کد خبر 80160
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۹

وزير جهاد كشاورزي اعلام كرد: براساس بخشنامه‌ي اين وزارتخانه و تاكيد مقام معظم رهبري، ثبت و سفارش و واردات انواع ميوه‌ها به جز موز ممنوع است لذا وزارت كشاورزي واردات هر نوع ميوه را تخلف از بخشنامه مي‌داند و كساني كه دست به اين اقدام زده‌اند، بايد پاسخگوي قانون باشند كه بايد علت واردات اين ميزان ميوه را از دستگاه‌هاي مربوطه پرسيد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، صادق خليليان امروز در حاشيه‌ بيست‌وهفتمين اجلاس كميسيون منطقه‌اي آسيا _ خاور دور و اقيانوسيه سازمان جهاني بهداشت دام در جمع خبرنگاران درباره‌ واردات گسترده مركبات از تركيه همزمان با فصل برداشت داخلي، اظهار كرد: براساس بخشنامه‌اي كه وزارت كشاورزي از خرداد ‌ماه اعلام كرده هم ثبت و سفارش و هم ورود انواع ميوه‌ها به جز موز ممنوع است؛ مقام معظم رهبري نيز تاكيد كرده‌اند كه "واردات محصولات كشاورزي بايد كنترل شود و حتي براي شب عيد نيز واردات بي‌رويه توجيهي ندارد و حتي نيازي به واردات اين ميزان موز براي كشور نداريم " كه در اين راستا اين بخشنامه ابلاغ شد و بايستي از توليد داخلي كشور محكم حمايت كنيم.

وي افزود: ممنوعيت 50 نوع محصول كشاورزي كه سال گذشته ابلاغ شده همچنان پابرجاست و اگر در اين ايام هر نوع ميوه‌اي به جز موز وارد شود، وزارت كشاورزي آن را تخلف از بخشنامه مي‌داند و كساني كه دست به اين اقدام زده‌اند، بايد پاسخگوي قانون باشند و ما نيز با اين واردات قطعا مخالف هستيم و سياست‌هاي دولت در جهت حمايت از توليد‌كنندگان داخلي است.

وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: واردات ميوه در چند ماه اخير روندي روبه كاهش داشته است، اما وزارت كشاورزي هر ميزان واردات هرچند كم را براي توليد داخلي در اين ايام غيرقابل قبول مي‌داند.

وي تصريح كرد: علت واردات اين ميزان ميوه را بايد از دستگاه‌هاي مربوطه بپرسيد.

خليليان درباره‌ اين‌كه همزمان با فصل برداشت چغندر قند، انبوهي شكر وارد شده و كارخانه‌ها محصول كشاورزان را تحويل نمي‌گيرند، گفت: خوشبختانه ميزان واردات شكر نسبت به سال گذشته كاهش يافته است و از ابتداي مهرماه كه فصل برداشت محصول داخلي است، تعرفه‌ي شكر را مجددا افزايش داده‌ايم و طي دو ماه اخير اين تعرفه برقرار شده است.

تخصيص بيش از 2 هزار ميليارد تومان اعتبار از محل هدفمندي يارانه‌ها

وزير جهاد كشاورزي درباره‌ي ميزان اعتبارات اين بخش از محل هدفمندي يارانه‌ها و گلايه زيربخش‌هاي مربوطه از عدم تخصيص اعتبار، گفت: باتوجه به اين‌كه در بحث هدفمند‌سازي يارانه‌ها بهينه‌سازي مصرف آب و انرژي مورد تاكيد بوده است، برنامه‌هاي اين وزارتخانه نيز در اين چارچوب است كه در سه مقطع حدود 1600 ميليارد تومان اعتبار دريافت كرده‌ايم و حدود 500 ميليارد تومان نيز تسهيلات بانكي به آن افزوده شده است.

وي افزود: بسياري از مرغداري‌ها در شهرهاي مختلف كشور سامانه‌هاي مصرف انرژي خود را متناسب با شرايط جديد تغيير داده و بهينه كرده‌اند و در بخش آبياري نيز شيوه‌هاي آبياري تغيير يافته و امسال حداقل 200 هزار هكتار آبياري تحت فشار و 300 هزار هكتار كشاورزي حفاظتي انجام مي‌شود و تغيير ساختارهاي مصرف انرژي در مرغداري‌ها و دامداري‌ها و گلخانه‌ها با سرعت بيشتري در حال انجام است.

اعلام 285 هزار شغل در بخش كشاورزي براي سال آينده

خليليان درباره‌ ميزان بودجه پيشنهادي وزارت كشاورزي براي سال آينده گفت: براساس الزامات برنامه‌ پنجم توسعه وزارت جهاد كشاورزي پيشنهاد خود را به معاونت نظارت راهبردي رياست جمهوري اعلام كرده و درحال مذاكره براي جمع‌بندي نهايي هستيم؛ ما الزامات خود را اعلام و آنها نيز براساس بودجه‌ي در اختيار خود اعتباري را تعيين و به مجلس شوراي اسلامي اعلام مي‌كنند.

به گفته‌ وي، 285 هزار شغل سهمي است كه براي بخش كشاورزي اعلام شده است.

ركورد توليد 120 ميليون تن محصول كشاورزي درپي بارندگي‌هاي اخير

وزير كشاورزي در پاسخ به اين‌كه مناسب بودن بارندگي‌هاي اخير و خودكفايي در توليد گندم، گفت: با توجه به اين‌كه بخش كشاورزي به آب وابسته است و بخش زيادي از اراضي كشاورزي ديمي و به شرايط بارندگي بستگي دارد، امسال سال ترسالي براي بخش كشاورزي بوده كه اگر اين روند ادامه يابد، با توجه به اقدامات فني انجام شده و همت كشاورزان ركورد توليد 120 ميليون تن محصول كشاورزي را به دست مي‌آوريم.

براي پيشرفت در كشاورزي نيازي به دكوراسيون اتاق و تشريفات نداريم

وي درباره‌ي مشخص‌شدن وضعيت ساختمان شيشه‌اي جهاد كشاورزي گفت: چند ماه است كه اين ساختمان را تخليه كرده‌ايم و برخلاف تبليغاتي كه گاها عليه اين اقدام انجام مي‌شود، با استقبال عمومي در سطح وزارتخانه و كشاورزان مواجه شده است؛ براي انجام اين كار و پيشرفت در بخش كشاورزي نيازي به دكوراسيون اتاق و تشريفات زياد نداريم و اگر كسي بخواهد كار كند در هر جايي مي‌تواند كارش را انجام دهد.

خليليان گفت: سازمان دامپزشكي ايران اقدامات مناسبي را در زمينه‌ بهداشت دام و طيور انجام داده و كشورمان اكنون در وضعيت نسبتا خوبي از نظر شرايط كنترل بيماري‌ها و هم‌چنين توليد محصول سالم برخوردار هستيم.

وي با اشاره به اينكه كشور ايران در سازمان جهاني بهداشت و دام نقش تعيين‌كننده‌اي دارد، افزود: برگزاري اين اجلاس‌ها باعث تبادل تجربيات منطقه‌اي خواهد بود و همكاري اين كشور‌ها را در كنترل و درمان بيماري‌ها در پي خواهد داشت.

اختصاص مبلغ جديد به چايكاران

وزير كشاورزي تصريح كرد: دولت علاوه بر بودجه‌ي سالانه دامپزشكي 25 ميليارد تومان به بودجه‌ي اين سازمان اضافه كرده است.

خليليان درباره زمان پرداخت مطالبات چايكاران، اظهار كرد: اخيرا مبلغ جديدي را به آنها تخصيص داده‌ايم.

وزير جهاد كشاورزي در پاسخ به اعتراض خبرنگاران مبني بر طولاني شدن فاصله زماني براي پاسخگويي به رسانه‌ها، اظهار كرد: در هر برنامه‌اي به سوالات خبرنگاران پاسخ داده‌ام كه آخرين مصاحبه‌ام حدود دو ماه و نيم پيش بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس