به گزارش مشرق، سردار تقی مهری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در نشست خبری با اصحاب رسانه درخصوص برخورد پلیس با پلاکهای مخدوش، اعلام کرد: مأموران پلیس حتما با پلاکهای مخدوش برخورد خواهند کرد و ضمن اعمال قانون، راننده را نیز به مرجع قضایی معرفی خواهند کرد.
وی در خصوص گواهینامه افرادی که سربازی نرفتهاند، گفت: پلیس پیگیر این قضیه است تا این مسئله مرتفع شود.
سردار مهری گفت: طبق ماده 54 بیمه شخص ثالث، کسانی که میخواهند گواهینامه بگیرند نیازی به کارت پایان خدمت ندارند و براساس ماده 58 مکرر نظام وظیفه عمومی، دستگیری مشمولان غایب در دستور کار است که این دو ماده قانونی با هم مغایرت دارند که همکاران ما از طریق مجلس و مبادی قانونی پیگیر این قضیه هستند.
عالیترین مقام راهنمایی و رانندگی کشور به قانونی که امسال تصویب شد پرداخت و گفت: طبق قانونی که امسال آمده است، مشمولان غایب بیشتر از 8 سال میتوانند برای پرداخت جریمه اقدام کنند که در این صورت به آنها گواهینامه تعلق میگیرد.
وی عوامل تصادفات جادهای را خودرو، جاده، راننده، امداد و نجات و شرایط محیطی اعلام کرد و گفت: براساس آمار در سال 95، 51 درصد افراد در سر صحنه و 49 درصد بعد از صحنه تصادف یعنی در مراحل پیش بیمارستانی و بیمارستانی جان خود را از دست دادهاند که این امر نشان از آن دارد که باید سیستم امداد و نجات ما تقویت شود.
سردار مهری به بهرهگیری از 600 دستگاه دوربین ثبت تخلف در سطح جادهها در سال 95 اشاره کرد و گفت: تا خرداد نیز 600 دستگاه دیگر نصب میشود که امیدواریم این فناوریها بتواند در کنترل سرعت و رفتار رانندگان تأثیر داشته و ارتقای فرهنگ و افزایش رعایت قوانین و مقررات را به دنبال داشته باشد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی اعلام کرد: 72 درصد جانباختگان در جادههای برون شهری و 27 تا 28 درصد در درون شهر جان خود را از دست دادهاند.
وی درخصوص اپلیکیشنی که محل دوربینها را به راننده نشان میدهد گفت: ما از خدا میخواهیم که همه مردم ما بدانند دوربینها کجا هستند و قانون را رعایت کنند اما باید بگویم که دوربینهای جدید از نظر نرمافزاری، میزان سرعت بین دو دوربین و هم فاصله بین طولی و عرضی را محاسبه کرده و برای راننده متخلف جریمه ثبت میکند.
سردار مهری درخصوص بهرهگیری از سامانه پایش هوشمند حمل و نقل تردد ناوگان عمومی که مشهور به «سپهتن» است، اعلام کرد: این سامانه در اکثر اتوبوسها نصب شده و اطلاعات را به صورت برخط و آنلاین به ماموران پلیس راه و پاسگاهها ارائه میدهد.
وی افزود: رانندگان اتوبوس بین شهری بهجز ثبت ساعت در مبدا و مقصد نیازی به توقف در پاسگاههای بین راهی ندارند اما باید بعد از هر سه ساعت رانندگی یک ربع در پارکینگهای مشخص متوقف شده و استراحت کنند.
این مقام ارشد راهنمایی و رانندگی کشور در خصوص بخشودگی جرائم راهنمایی و رانندگی، اعلام کرد: تمام جرائم رانندگی که طبق قانون دو برابر شده است براساس قانون میزان اضافه آن بخشوده شده و اصل آن بر قوت خود باقی است.
وی گفت: این جرائم شامل جریمهها تا پایان سال 95 است که دو برابر شده است؛ بنابراین باید رانندگان صورت وضعیت جدید خود را گرفته و تا آذر ماه نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. در غیر این صورت جریمه دو برابر شده و باید هم اصل و هم جریمه را پرداخت کنند.
سردار مهری به تخلفات حادثهساز سرعت و سبقت غیرمجاز پرداخت و گفت: قانونگذار برای این دسته از تخلفات هم جریمه و هم نمره منفی لحاظ کرده و بعضا خودرو نیز توقیف شده و برخی رانندگان پرخطر نیز به مرجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی گفت: بخشی از تصادفات منجر به فوت، واژگونی بوده که به علت خستگی و خوابآلودگی رانندگان رخ داد.
سردار مهری درخصوص جعل پلاک و مخدوش کردن شماره پلاک گفت: جرائم براساس قوانین و مقررات ثبت میشود و بعد توسط مرکز اجراییات پلیس راهور بررسی میشود تا اگر پلاک جعل شده باشد بتوان آن را رصد کرد؛ البته برابر قانون رانندگان حق اعتراض دارند و ظرف 24 ساعت پاسخ اعتراض خود را دریافت خواهند کرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی درخصوص شمارهگذاری خودروها در سال 95 گفت: شمارهگذاری خودروها در سال 95، 36 درصد نسبت به 94 افزایش داشته و خودروهای وارداتی نیز از 67 هزار خودرو در سال 94 به 86 هزار خودرو در سال 95 رسیده است که افزایش 26 درصدی را شاهدیم.
وی گفت: موتور سیکیتهای کاربراتوری دیگر شمارهگذاری نمیشود و با خودروهای دارای نقص فنی، خودروهای دودزا و خودروهای فرسوده نیز برخورد شده که در سال 95 بیش از 3 میلیون خودروی متخلف در این زمینه اعمال قانون شدهاند.
سردار مهری تعداد گواهینامههای جدیدالصدور را یک میلیون و 625 هزار گواهینامه اعلام کرد و گفت: افزایش 1.5 درصد را در این زمینه شاهدیم.
عالیترین مقام راهنمایی و رانندگی کشور درخصوص گواهینامههای جدید گفت: یکسری محدودیتها برای گواهینامههای پایه سوم به صورت جدی اعمال شده که این افراد از ساعت 12 شب تا 5 صبح اجازه رانندگی ندارند؛ به مدت سه ماه باید یک نفر که گواهینامه رانندگی دارد در کنارشان حضور داشته باشد و مثلثی به نام راننده جدید در جلو و عقب ماشین نصب کند.
وی خاطرنشان کرد: این دستورالعملهای جدی در نیمه اول سال 96 اجرا خواهد شد.