به گزارش مشرق، به نقل از «والاستریت ژورنال» مقامات آمریکایی بر سر تعیین سیاست واشنگتن در قبال افغانستان دچار اختلاف شدهاند.
این روزنامه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که «مذاکره با طالبان» و «اعمال فشار بر پاکستان» دو مورد اساسی اختلاف نظر بین مقامات این کشور محسوب میشوند.
براساس این گزارش تنها با گذشت چند روز از اعطای صلاحیت به ژنرال ماتیس وزیر دفاع آمریکا درباره میزان افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان، کاخ سفید با ارسال یادداشتی محرمانه به وزارت خواستار اعزام محدود سربازان آمریکایی به افغانستان شده است.
در این یادداشت محرمانه که از سوی ژنرال «مک ماستر» مشاور امنیت ملی آمریکا به مقامات ارشد حکومت ارسال شده بود، تذکر داده شده که دونالد ترامپ تنها اجازه اعزام سه هزار و 900 سرباز آمریکایی را به وزیر دفاع این کشور داده است.
این در حالی است که طرح مک ماستر برای افغانستان از سوی کاخ سفید مورد تایید قرار نگرفت و در عوض دونالد ترامپ به طور رسمی از افزایش صلاحیتهای وزیر دفاع برای تعیین میزان سربازان آمریکایی در افغانستان خبر داده بود.
برخی از کارشناسان معتقد هستند که تکیه دونالد ترامپ به ژنرال مک ماستر و اعطای صلاحیتهای ویژه به وزیر دفاع در افغانستان، عراق و سوریه برای تعدادی از مقامات ارشد آمریکایی از جمله مک ماستر قابل قبول نبوده است.
وال استریت ژورنال نوشت که اعمال محدودیت برای اعزام سربازان آمریکایی از سوی کاخ سفید به دور از انتظار مقامات ارشد آمریکایی صورت گرفته است.
«داناوایت» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در واکنش به این موضوع گفت که درباره جزئیات محرمانه این یادداشت نمیتواند اظهارنظری کند اما چیزی که مهم است این بوده که تعداد سربازان نه، بلکه استراتژی واشنگتن در قبال افغانستان اهمیت دارد.
برخی از مقامات وزارت دفاع آمریکا تاکید کردند گرچه کاخ سفید بر میزان افزایش سربازان آمریکایی در افغانستان محدودیت وضع کرده است اما این یادداشت مانع برنامهریزیهای وزارت دفاع این کشور در افغانستان نخواهد شد.
این روزنامه آمریکایی اعمال محدودیت بر تعداد اعزام سربازان آمریکایی را در حالیکه ترامپ قبل از این رسما میزان تعیین نیروهای آمریکایی را در افغانستان به وزیر دفاع محول کرده بود؛ ناشی از اختلافات مقامات آمریکایی در رابطه با چگونگی رویکرد آمریکا در قبال افغانستان میداند.
از سویی هم ژنرال ماتیس قبل از این در کنگره این کشور اعلام کرده بود که استراتژی آمریکا را تا اواسط ماه جولای مشخص کرده و برای تائید به کاخ سفید خواهد فرستاد که اعزام سربازان آمریکایی برای مانع پیروزیهای میدانی طالبان نیز بخشی از آن خواهد بود.
با این وجود به نظر میرسد که مقامات پنتاگون و کاخ سفید با وجود گذشت حدود 6 ماه و سفرهای مقامات ارشد این کشور به افغانستان هنوز نتوانستهاند به توافق بر سر یافتن راه حلی برای تغییر وضعیت موجود در افغانستان برسند.
از سوی دیگر تاخیر مداوم اعلام استراتژی و تلاشهای پراکنده مقامات آمریکایی برای تعیین رویکرد این کشور در قبال افغانستان نشان میدهد که مقامات آمریکایی هنوز در رابطه با اهداف و ماموریت آمریکا در افغانستان همچنان در سردرگمی به سر میبرند.
برخی از کارشناسان معتقد هستند که ایجاد تغییر در وضعیت موجود افغانستان مستلزم قاطعیت آمریکا در برخورد با پاکستان و رسیدگی به نقش مخرب این کشور در افغانستان است که به نظر نمیرسد آمریکا تمایلی برای رویاروی با اسلامآباد داشته باشد.