سرویس سیاست مشرق - واقعه تلخی در آبهای گرم خلیج فارس اتفاق افتاد و صیاد ایرانی به ضرب گلوله مرزبانی عربستان سعودی کشته شد اما هنوز دولت در قبال این تعدی به جان یک ایرانی واکنش قابل توجهی نشان نداده است.
ظاهرا دو قایق ایرانی که در حال ماهیگیری در آبهای خلیج فارس بودند، بر اثر امواج دریا از مسیر خود خارج میشوند و بدون تأیید این مسأله که قایقهای ایرانی وارد مرزهای عربستان شدند، تیراندازی از سوی گارد مرزبانی این کشور به سوی قایقهای ایرانی صورت میگیرد و یک صیاد ایرانی بر اثر اصابت تیر به کمرش کشته میشود این درحالی است که صیادان به ناچار برای پیدا کردن صید در دریا گردش میکنند و بارها لنجهای سعودیها نیز به سمت آب های ایران آمدهاند اما با چنین مسئلهای روبر نشدهاند.
مجید آقابابایی، مدیرکل امور مرزی وزارت کشور درباره این اقدام سعودیها بیان می کند: «این کار عربستان مطابق با اصول انسانی نبوده و حتی با فرض ورود قایقهای ایرانی به مرزهای عربستان بر اثر امواج دریا، آنها مجاز به شلیک به سوی قایقهای ایرانی نبودند.»
آگهی فوت صیادی که توسط سعودی ها کشته شد
دراین راستا بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه اقدام مرزبانی عربستان در شلیک به قایق صیادی ایرانی هیچ توجیهی ندارد، درباره وضعیت پرونده این صیاد بوشهری گفت: «ما همچنان در حال بررسی این موضوع هستیم و بعد از مشخص شدن نتاج بررسیها توسط دستگاههای مربوطه همانطور که پیش از این گفتهایم این موضوع را با جدیت پیگیری میکنیم.»[1]
در حالی نوعی مماشات و اهمال در قبال جان اتباع ایرانی آنهم در آبهای خلیج فارس دیده میشود که مسئولان دولتی پیش از این در مناظرات تلویزونی ادعاهای دیگری مطرح میکردند.
در همین زمینه میتوان به سخنان اسحاقجهانگیری، معاون اول و یارپوششی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم اشاره کرد که در خصوص رسیدگی به حقوق ملت ایران بیان داشت:« متأسفانه فرهنگی به شهرستانها منتقل میشود که مادر دستفروش از گروه ضربت شهرداری سیلی بخورد. آن روزی که آن سیلی را دیدم گویا به صورت خودم سیلی زدهاند به این حد ناراحت شدم.»
حال باید از جهانگیری پرسید که وقتی صیاد ایرانی در آبهای خلیج فارس مورد اصابت گلوله فرد خارجی آنهم از سوی سعودیها قرار می گیرد، آیا شما دردی را احساس نکردید و چرا دولتمردان در خصوص این واقعه تلخ سکوت پیشه کردهاند و نسبت به پیگیری مجدانه آن تلاش زاید الوصفی انجام نمیگیرد. یا اینکه این موضوع برای دولت چندان مهم نیست.
البته دولت یازدهم در خصوص بالابردن اعتبار پاسپورت که به نوعی احترام به ایرانیان بود شعارهایی داد که هیچ گاه عمل نکرد. حالا پاسپورت که پیشکش جان اتباع ایرانی نیز در خارج از مرزهای ایران در خطر است. بعد از حادثه منا که بسیاری از زائران ایرانی قربانی شدند و دولت ایران در قبال مرگ این عزیزان کار خاصی انجام نداد به نظر میرسد حکام سعودی دچار یک خودبزرگبینی و گستاخی خاصی شدهاند که به عدم رسیدگی و اهمالکاری دولتمردان یازدهم باز میگردد که متاسفانه هنوز در حال ادامه یافتن است.
البته به نظر میرسد که برای دولتیها مرغ همسایه همواره غاز است و هر وقت اتفاق ناخوشایندی در خارج از حیطه کاری آنان بیفتد، دادشان بلند میشود. کما اینکه حتی مسائلی چون اتفاقی که در فومن افتاد را هر چند بی ربط به شهرداری تهران ربط میدهند اما در خصوص حوزه مدیریتی و وظیفه خود صدای از آنان به گوش نمیرسد.
[1] http://www.isna.ir/news/96032816099