به گزارش مشرق، سعید شمس کارشناس ارشد علوم قرآنی گفت: هنگامی که حضرت فاطمه(س) از دنیا رفتند صاحب سه فرزند بودند و حضرت زینب(س)، امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) در غم فقدان مادر بزرگوارشان عزادار شدند. وی ادامه داد: در چنین شرایطی حضرت علی(ع) برادرشان عقیل را نزد قبیله کلابیه میفرستند تا همسری را برای ایشان انتخاب کنند.
شمس توضیح داد: نکته جالب در اینجا قرار دارد که وقتی عقیل مشغول صحبت کردن با پدر حضرت ام البنین(س) بود و در هنگامی که پدر به سمت خانواده حرکت میکند تا به دخترش اعلام کند که آقا امیرالمومنین(ع) به خواستگاری شما آمده، در همان زمان حضرت ام البنین (سلام الله علیه) برای مادرشان خوابی را که شب گذشته دیده بودند، تعریف میکردند.
وی تصریح کرد: حضرت ام البنین(س) برای مادرشان چنین میگویند که خواب دیدهاند که یک ماه به همراه سه ستاره به سراغ من آمدند و من آنها را در دامان گرفتم و در آن لحظه خوابشان تعبیر میشود به اینکه امام علی(ع) به همراه سه فرزندشان به سوی آن حضرت میآیند.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی همچنین گفت: حضرت ام البنین(س) ویژگیهای بسیاری داشتند که مهمترین آنها ولایت مداری ایشان نسبت به اهل بیت(ع) بوده است به گونهای که به محض وارد شدن به خانه امام علی(ع) با فرزندان ایشان مانند فرزند خودشان رفتار و از آنها نگهداری کردند.
وی در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: حضرت ام البنین(س) به فرزندان حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) بسیار علاقمند بودند وحتی در تاریخ نقل کردهاند که وقتی بشیر با کاروان اهل بیت(ع) از کربلا به سمت مدینه بازمیگشتند، حضرت ام البنین(س) در ابتدا از فرزندان حضرت فاطمه(س) سراغ گرفتند.
شمس تصریح کرد: درحالی که حضرت ابوالفضل(ع) و برادران ایشان به عنوان فرزندان حضرت ام البنین(س) در کربلا شهید شدند و بشیر خبرهایی را از آنها به همسر حضرت امیرالمومنین(ع) ارائه میداد ، ایشان تنها نگران احوال حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بودند.
وی اظهار کرد: حضرت ام البنین(س) همواره بر این نکته تاکید میکردند که همه فرزندان من فدایی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هستند و در همین راستا زمانی که خبر شهادت حضرت سید الشهدا(ع) را به ایشان میدهند ، خیلی بیتابی و گریه میکنند.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی توضیح داد: امام صادق(ع) در وصف حضرت ابوالفضل العباس(ع) روایتی دارند که بر این اساس فرمودهاند: عموی ما عباس(ع) بصیرت داشتند. در این زمینه همچنین میتوان به ایمان استوار و محکم حضرت قمر بنی هاشم(ع) و پیروزی ایشان در مسیر مجاهدت در راه برادرشان به عنوان امام زمان وقت خود و به شهادت رسیدن ایشان اشاره کرد.
وی یادآور شد: حضرت ابوالفضل(ع) نافذ البصیرة بودهاند. مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خودشان همواره بر این نکته تاکید کردهاند که یک شیعه باید صاحب بصیرت باشد و در هر زمانی که زندگی میکند، جایگاه خودش را بداند و تشخیص دهد.
شمس تصریح کرد: متأسفانه گاهی اوقات در جامعه شاهد هستیم که برخی افراد با وجود اینکه انسانهای خوبی هستند اما دچار سوءگیری و گرایشهایی میشوند که اینگونه ، مشکلاتی را رقم میزند.
وی همچنین گفت: نکته بسیار مهم درباره حضرت ابوالفضل العباس(ع) این است که ایشان امام زمان خود را به خوبی میشناختند و خود را موظف به پیروی ازایشان میدانستند که این موضوع تنها به این دلیل نیست که امام حسین(ع) امام زمان ایشان بوده بلکه حضرت ابوالفضل(ع) بر اصل پیروی از امام زمان همواره توجه داشتند.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی افزود: ما همواره باید بر اصل پیروی از امام زمان توجه داشته باشیم و این درس را به خوبی از حضرت قمر بنی هاشم(ع) فرا بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بحثهایی مانند وفاداری حضرت عباس(ع) نسبت به امام زمانشان که در زیارتنامه ایشان هم آمده، رشادت و شجاعت از دیگر ویژگیهایی است که در زمره صفتهای برجسته حضرت باب الحوائج(ع) میتوان آنها را مورد توجه قرار داد.