رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان که با شبکه «سیبیسی» صحبت میکرد، گفت اشاره نکردن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا به ایران در سخنرانی مراسم تحلیف، مسئله «مثبتی» است.
صالحی افزود: «من مراسم تحلیف را با دقت بسیار تماشا کردم و به آنچه ترامپ گفت گوش دادم. او هیچ صحبتی در مورد ایران نکرد و این مثبت است.»
وی اضافه کرد: «من در موقعیتی نیستم که بخواهم گمانهزنی کنم، ما فقط صبر خواهیم کرد و خواهیم دید، چراکه با گذشت زمان ما صداهای مختلفی شنیدهایم؛ بنابراین، صبر میکنیم تا ببینیم چه میشود. ایران کشور صبوری است. ما عجولانه عمل نمیکنیم.»[2]
سخنان صالحی به خوبی برآیند و نتیجه چنین نگاهی به امور کشور است. مهدی محمدی، کارشناس مسائل بینالملل در توئیتی درباره این رویکرد دولت چنین مینویسد: «چه چیز فاجعه بارتر از این، که دولتی سیاست داخلی و خارجیاش را چنان معماری کند، که حیات و مماتش بسته به تصمیمهای دیوانهای چون ترامپ باشد.»
نکته دیگری که در این زمینه حائز اهمیت است عدم برنامهریزی درست و نگاه و چشمانداز آینده در توافق برجام است. درواقع دولت برجام را با اوباما و دموکراتها بست و پیشبینی نمیکرد که یک جمهوریخواه آنهم در سطح ترامپ بر صندلی ریاست کاخ سفید تکیه بزند و اینک در یک حالت استیصال به مثبتاندیشی و خوشبینی بدون پشتوانه روی آورده است که معلوم نیست تا چه حد دوام داشته باشد.