به گزاش مشرق، اکبر ترکی با بیان اینکه طرحهای انتقال آب شامل چند طرح متعدد است که برخی از آنها مجوز ندارد، اظهار داشت: بحث آب این روزها جهان، کشور و اکثر استانها به ویژه استان اصفهان را درگیر کرده است.
وی با بیان اینکه بحث زایندهرود از طرفی به استان اصفهان و از طرف دیگر به استان چهارمحال و بختیاری مربوط میشود، افزود: برداشتها از حوزه زایندهرود شامل ۳۸ طرح است که به صورت غیرمجاز اقداماتی انجام شده و برخی از این طرحها نیز به بهرهبرداری رسیده و برخی در حال ساخت است.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس تصریح کرد: اکثر این طرحها از طریق آب منطقهای استان و نیروهای آنها شناسایی و جدولبندی شده و میزان آب برداشت شده نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه شورایعالی آب، مصوبه ۹ مادهای را در راستای ساماندهی مشکلات آب به تصویب رسانده که بسیاری از این مواد ۹ مادهای در استان اصفهان و شهرستانهای فریدن، فریدون شهر و چادگان اجرایی شده است، بیان کرد: از آن جایی که سخت گیریهایی نسبت به مردم و کشاورزان داشتند اما انتظار میرفت همین مواد در استان چهارمحال و بختیاری اجرایی شود.
ترکی با اشاره به برخورد با کارشکنیها پیرامون رعایت نکردن بحث آب از سوی استانهای همجوار گفت: در این راستا باید یک سیاست کلی و وحدت رویه در تمام استانها بدون هیچ گونه تفاوتی اجرایی شود، اگر قرار است مصوبات ۹ مادهای شورایعالی آب عملیاتی شود برای تمام استانها، شهرها و شهرستانها باید صورت گیرد.
وی بیان کرد: آب یک مسئله ملی است و مردم ایران باید از آب آشامیدنی سالم برخوردار باشند، در این راستا این مسئله را به سازمان جهانی بهداشت اعلام کردیم و قرار بود تا سال ۲۰۰۰ این موضوع عملیاتی شود و روستاهایی که از آب آشامیدنی سالم برخوردار نیستند از این نعمت برخوردار شوند.
نماینده فریدن تصریح کرد: در حال حاضر هنوز برخی روستاها با مشکلاتی مواجه هستند و برخی از شهرستانهای استان اصفهان از تانکر برای آب آشامیدنی سالم استفاده میکنند.