کد خبر 68746
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۲

شهریور 90 در تاریخ اقتصادی ایران برای همیشه به ثبت رسید؛ ماهی که در آن، بزرگترین اختلاس کشورمان (3 هزار میلیارد تومان) کشف و اعلام عمومی شد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، با رونمایی از این پرونده، در اقتصاد ایران دو اختلاس‌‌گر بزرگ و یک مفسد اقتصادی تاریخی داریم و اینها مربوط به فاضل خداد، شهرام جزایری و این اواخر فردی معروف به امیر منصور آریا می‌شوند. اولی اعدام شده است، دومی در زندان بسر می‌برد و سومی در بازداشت است.

پس لرزه‌های زلزله اخیر بانکی هم با موضع‌گیری‌های متفاوت آغاز شده است و همه می‌گویند "ما گرفتیم" اما گویا دست مریزاد ابتدا باید به آن کارمند متعهد بانکی که مقابل اختلاس‌گر بزرگ ایستاد و سپس وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان(عج) گفت که این باند را شناسایی کردند و پس از آن، دستگاه‌های دیگر از آن مطلع شدند.

بررسی 20 شرکتی که زیرمجموعه‌های گروه آریا هستند و واحدها و کارخانه‌های "تودرتوی" زیادی نیز در زیرمجموعه آنها ایجاد شده است، نشان می‌دهد: این گروه در دو تا سه سال اخیر هر کاری در اقتصاد ایران خواسته، انجام داده است.

این گروه از بازار فولاد ، آهن، سیمان، شیشه، صنایع غذایی، پروژه‌های عمرانی ، واردات مواد اولیه و کالا، باشگاهداری، تولید آب معدنی، گردشگری و جهانگردی، کریستال، شمش منیزیم، معدن، محصولات پلیمری، انواع نان‌های صنعتی و ماشینی، مشاوره و اجرای کلیه امور تبلیغاتی گرفته تا تاسیس بانک و صدور" ال سی"‌های جعلی و فروش آنها به قیمت پائین‌تر از قیمت رسمی به برخی بانکها؛ در اقتصاد ایران نفوذ کرده است.

نحوه تاسیس شرکتها ظرف مدت کوتاهی و فعالیت در بخشهای گوناگون، این احتمال را قوت می‌دهد که گویا افرادی یا شبکه‌ای پشت سر این گروه قرار داشته‌اند که دائم، این پیغام را می‌فرستاده‌اند که "برو تاسیس کن، ما هم در کنارت هستیم."

اگرچه برخی‌‌ها در جلسات غیررسمی از اختلاس‌گر بزرگ به عنوان حامی تولید و اشتغال کشور یاد کرده‌اند اما به نظر می‌رسد وی را باید قهرمان کلاهبرداری ایران که با نفوذ و تبانی با برخی جریان‌ها به این قهرمانی دست یافته‌ است، نامید.

اما 3 هزار میلیارد تومان چقدر است؟ این پول کلان و هنگفت معادل یک ماه یارانه نقدی حدود 70 میلیون ایرانی، یک درصد نقدینگی کشور، 3 برابر یارانه حمایتی پرداختی دولت به کل تولیدکنندگان، نزدیک 10 درصد اعتبارات عمرانی کشور، 1.5 برابر اعتبار مدرسه‌سازی در بودجه 90، پرداخت وام 5 میلیون تومانی به 600 هزار جوان، خرید 45 فروند هواپیمای ایرباس نو و ... است.

عدم شفافیت، فضای کسب و کار نامساعد ، اقتصاد نفتی و رانتیر، ضعف نظارتی ، نواقص و خلاء برخی قوانین و ... همواره اقتصاد ایران را در سالیان گذشته آزار داده است و در نهایت در سایه آنها، شاهد اتفاقاتی همچون اختلاس اخیر که حتی می توان آن را "جنایتی بزرگ" نامید، هستیم. از قوه قضائیه انتظار می‌رود ضمن اطلاع‌رسانی شفاف به افکار عمومی، متخلفان و اختلاس‌گران را به اشد مجازات محکوم کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس