به گزارش مشرق، ابراهیم رزم پا با سکته گوش اظهارداشت: سکته گوش یک آسیب ناگهانی است که فرد به طور ناگهانی شنوایی خود را به طور کامل یا ناقص از دست می دهد. این مکانیسم، مانند سکته قلبی یا مغزی است و خونرسانی به دلایل نامشخصی قطع شده و اکسیژن به بافت نمی رسد و در نتیجه بافت نابود شده و عملکرد خود را از دست می دهد.
وی افزود: در این بیماری به گوش داخلی آسیب وارد شده و سلولهای مژکدار داخل حلزون گوش به سبب کمبود اکسیژن تخریب میشوند.
فوق تخصص جراحی سر و گردن ادامه داد: سکته گوش انواع گوناگونی دارد و عوامل متعددی در آن دخیل هستند. به طور کلی کاهش شنوایی یا از دست دادن کامل آن فقط به علت کاهش اکسیژن نیست.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مهمترین نشانه، وز وز گوش و سنگین شدن آن است، گفت: این نشانه برای همه بیماران باید هشداردهنده باشد و هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنند
رزم پا افزود: عوامل ویروسی مانند اوریون، ضربه به گوش، شکسته شدن دیوار صوتی، مصرف برخی دارو ها بخصوص خانواده آمینوگلیکوزیدها، عفونت های مزمن گوش، تومور ها و اختلالات متابولیک و هورمونی در بروز بیماری نقش بسزایی در سکته گوش دارند.
وی ادامه داد: وقتی چنین اتفاقی برای بیمار رخ می دهد، یافتن علت اصلی چندان آسان نیست، اما مطالعات نشان داده یک عامل، اشکالاتی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد می کند؛ یعنی شرایط داخلی بدن به هم می خورد و با یک محرک مانند استرس، کری ناگهانی پدید می آید.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در بسیاری از ضربات و کریهای ناشی از آن، ما هیچ پارگی و تغییری را در گوش مشاهده نمی کنیم و آسیب به همان مژکهای داخل حلزون گوش وارد میشود، افزود: گاهی فرد در سلامت کامل بوده و به طور اتفاقی شنوایی اش کاهش می یابد یا از بین می رود. البته روند تدریجی این بیماری اغلب سه روز طول می کشد، بخصوص در کسانی که دچار ترومای گوش شده باشند.
وی تأکید کرد: در سکته گوش، کری از نوع حسی ـ عصبی است و مژک های داخل حلزون گوش آسیب دیده اند؛ بنابراین تجویز سمعک برای این بیماران بیهوده است و مشکل را برطرف نمی کند ولی برای بیمارانی که کاهش شنوایی نوع حسی ـ عصبی دارند درمان مناسب، کاشت حلزون است.