به گزارش مشرق، محمدجواد جمالی نوبندگانی در واکنش به سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و برجام اظهار داشت: سخنان جمعه شب ترامپ در ادامه لفاظیهای انتخاباتی او و سخنانش در مجمع عمومی سازمان ملل بود و نوعی افراطگرایی همراه با توهین به ملتها تلقی میشود.
وی با بیان اینکه نشانههای از هم گسیختگی افکار در ترامپ نمایان است، ادامه داد: سخنان اخیر ترامپ یکبار دیگر نشان داد که او الفبای دیپلماسی را هم نمیداند و از حقوق بینالملل و جغرافیای سیاسی جهان بیاطلاع است.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قبلاً هم نمونههایی از توهینهای مقامات آمریکایی علیه جمهوری اسلامی را داشتهایم که نمونه آن، محور شرارت خواندن ایران در دوران بوش پسر بود. اما ترامپ در حد اعلای بیملاحظهگی و بینزاکتی سیاسی قرار دارد.
جمالی نوبندگانی خاطرنشان کرد: جالب این است که تابحال هیچکدام از رؤسای جمهور آمریکا، خلیجفارس را با عناوین جعلی «خلیج ع ر ب ی» نخوانده بودند و اینکه ترامپ با این عبارت از خلیجفارس یاد کرد، احتمالاً نشانه رفتار کاسبکارانه اوست که با سفرش به عربستان سعودی هم بیارتباط نیست.
کنگره و ترامپ با هم تقسیم کار کرده اند که زمان را علیه ما بخرند
وی درباره آینده برجام با توجه به ارجاع دادن آن به کنگره از سوی ترامپ اظهار داشت: به نظر میرسد که ترامپ و کنگره به نوعی با همدیگر تقسیم کار کردهاند که در عمل، برجام را اجرا نکنند و زمان را علیه منافع ما بخرند.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در چنین شرایطی مسئولان جمهوری اسلامی نباید در وضعیتی قرار بگیرند که همچنان چُماق نقض برجام بالای سر ما باشد و در نتیجه، در شرایط تعلیق قرار گرفتن، بیش از این به نفع ما نیست.
جمالی نوبندگانی با تصریح نسبت به این نکته که به نظر من باید اجرای برجام توسط آمریکاییها را عملاً پایانیافته تلقی کنیم، به ماهیت رفتارهای ترامپ و اوباما نسبت به جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: رژیم ایالات متحده آمریکا اساساً با ماهیت جمهوری اسلامی مشکل دارد و استراتژی تمام سردمداران آنها، براندازی نظام جمهوری اسلامی است.
استراتژی دموکرات ها و جمهویخواهان علیه ایران یکی است
وی خاطرنشان کرد: اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا نیز با صراحت گفت که اگر میتوانستم تا آخرین پیچ و مُهرههای تأسیسات هستهای ایران را باز میکردند؛ لذا این اظهارات نشان میدهد که فقط روشها و تاکتیکهای آنها با هم تفاوت دارد و اوباما و ترامپ در اساس با یکدیگر فرقی ندارند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی افزود: به همین دلیل است که در مجلس سنای آمریکا که هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان حضور دارند، همه یکپارچه علیه برنامه هستهای ما رأی میدهند و فقط دو نفر مخالفت میکند؛ بنابراین استراتژی همه آنها علیه ما یکی است.