کد خبر 741465
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۲
قطر

آژانس هوایی سازمان ملل قصد دارد جمعه آینده نشست ویژه‌ای را برای بررسی درخواست قطر برگزار کند.

به گزارش مشرق، آژانس هوایی سازمان ملل موسوم به ایکائو قصد دارد در نشست جمعه آینده خود یعنی 30 ژوئن به بررسی درخواست قطر مبنی بر بازگشایی آسمان کشورهای خلیج فارس بپردازد.

کشورهای عربی خلیج فارس پس از قطع روابط سیاسی و اقتصادی خود با قطر، آسمان خود را به روی پروازهای این کشور بسته اند. این اقدام با مخالفت شدید قطر روبرو شده و دوحه از ایکائو خواسته است تا به این مساله رسیدگی نماید.

جاسم سیف السلیطی وزیر حمل و نقل قطر روز جمعه در سخنانی تاکید کرد: سازمان ایکائو قرار است جمعه آینده برای بررسی درخواست قطر نشست ویژه ای را برگزار کند.

امارات متحده عربی یکی از چهار کشوری است که حریم هوایی خود را به روی پروازهای قطر بسته است. این بحران موجب شده است تا شرکت هواپیمایی قطر مجبور شود پروازهای طولانی تر با هزینه های بیشتری را انجام دهد.

وزیر حمل و نقل قطر از ایکائو خواسته است تا به اختلاف کشورهای عربی رسیدگی کرده و از 4 کشور عربی تحریم کننده دوحه بخواهد تا آسمان خود را به روی پروازهای این کشور باز کنند.

کشورهای عربی درخواست های خود را به صورت اولتیماتوم برای قطر ارسال کرده اند که از جمله مهمترین این درخواست ها می توان به تعطیلی شبکه تلویزیونی الجزیره، محدود کردن روابط با ایران، تعطیلی پایگاه نظامی ترکیه و پرداخت غرامت اشاره کرد.

قطر نیز در نخستین واکنش به این درخواست ها، طرح این موارد را غیر واقع بینانه ارزیابی کرده است.

اکبر الباکر رئیس شرکت هواپیمایی قطر اخیرا تاکید کرده است که ایکائو سرعت مافی را برای حل و فصل این مناقشه ندارد و با تاخیر زیادی این مساله را دنبال می کند.

ولی وزیر حمل و نقل قطر تاکید کرد: دوحه به ایکائو اعتماد دارد تا راهکاری را برای این مناقشه پیدا کرد و اقدام لازم را سریعا اتخاذ کند.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین روابط سیاسی و تجاری خود با قطر را با طرح این اتهام که دوحه از تروریسم و ایران حمایت می کند، قطع کرده اند. قطر این ادعاها را رد کرده است. این بدترین بحران و تفرقه سیاسی در بین کشورهای عربی در دهه های اخیر به شمار می رود.

ایکائو بر اساس قوانین کنوانسیون شیکاگو فعالیت می کند. ایکائو که پس از دعوت آمریکا از بیش از 50 متحد خود در سال 1944 میلادی با هدف ایجاد یک نظام حمل و نقل هوای مشترک تاسیس شده، هیچ گونه قدرت سیاستگذاری ندارد و برای اعمال تصمیمات اتخاذ شده تنها بر اساس اجماع عمل می کند. تصمیم ایکائو برای دخالت در اختلاف کشورهای عربی یک موضع کم سابقه از سوی این سازمان به شمار می رود. این سازمان کمتر به طور مستقیم در اختلافات کشورهای مختلف دخالت می کند.

سازمان هواپیمایی امارات اعلام کرده است که به طور کامل به کنوانسیون شیکاگو پایبند است ولی این حق حاکمیتی را برای خود محفوظ می داند که برای حفاظت از امنیت ملی، تدابیر محتاطانه و پیشگیرانه ای را اتخاذ کند.

تحریم کشورهای عربی موجب شده است تا بسیاری از پروازهای شرکت هواپیمایی قطر از طریق آسمان ایران و ترکیه انجام شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس