نیز امضاء شده است. طبق اعلام وزارت نفت، در حال حاضر قراردادهای در حال مذاکره در شرکت ملی نفت 31 میلیارد دلار، در پخش و پالایش 11 میلیارد دلار و در پتروشیمی حدود 10 میلیارد دلار می‌باشد و پیش بینی می شود بخش قابل ملاحظه‌ای از این قراردادها طی ماههای آینده نهایی شود.

همچنین در بخش حمل و نقل تاکنون 143 فروند از کشتی های شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و 74 فروند از نفتکش های شرکت ملی نفتکش، از فهرست تحریم‌های آمریکا خارج شد.

در گزارش مزبور همچنین آمده است: پس از اجرای برجام، تردد مجدد کشتی های خطوط و شرکت های مهم حمل ونقل بین المللی به بنادر ایران مجددا آغاز شده و تاکنون بیش از20 شرکت کشتیرانی همکاری و تردد خود به بنادر ایران را آغاز نموده اند.
 
 براساس این گزارش، تاکنون بیش از 30 تفاهمنامه و 6 موافقتنامه در حوزه حمل و نقل دریایی، از جمله خرید و ساخت انواع کشتی، تامین منابع مالی پروژه های ساخت کشتی، تعمیرات کشتی، ایجاد شرکت های مشترک، آموزش و تامین نیرو، تامین سوخت، خدمات بندری و فناوری اطلاعات بین کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت های برتر فعال در این حوزه به امضاء رسیده و بعضا آماده اجرایی شدن است.
 
سه بخش این گزارش شامل آخرین تحولات در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای، آخرین تحولات در حوزه رفع تحریم‌ها و موانع و چالش‌ها است.
 
بخش‌ نخست: آخرین تحولات در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای
 
* تعامل با آژانس از سوی جمهوری اسلامی ایران
* راکتور آب سنگین
* فعالیت های مربوط به کارخانه آب سنگین و محصولات آن
* تاسیسات فردو
* خرید مواد
* ذخایر
* برنامه تحقیق و توسعه غنی سازی
* همکاری‌های دو یا چند جانبه برای توسعه صنعت هسته‌ای
 
بخش دوم: آخرین تحولات در حوزه رفع تحریم‌ها
* حوزه نفت، گاز و پتروشیمی
* حوزه حمل و نقل
* حوزه مالی، بانکی و بیمه
* حوزه آب و برق
 
*حوزه صنعت و تجارت
* حوزه سلامت و بهداشت
* حوزه کشاورزی، دامداری و شیلات
* حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
* حوزه محیط زیست
* آخرین آمارهای منتشره
 
 
بخش سوم: موانع و چالش‌ها
* تمدید قانون تحریم‌های ایران موسوم به آیسا
 
*انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا
* مشکلات و موانع غیربرجامی
* فضای ایران هراسی
 
 برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که در تیرماه 1394 بین جمهوری اسلامی ایران و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه آلمان، موسوم به 1+5، مورد توافق قرار گرفت، پس از تایید شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و نهایتا مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، در تاریخ 26 دی ماه 1394 رسما به مرحله اجرا در آمد.
 
براساس تبصره یک قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» مصوب 21 مهر ماه 1394 مجلس شورای اسلامی مقرر داشت که «وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه ماه یک بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.»
 
براساس این تبصره کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز موظف است هر 6 ماه یک بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.  
 
وزارت امور خارجه کشورمان 26 مهرماه سومین گزارش سه ماهه خود درباره روند اجرای برجام را در 30 صفحه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. این گزارش روند اجرای برجام در فاصله زمانی سه ماهه 26 تیر ماه تا 26 مهر ماه را در برمی‌گرفت.
 
وزارت خارجه در تاریخ 26 تیر ماه سال جاری دومین گزارش سه ماهه روند اجرای برجام را در 42 صفحه و 5 بخش در اختیار کمیسیون امنیت ملی قرار داد.
 
وزارت امور خارجه اولین گزارش سه ماهه خود از روند اجرای برجام را 26 فروردین ماه سال جاری در اختیار کمیسیون امنیت ملی قرار داده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس