به گزارش مشرق به نقل از گمرک ایران، فرود عسگری در سومین نشست تخصصی بررسی کریدور سبز با روسیه با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با تشکلها و اتاقهای بازرگانی در خصوص صادرات از مسیر کریدور سبز گفت: از سال ۹۴ تفاهم نامههای بسیاری با گمرک روسیه به امضا رسیده است. همچنین در بخش اول، ۱۰ شرکت به عنوان صادرکننده برای استفاده از کریدور سبز معرفی شدند، اما متاسفانه بخش خصوصی نتوانست از این تسهیلات به نحو شایستهای استفاده کند.
وی افزود: متعاقبا ۱۰ شرکت برای استفاده از این کریدور سبز اضافه شد که برای شناسایی مسایل و مشکلات در حوزه گمرک با صادرکنندگان این جلسه برگزار شده است.
عسگری گفت: صادرکنندگان ایرانی با ارایه گواهی مبدا الکترونیکی، ۱۵ درصد تخفیف عوارض گمرکی در روسیه دریافت میکنند؛ همچنین سند تبادل الکترونیک میان گمرک ایران و روسیه به امضا رسیده و زمینه همکاریهای شرکتهای دو طرف وجود دارد.
معاون فنی و امور گمرکی افزود: هم اکنون فضای همکاری برای استفاده از پتانسیل بازار روسیه به وجود آمده و کرویدر سبز برای تسهیل امور گمرکی میان دو کشور ایجاد شده است که تولیدکنندگان ایرانی را برای صادرات تشویق کند.
در این جلسه، عسگری تاکید کرد: بسیاری از مشکلات به گمرک باز نمیگردد، اما با اقداماتی که گمرک ایران انجام داده و با تهیه لیستی از اسامی شرکتهای ایرانی، ۵۰ درصد صادرات را برای این شرکتها آسان میکند و آنها را به گمرک روسیه متصل میکند.
وی ادامه داد: در این زمینه ضمن تشویق شرکتهای روسی برای همکاری با شرکتهای خوشنام ایرانی، شرکتهای ایرانی نیز باید در این کشور نمایندهای را معرفی کنند.
در همین حال، صادرکنندگان نظرات و پیشنهادات خود را ارایه کردند که صادرکنندگان ایرانی، عدم شناخت تجار و بازرگانان روسی از کریدور سبز، بازنگری در ارزش گذاریها، سختگیریهای طرف روسی، همگن سازی استانداردها را به عنوان مشکلات و مسائل موجود در صادرات به روسیه مطرح کردند.
در این خصوص پیشنهاد شد که شرکتهایی که در صادرات به روسیه فعال هستند تجربیات خود را با دیگر شرکتها به اشتراک بگذارند، همچنین در این جلسه مباحثی، چون قیمت گذاری کالاهای صادراتی، تعریف فرایندهای صادراتی و اعلام کرایههای حمل و افزایش آن برای صادرکنندگان مطرح شد که بنا به اعلام مسئولان گمرک به زودی جلسات مشترکی با مسئولان مربوطه در حوزه حمل بار اعم از زمینی، دریایی و فرودگاهی برگزار خواهد شد.
این صادرکنندگان به مسائلی، چون نحوه پرداخت ها، سیستمهای ارزش گذاری، امنیت اطلاعات نیز اشاره کردند و خواستار برگزاری جلساتی با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در زمینه قرنطینهها، بازرسیها و بخشهای دیگر شدند