به گزارش مشرق، کاظم اولیایی در گفتگو با مهر، ضمن بیان این مطلب افزود: به حمدالله و از برکت حضور رسولی نژاد و برخی نمایندگان مجلس در فوتبال این روزها برای هزینه کردن دولت در بخش ورزش حرفهای محلل هم پیدا شده است.
وی با اشاره به قوانینی که در مجلس به تصویب رسیده و ممنوعیت پرداخت پول به باشگاههای حرفهای خاطر نشان کرد: اخیر هم وزارت نفت و هم وزارت ورزش و امور جوانان برای اینکه قانون را دور بزنند و کلاه سر ذیسحابها بگذارند و دیوان محاسبات به مسئله رسیدگی نکند برای خود یک محلل ایجاد کردهاند که آنهم از برکات وجود آقایانی چون امیدوار رضایی و رسولی نژاد است.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال خاطر نشان کرد: اخیر پولهایی که در گذشته بصورت قانونی از طرف سازمان تربیت بدنی بطور مثال در اختیار دو باشگاه استقلال و پرسپولیس قرار می گرفت، به حساب سازمان لیگ برتر واریز می شود تا از سوی این سازمان به برخیها باشگاهها پرداخت شود. آنها با این توجیه که پولها متعلق به آن باشگاههاست به نوعی قانون را دور می زنند و مدیران آنها را ناچار به بیان مطالب غیر واقع می کنند.
اولیایی با یادآوری اینکه برخی مدیران باشگاهها عنوان می کنند، باشگاه متبوعشان در سازمان لیگ برتر پول اندوخته دارد و رقمی که از سازمان لیگ دریافت می کنند، بصورت قانونی در اختیار آنها قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: سازمان لیگ حالا با یک مشکل مواجه شده و آن هم این است که اگر پول دارد چرا به دیگر باشگاه نمی دهد و اگر هم می دهد خیلی کمتر از چند تیم خاص است! اگر هم درآمد از فوتبال است، چرا فقط به باشگاههای خاصی چون استقلال و نفت تهران تعلق می گیرد و ... .
"همه اینها از کرامت شیوخی است که تازه وارد ورزش و فوتبال شدهاند"، وی با بیان این جمله خاطر نشان کرد: هنر آقایان این است که در گذشته سازمان تربیت بدنی مستقیما به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس کمک می کرد، بطور مثال بین 200 تا 500 میلیون تومان پول می داد و خود سازمان هم بر هزینه کردن باشگاهها نظارت می کرد اما حالا وزارت ورزش این پول را می دهد به سازمان لیگ برتر و فدراسیون فوتبال و تاکید می کند این پول را به باشگاهها ندهید اما بدهید!
وی خاطر نشان کرد: وزارت ورزش و امور جوانان به فدراسیون فوتبال تاکید می کند، پولی که از سوی این وزارتخانه به حساب فدراسیون و سازمان لیگ واریز می شود را به باشگاههای حرفه ای ندهید چون خلاف قانون است اما فشار می آورد که بدهید، چرا باید به نوعی هزینه این باشگاه را تامین کند. معنی این کار دور زدن قانون، محلل درست کردن برای اجرای قانون و ... است. انشااله که این کارها در نهایت به رشد و موفقیت فوتبال کشور کمک کند.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با انتقاد از این موضوع که برخی از آقایان نمی خواهند دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، اظهار داشت: تا زمانیکه پول مفت دولت هست و به "گاو شیرده" وصل هستند، چرا خصوصی شوند؟! آقایان دنبال این هستند که از دولت پول بگیرند، قبلا مستقیم می گرفتند، حالا غیرمستقیم می گیرند. فرقش این است که قبلا بصورت مستقیم و با حساب و کتاب از سازمان تربیت بدنی پول می گرفتند اما امروز بصورت غیر مستقیم و البته بدون حساب و کتاب. با این کار حتی هزینههای جاهای دیگر را نیز می توانند از این راه تامین کنند.
اولیایی با ذکر این ضرب المثل که "شترسواری دولا دولا نمی شه"، خاطر نشان کرد: اگر ما برای فوتبال در کشوری که در آن انقلاب شده، انقلاب فرهنگی هم شده، فوتبال و ورزش را در کمیسیون فرهنگی مجلس تعریف کردهایم باید یک برنامه میان مدت واضح و روشن داشته باشیم و در آن نقش دولت در ورزش را تعریف کنیم، چگونگی هزینه کردن دولت در ورزش را نیز مشخص و تعریف کنیم و ... .
وی درخصوص چگونگی حل مشکلات موجود گفت: در حال حاضر بهترین کار این است، صدا و سیمای ایران به جای اینکه فوتبال را با کمترین هزینه پخش کند، رقم واقعی و به اندازه ارزش فوتبال را پرداخت کند. مجلس و دولت هم اگر می خواهند فوتبال را رونق دهند و این را نیاز می بینند که در کشورمان بحرین را ببریم و عرق ملی را زنده کنیم، باید هزینه کنند، هزینهای که باید اتفاقا مردانه پرداخت شود.
اولیایی تصریح کرد: نمی شود در زمان پرداخت هزینه بگویم ما هزینه نمی کنیم و فردا انتظار داشته باشیم تیمهای ورزشی ما در زمین مسابقه نتیجه بگیرند. ما باید رسمی و قانونی بیائیم نیازهای فدراسیون را تامین کنیم و فدراسیون نیز بصورت قانونی تامین کند و بتوانیم حساب و کتاب پس دهیم. اینکه دروغ بگویم، پول را از جیب دولت بدهیم، محلل درست کنیم و دست آخر کسی پاسخگو نباشد که درست نیست.