به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان ملل روز سه شنبه هشدار داد که گرسنگی شدید، جان تعداد زیادی از مردم در شاخ آفریقا، یمن و نیجریه را در معرض خطر قرار داده است.
آدریان ادواردز سخنگوی آژانس آوارگان سازمان ملل تاکید کرد: یک بحران انسانی قابل جلوگیری به سرعت در حال تبدیل به یک مساله ناگزیر است. منابع مالی برای کمک به افرادی که با قحطی روبرو هستند، به شدت محدود است.
وی در ادامه تصریح کرد: تنها ۳ تا ۱۱ درصد منابع مالی مورد نیاز برای عملیات امدادرسانی سازمان ملل در مناطق قحطی زده سودان جنوبی، نیجریه، سومالی و یمن، تامین شده است.
ینس لارک سخنگوی آژانس امدادرسانی سازمان ملل نیز تاکید کرد: سازمان ملل به طور کلی خواستار بودجه ۴.۴ میلیارد دلاری برای حل و فصل بحران در این ۴ کشور شده است ولی تاکنون تنها ۹۸۴ میلیون دلار تامین شده است.
وی افزود: بحران فعلی در حال بدتر شدن نسبت به بحران خشکسالی در شاخ آفریقا در سال ۲۰۱۱ میلادی است که منجر به مرگ بیش از ۲۶۰ هزار نفر تنها در سومالی شد. باید به هر قیمتی از تکرار چنین فاجعه ای جلوگیری کرد.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، بیش از ۲۰ میلیون نفر در سراسر نیجریه، سودان جنوبی، سومالی و یمن در مناطقی زندگی می کنند که از خشکسالی به شدت آسیب دیده اند و در معرض خطر قحطی قرار دارند.
ادواردز گفت: در سودان جنوبی که سازمان ملل در ماه فوریه نسبت به تشدید درگیری ها هشدار داده، عدم دسترسی به کمک های بین المللی و سقوط اقتصادی بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در معرض گرسنگی قرار داده است. یک میلیون نفر دیگر نیز با خطر قحطی روبرو هستند.
در یمن نیز که بزرگترین بحران انسانی جهان را تجربه می کند، ۱۷ میلیون نفر معادل ۶۰ درصد جمعیت این کشور، با گرسنگی روبرو هستند. در شمال نیجریه نیز که ۷ میلیون نفر اکنون با ناامنی غذایی روبرو هستند، شرایط به خاطر اقدامات خشونت آمیز بوکو حرام بدتر شده است.