برای دریافت سند پژوهش جدید دارپا برای شبکه روایتی کلیک کنید.
طبق این طرح، دانشمندان این آژانس که از فناوریهای پیشرفته بهره میبرد، به بررسی الگوهای مغزی و سایر عملکردهای بدنی میپردازند تا دریابند که اخبار چگونه ذهن مخاطبین را شکل میدهد و بدین ترتیب، وزارت دفاع آمریکا میتواند هر کسی را که بخواهد تحت تاثیر دستورکار خود قرار دهد.
یکی از محققان نزدیک به این پروژه در دفاعي ناشيانه در این باره به مي گويد: "دولت آمریکا هماکنون نیز سعی بر آن دارد که پیامی را که مخاطبین دریافت میکنند، کنترل کند؛ پس چرا کاری نکنیم که علم به شیوه سیستماتیک این کار را انجام دهد؟"
قابل ذكر است كه آمريكا با بهانه قرار دادن مبارزه با تروريسم به سوى اين پروژه اغواگرانه مى شتابد تا مخالفانش را شستشوى مغزى داده و آنها را با اهداف امپرياليستى خود همراه كند.
یک محقق علوم اعصاب (neuroscience) که در این پروژه فعالیت میکند، چنین میگوید که دانشمندان آژانس بطور ویژه بر روی این مسئله کار میکنند که چگونه اخبار ذهن شنوندگان را شکل میدهد تا بدین ترتیب دریابند که چه کسانی درمقابل استفاده از تاکتیکهای تروریستی(!) آسیبپذیرتر هستند. در اولین گام، هدف پروژه شبکههای روایتی بر این است که "به بررسی عملکرد داستانهای خبری در فرایند افراطگرایی سیاسی برای رسیدن به اهداف سیاسی" بپردازد. این محققان برای رسیدن به این منظور، نقش رسانههای اجتماعی بر فرایند فکری مردم را مورد بررسی قرار میدهند.
اين گزارش مي افزايد، محققان در گام بعدی این پروژه به ساخت نرمافزارها و سختافزارهایی برای تحلیل شیوه برداشت مردم از داستانهای خبری روی میآورند و در این راستا، حتی به استفاده از سنسورهای غیرقابل ردیابی برای نظارت بر واکنشهای داخلی و خارجی روی خواهند آورد.
پایگاه خبری "راشا تودی" هفته پیش گزارش داد که وزارت امنیت داخلی آمریکا کار خود را بر روی عملیاتی با عنوان " پروژه فست" (FAST project) آغاز کرده که در آن، محققان معیارهای روانی جسمانی تنفس، الگوهای چشمی و ریت گفتار اشخاص مورد آزمایش را تحت نظارت قرار میدهند، تا بدین ترتیب بتوانند تهدیدهای امنیتی را تنها براساس عملکردهای زیستی بطور دقیق شناسایی کنند.