به گزارش مشرق، یوسف جلوخانی نیارکی در نشستی خبری به فعالیتهای این شرکت برای تنظیم بازار پنج محصول استراتژیک گوشت، مرغ، ذرت، سویا و جو که برعهده این شرکت گذاشته شده است، اشاره کرد و گفت: برای آنکه مرغداران هنگام افت قیمت مرغ متضرر نشوند، هر موقع قیمت این محصول از یک مرزی پایینتر میآید، شرکت پشتیبانی امور دام به نمایندگی از دولت، این محصول را از مرغداران خریداری میکند و به خاطر آنکه مرغدار متضرر نشود، هر کیلو مرغ را به صورت بستهبندی شده 6400 تومان از مرغدار خریداری میکنیم که همین مسئله در مورد گوشت قرمز هم وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برای حمایت از کشاورزان نیز سالانه جو و ذرت در قالب قیمت تضمینی از تولیدکنندگان خریداری میشود، خاطرنشان کرد: روند کار به این شیوه است که وزارت جهاد کشاورزی هر منطقه، لیست کشاورزان تولیدکننده را تأیید میکند و میزان تناژ محصول و سطح زیرکشت نیز مشخص میشود تا این افراد بتوانند محصول جو و ذرت خود را در بورس کالا عرضه کنند.
پرداخت مابالتفاوت قیمت تضمینی جو طی 3 روز به کشاورزان
جلوخانی نیارکی در مورد جزئیات نحوه عرضه محصولاتی همچون جو و ذرت در بورس کالا خاطرنشان کرد: کشاورز محصول خود را به انبارهای مورد وثوق شرکت ما آورده و رسید انبار میگیرد و از طریق کارگزاریهای بورس کالا، محصول عرضه میشود، پس از فروش محصول در عرض سه روز پول به حساب کشاورز واریز میشود و اگر به عنوان مثال قیمت جو در بورس کالا 900 تومان باشد و قیمت تضمینی دولت 1030 تومان باشد، مابهالتفاوت قیمت تضمینی در عرض سه روز به محض تأمین اعتبار به حساب کشاورز واریز میشود.
وی در پاسخ به اینکه برخی مسائل از جمله دلالبازی در بورس به ویژه در مورد محصول جو و ذرت مطرح میشود، با رد این موضوع گفت: وقتی محصولی در تابلوی بورس به فروش میرسد، یعنی هر کسی از هر نقطه ایران میتواند آن محصول را بخرد و امکان دلالبازی و واسطهگری از طریق بورس وجود ندارد، اگرچه ممکن است دامدار پول نقد نداشته باشد که از بورس بخرد و آن را به فرد دیگری بفروشد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران در مورد نحوه تنظیم بازار مرغ و گوشت نیز تصریح کرد: معمولاً طبق سیاستهای کشور ذخیرهسازی استراتژیک برای گوشت و مرغ را بسته به شرایط کشور برای سه تا شش ماه انجام دهیم که اگر به دلایلی دشمن خواست ما را تحت فشار قرار دهد، با مشکل مواجه نشویم.
وی گفت: برای گردش ذخیره و جایگزین کردن آن قبل از تاریخ انقضاء به طور مداوم ذخیره خود را روانه بازار کرده و به جای آن، محصول تازه را جایگزین میکنیم.
جلوخانی نیارکی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند ورود یکباره محصولات این شرکت به بازار سبب بر هم زدن توازن و قیمت تعادلی میشود، گفت: عرضه به یکباره 45 هزار تن نهاده، مزیت یا ایراد نیست، بلکه ما به دنبال گردش ذخیرههای خود هستیم.
وی در مورد افزایش قیمت مرغ طی دو هفته اخیر و تنظیم قیمت آن با توزیع بیشتر محصول هم گفت: وزیر جهاد کشاورزی قیمت پایه را برای هر کیلوگرم مرغ 7500 تومان اعلام کرده بودند و اگر قیمت از این بالاتر برود، ما قطعاً با عرضه بیشتر به بازار ورود میکنیم، همانطور که در دو سال اخیر با مدیریت بازار مرغ، قیمتها تا حدی به ثبات رسیده است و هر زمانی هم که قیمت مرغ افزایش یافته، به اندازه نیاز مرغ وارد بازار کردهایم.
وی همچنین به ضرورت فرهنگسازی برای مصرف مرغ منجمد اشاره کرد و گفت: نظارت ما برای خرید مرغ منجمد و نگهداری آن بسیار شدیدتر از مرغ گرم است، حتی به نحوه منجمد کردن آن و خرید مرغ به سایز 1.200 کیلوگرم تا 1.800 کیلوگرم حساس هستیم تا تمام پروتئین موجود در گوشت مرغ حفظ شود.
عرضه مرغ منجمد کیلویی 5700 تومان
وی از توزیع مرغ منجمد به قیمت کیلویی 5700 تومان برای مصرفکننده در 40 مرکز سازمان میادین و ترهبار تهران خبر داد و گفت: مرغ منجمد در ماشینهای یخچالدار مخصوص در این میادین توزیع میشود که حتی فروشگاههای زنجیرهای و شبکههای توزیع استان نیز میتوانند این مدل مرغ را به قیمت کیلویی 5300 تومان درب سردخانه از ما تحویل بگیرند.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران همچنین به توزیع مرغ قطعهبندی منجمد و کنسرو مرغ هم اشارهای کرد و گفت: در این حوزه هم وارد شدهایم و آمادگی آن را داریم تا اینگونه از کالای خود را دراختیار فروشگاههای زنجیرهای و سازمان میادین و ترهبار برای عرضه بیشتر قرار دهیم.
عرضه گوشت تنظیم بازاری کیلویی 31500 تا 33 هزار تومان
وی همچنین از عرضه گوشت گرم در فروشگاه های زنجیرهای کوروش، شهروند و برخی غرفههای سازمان میادین خبر داد و گفت: گوشت لاشه گوسفندی وارداتی کشورهای اورآسیا کیلویی 31500 تومان و گوشت لاشه گوسفندی استرالیا کیلویی 33 هزار تومان در این مراکز عرضه میشود.
جلوخانی نیارکی با اشاره به نیاز بازار و مصرف گفت: سالانه 950 هزار تن گوشت قرمز در کشور مصرف میشود که 850 هزار تن آن از طریق داخل تأمین شده و 100 هزار تن نیز از طریق واردات تأمین میشود که با توجه به تغییر ذائقه مردم و تمایل به گوشت گرم، واردات گوشت تازه را با گوشت منجمد تا حدی جایگزین کردهایم.
شیکه توزیع مناسبی نداریم
وی به نامناسب بودن شبکه توزیع هم اشارهای کرد و گفت:همین جا اعلام آمادگی میکنیم تا هر شرکتی که امکان توزیع گوشت قرمز و مرغ را در شبکه توزیع دارد، با ما تماس بگیرد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران به مصرفکنندگان اطمینان خاطر داد تا هفته آینده و افزایش عرضه مرغ در بازار،قیمت این محصول کاهش یابد.