به گزارش مشرق، نسترن محمدی رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با ناصحیح دانستن مطلب «گازدارکردن نوشابهها با سوخت های فسیلی مثل گازوئیل» که در برخی رسانهها منتشر شده است گفت: با توجه به ضوابط و مقررات اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو؛ تمامی واحدهای تولیدکننده مواد غذایی حاوی «گاز دی اکسید» موظف به استفاده از آن و البته با ویژگیهای خوراکی هستند.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در همین راستا تعدادی از واحدهای تولید گاز «دی اکسید کربن» که ضوابط را بهطورکامل رعایت کردهاند؛ موفق به اخذ پروانه تولید از سازمان غذا و دارو شدهاند.
وی همچنین در خصوص پروسه تولید نوشابه افزود: تولید گاز «دی اکسید کربن» پس از سوختن گاز طبیعی حاصل میشود؛ سپس گاز تولید شده از برجهای «مالش»، جذب، تفکیک، کندانسور، کمپرسور سردکننده عبور کرده تا به گاز «دی اکسید کربن» مایع تبدیل شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر چه ویژگیهای گاز مذکور مطابق با ویژگیهای مندرج در کدکس بین المللی بوده و مجوز تولید و مصرف «دی اکسید کربن» پس از بررسیهای لازم در محصولات غذایی گازدار صادر می گردد خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع بیماریهای غیرواگیردار به دلیل زندگی مدرن و عدم تحرک کافی پیشنهاد همواره متولیان سلامت مصرف کمتر فراوردههای پر شکر، نمک، چربی است.
وی ضمن توصیه به مصرف هر چه کمتر نوشابه به مردم، توصیه کرد: قبل از مصرف فراوردههای غذایی برای اطلاع از میزان شکر، نمک، چربی در آنها به نشانگر رنگی تغذیه مندرج در بستهبندی محصولات که به «چراغ راهنمای تغذیه» معروف است توجه کرده و نیاز کافی و به اندازه بدن خود را با آن تنظیم کنند.