کد خبر 742540
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۹
سعدالله زارعی

غرب در صدد ارسال این پیام به دولت و ملت ایران است که اگر می‌خواهید از مواهب رابطه با دنیا! برخوردار باشید و با تهدیدات جدید مواجه نشوید باید از سپاه فاصله بگیرید.

به گزارش مشرق؛ سعدالله زارعی کارشناس و تحلیلگر سیاسی و مسائل بین الملل در یادداشت روز روزنامه کیهان نوشت:

پس از اقدام مجلس سنای آمریکا هم اینک ۲۶۵ عضو از حدود ۷۳۶ عضو پارلمان اروپا خواستار قرار گرفتن نام «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» در لیست سیاه شده‌اند. البته نه اقدام غرب علیه سپاه تازگی دارد و نه پارلمان اروپا یک نهاد مؤثر بین‌المللی به حساب می‌آید در عین حال به نظر می‌آید هدف سنای آمریکا و پارلمان اروپا تحریم عناصر و نهادهای وابسته به سپاه نباشد چه اینکه چنین هدف‌گذاری نمی‌تواند تأثیرات مهمی بر سپاه بر جای گذارد. سپاه اساساً در داخل کشور شکل گرفته و مراودات مالی و صنعتی آن در داخل تنظیم شده و تحریم آن نمی‌تواند این چرخه داخلی را از سپاه بگیرد. در خصوص علت اقدامات ضد سپاه نکات زیر اهمیت دارند:

۱- از منظر زمانی، تحریم‌های ضد سپاه، سنا و پارلمان اروپا معنادار به حساب می‌آید. در این روزها ما با دو تحول مهم مرتبط با ایران و سپاه مواجه هستیم یکی از آن‌ها موفقیت‌های بزرگ سپاه در ماه‌ها و هفته‌های گذشته است که شامل پاکسازی حلب و آزادسازی آن طی یک عملیات پیچیده، شکست دادن طرح ترکی - سعودی تکفیری اشغال استان حماء که برای کاستن از اثرات آزادی حلب صورت گرفت، مقابله سپاه با طرح کمربند امنیتی آمریکا در طول مرزهای شرقی سوریه که با هدف امنیت بخشی به رژیم صهیونیستی صورت گرفت، حمله موشکی به دیرالزور سوریه که مستلزم هماهنگی کامل دولت‌های سوریه و عراق بود والحاق نیروهای حشدالشعبی عراق به نیروهای ارتش سوریه در منطقه مرزی «البوکمال» می‌شود. این تحرک ویژه حکایت از این دارد که سپاه پاسداران و نیروهای منطقه‌ای مرتبط با آن پس از فراغت از جنگ علیه تروریست‌های تحت‌الحمایه در عراق، بنا دارند سال ۲۰۱۷ را به سال پایان بحران سوریه تبدیل نمایند و وضعیت را به حالت عادی درآورند. اگر این اتفاق بیفتد در واقع همه سرمایه‌گذاری‌هایی که برای تغییر نظام سوریه و تضعیف محور مقاومت از سوی غرب و کشورهای عربی و ترکیه طی ۷ سال گذشته تدارک دیده شده است، از بین می‌رود و علاوه بر آن برتری نظامی، امنیتی و سیاسی محور مقاومت به اثبات رسیده و راه تحرک بیشتر آن هموار می‌گردد.

دومین موضوع کلیدی، آغاز شکل‌گیری دولت دوم دکتر روحانی است. از منظر غرب، همکاری دولت و سپاه در ایران می‌تواند خنثی کننده فشارهای خارجی به سپاه و ایران شود. چه اینکه غرب نمی‌تواند روابط با یک دولت رسمی را به دو بخش آری و هرگز تبدیل کند بر این اساس اگر دولت همانگونه که تاکنون اینطور بوده است، حمایت از سپاه را به عنوان جزیی از خویش - دولت به عنوان کارگزاری نظام سیاسی- غیر قابل معامله بداند در این صورت نمی‌توان هم از منافع سرشار رابطه با ایران برخوردار بود و هم بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی را انکار کرد. از سوی دیگر همانگونه که از دوران دولت اول مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تاکنون شاهد بوده‌ایم، سپاه پاسداران با استفاده از ظرفیت انسانی خلاق خود و دستاوردهای بزرگ صنعتی و امکانات عظیم و تجربه و تعهدی که در به نتیجه رساندن پروژه‌ها تحت هر شرایطی دارد، دولت را از بحران‌هایی که غربی‌ها علیه آن پدید می‌آورند می‌رهاند. بنابراین کاملاً واضح است که برای تضعیف توأمان دولت جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی غربی‌ها بخش فعال‌تر و ضمانت بخش نظام که سپاه است را زیر سؤال ببرند و مشروعیت فعالیت‌هایی که می‌نماید را نفی نمایند که البته با توجه به اینکه سپاه بخشی از نظام سیاسی است، غرب از نظر حقوق بین‌الملل قادر نیست در عین به رسمیت شناختن یک نظام، مشروعیت بخشی از آن را انکار نماید.

۲- شکاف در سیستم سیاسی ایران یکی از اهداف و شگردهای شناخته شده به حساب می‌آید و از ابتدای انقلاب نیز دنبال شده است. در اینجا با توجه به نزدیک بودن زمان آغاز به کار دولت دوم روحانی و بطور کلی شکل‌گیری دولت جدید در ایران، غرب در صدد ارسال این پیام به دولت و ملت ایران است که اگر می‌خواهید از مواهب رابطه با دنیا! برخوردار باشید و با تهدیدات جدید مواجه نشوید باید از سپاه فاصله بگیرید. البته همانطور که این شگرد تازگی ندارد، حساسیت‌سازی علیه سپاه نیز تازگی ندارد وقتی ردپای این اقدامات را پی می‌گیریم به سال ۱۳۸۶، ۲۰۰۷ می‌رسیم که تحریم اعضای سپاه در دستور کار کنگره آمریکا قرار گرفت و در هر سال گسترش یافته است. اما تردیدی نیست که اقدام سنا و پارلمان اروپا در این مقطع معنادار است و به تغییرات داخل ایران گره خورده است.

اما همانطور که از تجربه ما در دوره اول آقای روحانی برمی‌آید و نیز این تجربه با دوران ۸ ساله آقای خاتمی هم قابل تطبیق است، غرب اساساً کاری به سلیقه دولت‌ها ندارد و از آنجا که هر سنخ آن را - ولو بعضی از آن‌ها دارای مطلوبیت‌هایی هم برای غرب باشند- دولت نظام جمهوری اسلامی می‌داند و از سوی رهبری نظام قابل مدیریت به حساب می‌آورد، به هیچ وجه به موفقیت دولت در ایران کمک نمی‌کند. این دولت که تار و پودش از انقلاب اسلامی است اگر به فرض محال دولتی از اعضای جبهه ملی هم در جمهوری اسلامی ایران بر سر کار آید علیرغم همنوایی کامل غرب و جبهه ملی- که هم اینک جز نامی از آن در تاریخ سیاسی ایران باقی نمانده است- آمریکا و اروپا به موفقیت اقتصادی و... آن کمک نمی‌کنند چون در نهایت چنین موفقیتی را موفقیت جمهوری اسلامی به حساب می‌آورند. پس کاملاً معلوم است که تلاش غرب برای جداسازی حساب دولت ایران از سپاه با هدف نهایی تسلط بر ایران صورت می‌گیرد که از بین رفتن دولت ایران هم در ذیل آن خواهد بود و کیست که نداند مهمترین ارکان قدرت کشورهایی که امروزه در دنیا حرفی برای گفتن دارند قدرت ناشی از نفوذ ملی و توانمندی دفاعی نیروهایی است که تأمین‌کننده محیط فعالیت دولت می‌باشند. نفوذ ملی یک نظام سیاسی ارتباط مستقیم به افتخارات آن نظام دارد و این حس افتخارآمیز بودن نظام با دستاوردهای امنیتی و نظامی سپاه گره خورده است کما اینکه دیدیم حمله موشکی سپاه به تروریست‌های تکفیری در دیرالزور هر ایرانی را شادمان کرد و به محوری در وحدت ملی تبدیل گردید. پس اگر غرب بخواهد که قطعاً می‌خواهد دولت ایران را تضعیف کند باید موجبات افتخار آن را از او سلب نماید.

۳- اگرچه غرب با تحلیل دقیق از عوامل قدرت جمهوری اسلامی، تضعیف سپاه  را مدت‌هاست در دستور کار خود قرار داده است اما همه می‌دانند که اثربخشی واقعی تضعیف سپاه به تضعیف آن در داخل گره خورده است. براین اساس غربی‌ها در دوره‌هایی که رخنه‌ای در داخل نظام سیاسی علیه سپاه وجود نداشته است،‌ در حد تبلیغات سیاسی علیه سپاه ورود کرده‌اند و در زمان‌هایی که زبانی دوگانه در ایران در ارتباط با مسایل دولت و سپاه وجود داشته از حد تبلیغات سیاسی پا را فراتر گذاشته و به اقدام‌هایی از نوع تحریم سپاه روی آورده‌اند.

در همین جا می‌توان به عمق و اندازه ضرر بگومگوهایی که در داخل کشور بین دولت و سپاه پدید می‌آید پی برد. همه می‌دانیم که بطور واقعی نه دولت در کار تضعیف سپاه است و نه سپاه در کار تضعیف دولت. چه اینکه دولت و سپاه در ایران در نهایت به نقطه‌ای وصل هستند که اختلافاتشان را هر چند جدی هم باشد که نیست، حل می‌کند کما اینکه در سایر مواردی که نوعی کژتابی رفتاری نظیر امضای سند ۲۰۳۰ از سوی دولت روی می‌دهد و تلخ هم هست در نهایت با دستور رهبری رفع می‌شود بنابراین اختلاف دولت با سپاه بطور واقعی سپاه را فلج نمی‌کند و از اثرگذاری آن نمی‌کاهد ولی این کژتابی با سپاه که رکن اصلی امنیت ملی جمهوری اسلامی و اقتدار ملی ایران است، طمع غرب را در پی می‌آورد و کشور را بطور عمومی که بخش بزرگ آن دولت است با چالش مواجه می‌گرداند. سخنانی که در این یک سال علیه سپاه و دستاوردهای مهمی از جمهوری اسلامی که سپاه در کانون آن قرار داشت، زده شد، کم نیستند. وقتی از درون حلقه اول دولت محیط عمل منطقه‌ای و اقتدار ایران به «زمین سوخته» تعبیر می‌شود و تلاش ایران برای اقتداربخشی به ملت‌هایی که از یک سو در معرض اشغالگری غربی‌ها و از سوی دیگر در معرض حمله گروه‌های تروریستی تکفیری وابسته هستند، اقدامی بی‌نتیجه و پرهزینه معرفی می‌گردد، دشمن گمان می‌کند در درون ایران درباره درستی سیاست‌های منطقه‌ای خود تردید به وجود آمده و زمان آن است که با اعمال فشار بر بخشی که بار این سیاست‌ها را بر دوش دارد، این تردید را به یقین تبدیل کنیم و ایران را از منطقه برانیم و مشکل لاینحل خود در مواجهه با نفوذ و قدرت معنوی ایران را حل کنیم.

وقتی در کشور بدون آنکه دلیل و ضرورتی وجود داشته باشد، یک مسئول ارشد دولت متلکی را نثار سپاه می‌کند و سپاه را وادار به واکنش می‌نماید، غرب گمان می‌کند راهی برای ایجاد تقابل بین بخش سیاسی و امورجاری و بخش امنیتی و امور راهبردی پدید آمده و باید از آن استفاده کرد.
 

منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • farhad IR ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
    70 18
    ملت قدر سپاه را میداند هر چند عده ای بازی خورده ندانند و ان شاءا..دشمنان ناکام خواهند شد
  • ایرانی IR ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
    64 16
    امریکا غلط کرد بانوکرانش
  • IR ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
    81 14
    این آرزو هم بر دل آمریکا و دوستداران و همپیمانانشان در خارج و دوستداران و وادادگان داخلی خواهد ماند مگر می شود سپاه را رها کرد و به دنبال احزابی رفت که براحتی کشور را دو دسته تقدیم اربابانشان می کنند زهی خیال باطل که ملت تن به چنین ذلتی بدهند
  • IR ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
    59 21
    سپاه جان ماست از جانمان نمی گذریم...
  • IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
    81 15
    یادداشت عالی بود. فقط نکته ای که بچه های جبهه انقلاب باید رعایت کنند این است که تا امکانش هست بهانه ای هر چند کوچک برای آقایان "از زیرِ کار در برو" فراهم نکنند.
  • محمود IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
    58 17
    تحلیل جالبی بود. استفاده کردیم.
  • IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    60 17
    ازسپاه فاصله بگیرید یعنی از عزت واقتدار خود فاصله بگیرید - غرب آن روز را در ایران نخواهد دید
  • محمد پور تهران شمال IR ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    59 16
    ما سپاه ایران ما را تنها نمی زاریم همه ملت ایران در کنار سپاه هستند خیال همه بیگانان رو راحت کنیم سپاه خط قرمز ماست سپاه نفس ایرا ن است یا علی مدد دورد بر سرداران سپاه و ارتش ایران زمین
  • IR ۰۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    40 19
    درود بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نگهبان ایران زمین
  • IR ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    29 14
    زنده باد سپاه اگر سپاه نبود کشور هم نبود
  • IR ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    32 12
    انقلاب زنده است چون سپاه پشت ملت و ولایت ایستاده است اگر سپاه نبود کشور هم نبود . امام خمینی
  • IR ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    16 8
    دشمنان داخلی سپاه دشمن همه ملت و استقلال و اسلامیت ایران عزیز هستند که جز به رضایت آمریکا نمی اندیشند
  • زینب IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    13 7
    از هر چی که آمریکا بترسه باید دفاع کرد اگر عاقل باشیم .الان آمریکا وغرب از سپاه میترسه .همه بدونن سپاه واسه آمریکا مثل بمب اتمه
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    12 5
    جاوید ایران و سپاه و ارتش و نطامیان دلاورش
  • محمد IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    7 3
    مقام عظمی رهبری انقلاب همانند سابق با مدیریت شایسته ی خویش باعث حفظ وحدت و خنثی کردن دسیسه های داخلی و بیرونی علیه کشور و ملت ایران اسلامی گشته و می گردند و دشمن را کما فی سابق ناکام و مایوس می نمایند. با آرزوی سلامتی و طول عمر برای ایشان و همه ی مدافعان حریم امن وطنمان ارتش و سپاه همیشه قهرمان ایران اسلامی. و الله خیر ناصرین.
  • گمنام IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    7 5
    باسلام واحترام درود وسلام بر شیرمردان سپاه اگر سپاه نبود هم اکنون دشمنان اسلام ناموس ما رو به کنیزی می بردند
  • بهرامی IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    6 5
    از سپاه فاصله بگیرید یعنی از امنیت و اقتدار خود فاصله بگیرید . اگر سپاه نبود جیزی از انقلاب باقی نمیموند. اگر سپاه نبود این کشور یک لحظه هم روی امنیت نمیدید اگر ما امروز امنیت داریم در منطقه ایی ناامن خاورمیانه این امنیت ما در سایه سپاه و بسیج فراهم شده است .
  • علی ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۷
    3 2
    اصلا به سازمانهای چه بین المللی وچه غیر بین المللی ربطی نداره واصلا غلط می کنند درمورد سپاه حرف می زنند.سپاه یه نهاد داخلیه والبته انقلابی وضداستعماری

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس