آواکس سوئدی

ارتش سعودی 4 فروند هواپیمای King Air 350 آمریکایی خریداری کرده که به سامانه های شناسایی، جمع آوری و جاسوسی سیگنال های الکترونیکی مجهز شده اند که خرید سری جدید، مربوط به ماههای گذشته است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، استفاده از هواپیماهای غیر نظامی برای ماموریت های نظامی سابقه طولانی دارد و مواردی مثل استفاده از هواپیماهای مسافربری در نقش های سوخت رسان، ترابری و همچنین رادار هوابرد، سالهای مدید است که توسط ارتش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه طبق معمول، اتهامات برخی مسئولان آمریکایی درباره استفاده نیروهای مسلح ایران از هواپیماهای غیرنظامی، فاقد سند و مدارک است اما بد نیست که بدانید آمریکا بزرگترین کاربر این گونه هواپیماها محسوب می شود و تعداد بسیار بالایی از این هواپیماها با نقش های خاص را در نقاط مختلف دنیا مستقر کرده است.

به عنوان مثال RC-135S Cobra Ball یکی از معروف ترین جاسوس های آمریکایی است که حداقل 2 بار تا الان مسیر طولانی را طی کرده و به بحث رصد آزمایش های موشکی ایران پرداخته است. این هواپیما از جمله خاص ترین پرنده ها در ناوگان نیروی هوایی آمریکا حساب می شود که اگرچه از نظر شکلی، غیرنظامی به شمار می رود اما فعالیت و ماموریت هایی کاملا نظامی و جاسوسی را بر عهده گرفته است.

هواپیمای RC-135S Cobra Ball

تنها 3 فروند از این هواپیماها ساخته شده است و ماموریت آنها رصد شلیک های موشک بالستیک است. البته نکته جالب ان است که در هر دو مورد نیز هواپیمای مورد نظر، توسط سامانه های پدافند هوایی ایران کشف شده و مورد شناسایی کامل قرار گرفت.

با توجه به اینگونه اقدامات امریکا، کشورهای دیگر نیز به سراغ این شیوه جاسوسی رفته و طی سالهای اخیر با پدیده نسبتا جدیدی در بازار سلاح دنیا رو به رو هستیم و آن هم توسعه هواپیماهای کاربری نظامی بر اساس هواپیماهای غیر نظامی کوچک است که متاسفانه کشورهای همسایه ایران نیز به بازار داغی برای این نوع پرنده ها در سالهای اخیر بدل شده اند و تلاش های زیادی در این راستا انجام داده و می دهند.

پرنده هایی سبک با ماموریت های خاص

این دسته از هواپیماها عمدتا بر پایه طرح های تجاری کوچک مثل سری فالکون ساخت فرانسه یا ساب 2000 از سوئد و کینگ ایر آمریکایی توسعه پیدا کرده اند. نقش های مختلفی برای این هواپیماها می توان تعریف کرد که از آن میان باید به تبدیل شدن به آواکس، گشت دریایی و یا جاسوسی و شنود سیگنالی اشاره کرد. در حال حاضر ارتش سعودی، پاکستان و امارات متحده عربی از جمله کشورهای همسایه ایران هستند که از این گونه پرنده ها در ناوگان هوایی خود بهره می برند و وارد رقابت جدید شده اند.

دیکتاتور بغدادی آغاز گر ماجرا در خاورمیانه

در منطقه خاورمیانه، صدام حسین یکی از اصلی ترین آغاز کنندگان استفاده از این نوع هواپیماها بود. البته این جلاد سرنگون شده، در همان مرحله نخست به سراغ یک نسخه مسلح از جت فالکن فرانسوی مجهز به موشک ضد کشتی اگزوست رفت که بنا بر برخی نقل قولهای منابع غربی در حمله به شناور یو اس اس استارک آمریکا نیز نقش اصلی را بر عهده داشت و باعث مرگ ده ها تفنگدار آمریکایی شد.

بر روی این هواپیما رادار کنترل آتش هواپیمای میراژ اف 1 نصب شده بود و توان حمل موشک معروف فرانسوی را داشت.

پاکستان؛ آواکس سوئدی و جنگال فرانسوی

در کشور پاکستان و نیروی هوایی این کشور با دو مدل هواپیمای خاص از این نوع رو به رو می شویم. یکی هواپیمای آواکس Saab 2000 AEW&C است که بر اساس سامانه راداری Erieye بر روی هواپیمای توربوپراپ منطقه ای مسافری ساب 2000 ساخت سوئد نصب شده است. این رادار از نوع آرایه فازی فعال بوده و در باند اس فعالیت می کند. برد این رادار در حدود 450 کیلومتر است. البته نیروی هوایی پاکستان دارای 4 فروند هواپیمای آواکس چینی مدل ZDK-03 نیز است که بر پایه هواپیمای ترابری نظامی Y-8 ساخته شده اند.

آواکس سوئدی نیروی هوایی پاکستان

جت فالکن 20 مخصوص جنگال نیروی هوایی پاکستان

اما یک دارایی با ارزش دیگر نیروی هوایی پاکستان سه فروند هواپیمای اخلالگر و جنگ الکترونیک بر اساس جت فرانسوی فالکن 20 است. بخشی از سامانه های جنگ الکترونیک این هواپیما در فرانسه و برخی نیز در پاکستان ساخته شده است. اطلاعات آنچنانی درباره این هواپیماها وجود ندارد ولی آنچه که از این 3 هواپیما که در اسکادران 24 نیروی هوایی پاکستان خدمت می کنند ،انتشار پیدا کرده نشانگر اهمیت فوق العاده آن برای ارتش این کشور است.

ارتش سعودی و ترکیب سوئدی و آمریکایی

نیروی هوایی سعودی یکی از دارندگان هواپیماهای پیش اخطار و شنود الکترونیکی آمریکایی در دنیا است. در لیست دارایی های این نیرو هواپیماهایی مثل E-3 و RE-3A دیده می شود که در نقش های هشدار زودهنگام هوابرد و شنود سینگنال های الکترونیکی به کار گرفته می شوند. این هواپیماهای بزرگ، بر پایه هواپیمای مسافربری بوئینگ 707 ساخته شده اند.

از معدود تصاویر آواکس ساخت سوئد در عربستان سعودی

هواپیمای کینگ ایر 350 ارتش سعودی

اما در کنار این پرنده ها، سعودی ها به دو خرید کوچک اما مهم نیز اقدام کرده اند. یکی از این خریدها مربوط به دو فروند هواپیمای پیش اخطار سوئدی از مدل Saab 2000 AEW&C مشابه مدل در خدمت ارتش پاکستان است که در بالا توضیحاتی درباره آن ارائه شد. اما خرید جالب دیگر سعودی ها مربوط به 4  فروند هواپیمای توربوپراپ King Air 350 است که با سامانه های شناسایی ، جمع آوری و جاسوسی سیگنال های الکترونیکی مجهز شده است. عربستان این 4 فروند هواپیمای آمریکایی را در طی دو قرارداد مجزا خریداری کرده که خرید سری دوم، مربوط به ماههای گذشته است. اطلاعات خاصی درباره سامانه های نصب شده بر روی این هواپیما نیز وجود ندارد و اقدامات آن کاملا محرمانه محسوب می شود.

امارات متحده و استفاده از ترکیب کوچک سوئدی و انگلیسی

نیروی هوایی امارات متحده عربی چندین سال است که سرمایه گذاری زیادی را در بخش توسعه توان هوایی خود انجام داده و در جدیدترین اقدامات خود به خریدهای گسترده هوایی در بحث آواکس و جاسوسی الکترونیکی دست زده است. اماراتی ها پیش از این دو فروند Saab 340 AEW&C را به سوئد سفارش داده بودند که این هواپیما نیز از سامانه راداری Erieye بهره برده و بر روی هواپیمای مسافری توربوپراپ ساب 340 سوئدی نصب شده است. اخیرا اماراتی ها دو فروند دیگر از همین سامانه راداری هوابرد را نیز مجددا به ساب سوئد سفارش داده است.

البته این بار این سامانه بر روی یک جت تجاری کوچک یعنی Bombardier Global 6000 ساخت کانادا نصب خواهد شد.

آواکس نیروی هوایی امارات ساخت سوئد

هواپیمای Bombardier Global 6000  اماراتی در حال ارتقاء در انگلیس

اما کار اماراتی ها به همین جا نیز ختم نشده و آنها دو فروند هواپیمای دیگر مدل Bombardier Global 6000 را برای کاری خاص، این بار روانه انگلستان کرده است. بر اساس تصاویری که اخیرا منتشر شده یک شرکت انگلیسی به نام Marshall Group در حال ارتقاء این هواپیماها برای ایفای نقش جاسوسی، شنود و جمع آوری سیگنال های الکترونیکی است. البته برخی از گروههای فعال در حوزه هوانوردی با این شرکت انگلیسی تماس گرفته اند تا از جزییات برنامه ارتقاء امارات مطلع بشوند اما طبق پیش بینی ها، این شرکت حاضر به پاسخگویی در این خصوص نشده است.

اگرچه شناسایی و مقابله با این پرنده ها، برای سامانه ها و کارشناسان پدافندی کشورمان که توانسته اند پهپادهای کوچک و پنهانکار آمریکایی و صهیونیستی را شناسایی و شکار کنند، اقدام سختی نخواهد بود اما به نظر می رسد علاوه بر شکل گیری یک رقابت در اطراف کشورمان برای در اختیار داشت چنین پرنده های به ظاهر غیرنظامی اما جاسوس و اخلالگر، باید مراقب دستیابی آنها به اطلاعات مراکز و تحرکات مهم نیروهای مسلح و سایر بخش های حساس کشورمان، حتی از طریق پرواز در مرزهای هوایی کشورهای دارنده آن نیز بود چراکه قطعا یکی از اهداف مهم در اختیار داشتن چنین سامانه هایی، جاسوسی و کسب اطلاعات محرمانه از درون جمهوری اسلامی ایران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 52
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 7
  • محمدرضا US ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    اگر به نخبه های جوان ایرانی بها داده بشه ساخت آواکس بومی دور از دسترس نیست همونطور که در توان موشکی و انرژی هسته ای ثابت شد نخبه ایرانی می تواند از پس سخت ترین کارها بر بیاد
    • IR ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      56 72
      توان موشکی و انرژی هسته ای به ترتیب با علم کره شمالی و روسیه حاصل شد.
    • IR ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      107 8
      نخبه ایرانی پولدار به خارج از کشور می رود و نخبه فقیر باید در کارخانه ها برای اشراف کارگری کند.
    • مجتبی IR ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      64 5
      فراری ندن نمی خواد بها بدن
    • مغزمتفکر IR ۰۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      27 10
      بخصوص آواکس که اوجبه اوجب
    • IR ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      9 26
      ایران اواکس داره یه جستجو بکنید متوجه میشید
    • IR ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      6 23
      ایران اواکس داره یه جستجو بکنید متوجه میشید
    • IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      36 27
      اون دوست عزیزی که داره میگه اینها با علم کشورهای دیگه بوجود اومد ایا ساخت سانتیرفیوژها هم که غرب حتی یه درصد هم احتمال نمیداد ایران از پسش بربیاد کار روسیه و کره شمالی بود؟؟؟ چطوریه که خود غرب میگه موشک های کره شمالی یه جورایی شبیه موشک های ایرانه ؟؟!!! تا بوده و بوده ایرانی جماعت یا از اینور بوم افتاده یا از اونور بوم.یه عده متوهم مثل همین اقا یه عده هم که دیگه.... بگذریم.مسئولین دولتی دیگه الان کاملا درک کردن که بدون شرکت های دانش بنیان هیچ کاری رو نمیتونن انجام بدن.اینقدر تکتولوژی سریع جلو میره که چاره ایی جز همین شرکت های دانش بنیان نمیمونه.
    • IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      21 8
      مهم شدن قضیه بود که شد . نیاز نیست حتما چرخ را دوباره اختراع کنیم . نیروهای سپاه در جنگ آموزش موشک را در سوریه فرا گرفتند و خود موشک را از لیبی گرفتند . زمانی هم که قذافی نخواست موشک برای ما شلیک کند نیروهای خودمان آموزش دیده بودند و کار را انجام دادند . در بحث سانتریفیوژ و موشک هم همین است . علم را از جای دیگر آوردیم و بومی کردیم و امروز خودمان آن را توسعه دادیم . کاری که هنوز در صنعت خودرو نکردیم .
    • IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      12 10
      استغفار کن بزرگوار . شما که بیشتر از جناب ترکان (وزیر دفاع سابق کشور) نمیدونی !! ما فقط آبگوشت سازیم و صنعت مال غربیاست !!! به خدا پناه ببر از این کفرگویی !!!! ایرانی و ساخت آواکس ؟!! این موشکایی هم که میبینی دست ارتش و سپاه هستند ، ساخت سومالی و جیبوتی هستن نه حاصل جانفشانی صیادشیرازیها و تهرانی مقدمها و ... که از این کشور برخاستند !!!! حتی در قطارهایمان عرضه سرویس دهی اغذیه رو نداریم !! و از اتریش آوردیم تا دل وزیر بسیار محترم راه و ترابری (نخبه دوران جناب آخوندی) به درد کارکنان ایرانی!!! گرفتار نشه . من که از گفتار شما به پیشگاه ترکان و آخوندی توبه میکنم .
    • پارسا IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
      0 0
      دوستی که می گه ما از روسیه علم موشک رو گرفتیم دیگه چرا روسیه به دنبال وارد کردن موشک و پهپاد از ایران هست،
  • IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    19 13
    چشم روحاني گرم كه دنبال منطقه قويه .
  • IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    12 3
    دشمن این منطقه قويه .
  • IR ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    30 33
    برجام این عوضیا رو پررو کرده. لعنت به این برجام. عاشقان اسلام و معصومین هرگز دنبال لفت و لیس با کودک کش ها نمیرن. حتی اگه تو تحریم هزار بار بمیرن
    • IR ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      15 18
      وقتی موشک میزنی انتظار نداشته باش دیگران بشینن و موشک زدن تو رو نگاه کنن.
  • IR ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    20 8
    متاسفانه مسئولان سیاسی ودولتی ما همیشه فرسنگا ازدیگران همیشه عقب بوده اند .
  • IR ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    34 4
    بدنبال ساخت هواپیما باشین. که اگه افتادین تو کارش دیگه هیچکس جلودارتون نیست.
  • IR ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    17 2
    حالا این مغز متفکر میاد میگه آواکس آواکس از اوجب واجبات
  • IR ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    29 4
    چشم امیدمون به دانشمندان کشور هستش، بهشون اعتماد داریم ، لطفا بسازید ، موفق باشید.....
  • IR ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    12 5
    ایران هم 4 یا 5 فروند هواپیمای گشت دریایی لاکهید اوراین پی 3 داره که توانایی کشف زیردریایی و کشتی و حتی درگیر شدن دارد البته نمونه های ایران ضعیف تر هستند با توجه به توانایی ایران ، مجهز کردن آن ها به سامانه های راداری پیشرفته تر و موشک های ضدزیردریایی و ضد کشتی کار چندان سختی نیست . مشرق از پی 3 های ایران گزارش بده .
  • مغزمتفکر IR ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    18 6
    ما هم باید داشته باشیم آواکس و موشک ضدماهواره که هردو واجب اوجبات هستن. حتی اعراب خلیج پارس هم آواکس تهیه میکنن. آواکس اوجب و ضروری است
  • فدایی IR ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    9 24
    باید به امریکا و عربستان حمله کنیم
  • ایرانی IR ۰۲:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    11 3
    نمیشه تو آسمون زدشون؟ جاسوسیشون را میکنن و بعد با یه اخطار میرن خونشون...خخ
  • ح IR ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    12 1
    الانه که داره مینویسه اواکس از اوجب واجباته
    • IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      8 2
      اصلا یه جام پیدا نمی کنی که ننوشته باشه!
  • IR ۰۴:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    26 5
    نصب کردن یک رادار آرایه فازی روی سقف یک هواپیمای مسافربری چه زیر سرعت صوت پرواز میکنه کاری نداره . اینهمه هواپیمای مسافربری به بهانه فرسوده شدن در محوطه فرودگاهها در حال اوراق شدن هستند اگر با ازمون و خطا هم روی انها امتحان میکردند الان هواپیمای اواکس بومی داشتیم .
    • Igor IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      19 8
      نادون هواپیماش مهم نیس اصلش اون رادارس رادار هوابرد نمیتونیم بسازیم
  • US ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    12 2
    لان این یارو میاد میگه الاوجب الواجبات.
    • IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      3 7
      به تو ربطی نداره حسود فضول
    • IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      4 4
      یعنی فی هذا سایت کل مردم کامنت الباطل والابطال و فی یوم من الایام الاوجب من الواجبات لا قادر العربیه لماذا: الواجبون والموجبون و الوجب
  • IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    12 3
    روزنامه آفتاب یزد صفحه اولش یه گزارش در مورد اغفال دختران ایرانی در کشورهای عربی و ترکیه نوشته بد نیست شما هم منتشر کنید.
  • IR ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    16 7
    F22بزرگترین چالش برای ما میباشه .در حال حاضر با امکانات فعلی نمیشه با اون مقابله کرد . باید چاره اندیشی بشه
  • احمد NL ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    7 3
    زودتر از همه این ها در کشور عزیزمان در قبل از انقلاب سفارش 6 عدد هواپیمای آواکس بود که به علت انقلاب به ایران تحویل داده نشدند، اما در عوض نوعی از هواپیما های C-130 (هرکولس) نیروی هوایی برای جمع آوری سیگنالها و امواج راداری مانند اکثر هواپیما های فوق الذکر به طور مخصوص به ایران تحویل داده شده بود(با نام خفاش) که در جنگ و بسیاری از عملیاتهای مهم نقش اساسی و محرمانه ای داشتند.
  • IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    33 37
    در صورت وقوع جنگ با عربستان کار بسیار سختی پیش رو داریم
  • IR ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    9 11
    آواکس بومی ساخته شد؛سقوط کرد!
    • سعید US ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      13 3
      از عراق اومده بود
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    27 2
    طبق معمول , اول مشرق یک مقاله بلند بالا از توانایی های دشمن و احساس خطر از اون مینویسه و در انتها هم به صورت پیش فرض ادعا میکنه که : البته اینها که در برابر ما عددی نیستند. اگر چیزی نبیتند پس چرا بادشون میکنی ؟
  • سعید US ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    24 8
    ایران هم که هیچی..فقط موشک و پهپاد...و اسلحه های 50 سال پیش قبل از انقلاب
  • امیر مهدی IR ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    4 19
    ایران در سالهای اواخر جنگ تحمیلی به علم ساخت آواکس زمینی و هوایی و دریایی دست پیدا کرده بود که توانست به سادگی پهباد RQ -170 امریکایی که برای جاسوسی به ایران فرستاده بودند را شکار کند.
  • ا IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    3 10
    اینکه روی بدنه غیرنظامی و مسافربری هست چیز خاصی نیست چون از شماره رجیسترهای نظامی استفاده میکنن,اگر خودمون اینکار را نیکردیم میگفتیم از هوش ایرانی هست,ایران اواکس عراقی را در روسیه بروزرسانی کرد و به اسم سیمرغ عملیاتی کرد و بعنوان دستاورد ایران نشانش داد ولی در حین رژه به علت سرعت غیر مجاز و بالاتر باعث کنده شدن رادار و در نهایت سقوط شد که در خبرها بلافاصله گفتن توسط روسها به روزرسانی شد.
  • مغزمتفكر جعلي IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    8 4
    آواكس!!!آواكس اوجب واجبات است!افرين بر من ك موجب شدم مشرق مقاله اي هرچند اندك در خصوص آواكس قرار بدهد!بي نهايت خوشحالم و دليل نظرات پربار و زيادم به همين دليل است!الله اكبر اواكس اوجب
  • NL ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    7 7
    ایران الان قدرت ضربه محکم رو داره یعنی موشکی حمله کنه.ولی توانایی کنترل حملات رو نداره . در صورت جنگ احتمالی ضربه ایران باید بقدری کوبنده باشه که طرف مقابل گیج بشه.مثل ضربه اول بوکس .چون در صورت ادامه جنگ ضربه آنها تعیین کننده خواهد بود .ما باید توانایی ضربه نهایی خود رو زیاد کنیم چون در سخت افزار جنگ فاصله زیادی داریم با دشمن
  • IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    12 9
    تقريباً يك ماه وخورده اي پيش بود كه خود مقامات نظامي امريكا اعلام كردند ايران با پهپاد هاي اخلال گرش ميتونه مشكل خيلي بزرگي براي عربها ايجاد كنه ! يك اخلالگر قوي واسه اين شبه آواكسها !!!! باشه نميدونم چرا بعضي از ما ايرانيها اينقدر خود كم بين هستيم !؟
    • IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      7 3
      چون مردم از دانش نظامی بی خبر و بی اطلاع هستند
  • مسعود IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    7 8
    در جواب اون دوستی که میگه رادار روی سقف هواپیما نصب بشه. خوب برای این کار نیازمند رادار هواپایه هستیم در موضوع رادار های هواپایه و توانایی کشور در تولید ان مصاحبه ای قبلا مشرق منتشر کرده بود صحبت شده بود که رادار جنگنده اف 14 داخلی سازی شده .البته سیستم awg9 همچنان از روش قدیمی پالس داپلر استفاد می کنه که در دهه 70 میلادی که فناوری نیمه هادی ها توسعه و پیشرفت کنونی رو نداشتند بسیار موثر بود اما همین رادار اگه محدودیت دماغه رفع بشه بردی تا حدود حداقل 700 کیلومتر خواهد داشت البته با امدن رادار های ارایه فازی فعال وغیر فعال چنین رادار هایی کاملا منسوخ نشده جنگنده تولید پاکستان از فناوری پالسی استفاده می کنه با بردی کمتر اما این سیستم ها مشکلاتی مثل شناسایی سریع تر و محدودیت زمان به کارگیری مداوم و اسیب پذیری در برابر پارازیت و جنگ الکترونیک رو داره به هر حال تولید رادار های ارایه فازی فعال هواپایه نیازمند غلبه بر گلوگاههای فناوری نیمه هادی هاست که تنها در انحصار امریکاو چند کشور غربی هست و حتی روسیه از رادار های ارایه فازی غیر فعال در جنگنده نسل 5 پاکفا استفاده کرده که در این باره نمیشه به مسولین امر خرده گرفت البته با صرف هزینه و با یه طراحی خوب میشه برخی از هواپیمای قدیمی رو به همین رادار داخلی تجهیز کرد و اواکس نسبتا خوبی تولید کرد. یا علی
  • IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    0 4
    خدمه هواپیما های اواکس و...سعودی امریکایی هستند. و اطلاعاتی که خودشان صلاح بدانند به ال سعود میدهند
  • IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    8 1
    آواکس . آوااکس . آوااااااااااااااااکس .
  • US ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    4 0
    بلائیکه بسر دانشمندان هسته ای درکشوراوردن دیگه بعید میدونم نخبه ای درایران بمونه واکثردولتها ودولتیها هم بخاطر کاسبی ازعدم پیشرفت کشور ارزوشون فرار نخبه وتلاششونم درهمین راستا بوده وخاهد بود
  • IR ۰۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    0 4
    استاد میگ ۳۵ هم ارایه فعال هست چطور نسل ۵ روسی غیرفعال هست,لیم رادارش هم بیولکا هست
  • حسرت US ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۰
    18 1
    آرزو به دل ماندیم که آواکس ایرانی ببینیم.یک اواکس واقعی با رادار ارایه فازی فعال قوی....
    • IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
      24 2
      آواکس از اوجب واجباته :))
  • الف الف IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
    0 0
    عربستان حتی دوربینهای نظامی قوی زیرلنجهایش قرارداده ودنبال کاوش زیرخلیج فارس است . باید مواظب این مرموزهابود. من فکرمی‌کنم این کارامیکندچون وقتی ماشهرزیردریاداریم امن ترین جاسوسی برای آنهاهمین است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس