بی بی سی

بی‌بی‌سی فارسی در گزارش‌های بعد از پایان اغتشاشات، سعی در تقلیل هزینه‌های ناآرامی در افکار عمومی دارد تا بازتولید احتمالی اغتشاش در آینده موانع کمتری داشته باشد.

سرویس جنگ نرم مشرق- سرانجام بعد از چند روز اغتشاشات دی‌ماه ۹۶ در ایران به پایان رسید، اما رسانه‌های فارسی‌زبان خارج‌نشین و در رأس همه آنها بی‌بی‌سی فارسی که با آغاز ناآرامی‌ها در چند شهر ایران با ذوق‌زدگی سعی در دامن زدن، هدایت و تشدید حوادث به سوی خشونت بیشتر را داشتند، هنوز هم ماجرا را تمام شده نمی‌دانند.

رفتار بی‌بی‌سی فارسی در چند روز اخیر بعد از پایان اغتشاشات نشان می‌دهد این شبکه انگلیسی سعی می‌کند تا حد امکان استفاده‌های تبلیغی و روانی خود را از اتفاقات چندروز گذشته ایران برده و حتی زمینه‌سازی برای تکرار اتفاقات در آینده را نیز در دستور کار خود دارد.

بی‌بی‌سی فارسی ابتدا با گزارشی تحت عنوان « از خرداد ۶۰ تا دی ۹۶؛ روش‌های مشابه در برخورد با اعتراضات اجتماعی» رفتار نظام ایران در مواجهه با حرکت‌های اعتراضی و اغتشاشات را هدف پژوهش‌های خود قرار داده است. ادبیات و داده‌های این پژوهش جانبدارانه از نتایج استخراج شده از آن بسیار جالب‌تر است؛ به عنوان مثال در این گزارش رفتار جمهوری اسلامی ایران در برخورد با اغتشاشات دی ماه ۹۶ در مقام مقایسه با حرکت مسلحانه تروریستی منافقین که منجر به کشتار هزاران نفر از هموطنانمان شد، قرار گرفته است و عنوانی که برای آغاز اقدام تروریستی منافقین در ۳۰خرداد ۶۰ انتخاب شده، «تظاهرات اعتراضی» بوده است!

این در حالی است که مسلحانه بودن حرکت منافقین در اسناد و نشریات این گروه تروریستی و در اعترافات اعضای دستگیر شده و جداشده از این فرقه بارها عنوان و اثبات شده است، اما بی‌بی‌سی از این حادثه به عنوان اتهامی اثبات نشده نام می‌برد و حتی به مسلحانه بودن آن هم به عنوان یک اتهام اثبات نشده شبهه وارد می‌کند!

از دیگر خطوطی که بی‌بی‌سی در گزارش‌های خود بعد از اغتشاشات دنبال می‌کند، سعی در تقلیل هزینه‌های ناآرامی در افکار عمومی است تا بازتولید احتمالی اغتشاشات موانع کمتری داشته باشد. به عبارت دقیق‌تر یکی از مؤلفه‌هایی که مردم را در اعتراض به حرکت‌های ناهنجار اغتشاش‌گران به خیابان کشید و شاید هم مانع پیوستن برخی به اغتشاشات شد، تبعات اینگونه اقدامات از جمله بروز ناامنی در کشور است. بی‌بی‌سی در برخی از گزارش‌های خود تمام سعی‌اش را کرده تا اثبات کند بروز این اتفاقات به ناامنی منجر نمی‌شود!

این رسانه انگلیسی در خطابی غیر مستقم به مردم مخالف اغتشاش و آشوب توصیه‌ای با این عنوان ارائه کرده که «حرکت اعتراضی، الزاما ایران را به راه سوریه و یمن نخواهد برد». درواقع بی‌بی‌سی سعی کرده تا به مخاطبان خودش بقبولاند که شورش و اغتشاش و انجام و ادامه اقداماتی از این دست، برای کشور هزینه‌بر نبوده و ابایی از پیوستن به این حرکت نداشته باشند! بی‌بی‌سی در این مطلب و گزارشاتی از این دست همه سعی خود را کرده تا با بررسی موشکافانه ریشه‌های بحران سوریه و یمن، القا نماید که ایران به این وضعیت دچار نخواهد شد! و در ادامه همین راه برای تمایز قائل شدن میان بحران سوریه و اغتشاشات اخیر ایران، هرگونه نقش و هدایت خارجی در اعترضات ایران را انکار کرده و ادعا نموده که این حرکت‌ها فقط ریشه داخلی داشته است؛ البته باید توجه داشت که در عمق این خط بی‌بی‌سی، اعترافی جالب نیز مبنی بر ریشه‌های خارجی بحران سوریه و یمن نهفته است.

اعتراضات بی‌نتیجه نبوده!

اوج خط عملیات روانی بی‌بی‌سی فارسی را می‌توان در القای اثربخش بودن اعتراضات مشاهده کرد. به عبارت دقیق‌تر این خط عملیات روانی برای جلوگیری از فروکش نمودن روحیه ناامیدی در برخی مسببان اتفاقات اخیر ایران است.

درواقع بی‌بی‌سی فارسی با آسمان و ریسمان بافتن سعی کرده به مخاطب خود القا کند که اساساً این حرکت‌ها حتی اگر به دلیل عدم همراهی عمومی یا اقتدار نظام در برقراری و کنترل آرامش و امنیت به نتیجه کلان نرسد، اما نتایجی خرد را به همراه دارد؛ پس تکرار دوباره آن لازم است!

طرح مسائلی مانند عدم افزایش قیمت بنزین یا عدم افزایش برخی کالاهای دیگر در مطلبی با عنوان «تغییر بنیادین لایحه بودجه و رویکرد اقتصادی دولت» از جمله مواردی است که بی‌بی‌سی در اثبات این ادعای خود مطرح نموده است. حال آنکه با یک سرچ ساده در خبرها می‌توان فهمید عدم افزایش قیمت بنزین چند روز پیش از آغاز اولین اعتراضات توسط چندین نفر از نمایندگان مجلس عنوان شده بود و این نمایندگان از رد این لایحه به صراحت صحبت کرده بودند.

در واقع بی‌بی‌سی تلاش کرده به مخاطبانش در داخل کشور آموزش دهد که می‌توان برای هر مشکل کوچک و بزرگی با تجمع و آشوب خواسته خود را تحمیل نمود.

القای ضد حکومتی بودن اعتراضات!

دیگر بهره‌برداری بی‌بی‌سی فارسی را می‌توان در القای ضد حکومتی بودن اعتراضات اخیر عنوان کرد. هرچند این خط در این شبکه انگلیسی از اولین ساعات آغاز اعتراضات در دستور کار قرار گرفته بود، اما بعد از پایان حوادث اخیر نیز به عنوان دست‌آورد و هدف اصلی تجمعات از سوی بی‌بی‌سی عنوان گردید. مطلبی در بی‌بی‌سی فارسی با عنوان «ماهیت اعتراضات و خاستگاه اجتماعی معترضان» دقیقاً بر همین مسئله پافشاری دارد که معترضان دیگر از شکاف‌های میان جناح‌های سیاسی در ایران خارج شده و فقط خواستار تغییر حکومت هستند.

این در حالی است که جمعیت تخریب‌کننده اموال یا شعارهای ناهنجار درصد کمی از اعتراضات را تشکیل می‌دادند و اکثریت افراد با مطالبات به حق اقتصادی و معیشتی و به شکلی مسالمت آمیز به خیابان آمده بودند.

در همین رابطه حداقل در گزارش‌های بعد از اغتشاشات بی‌بی‌سی، تقریباً اثری از خبرهای مربوط به آتش زدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران که باعث واکنش بسیاری از مردم شد و اقداماتی نظیر تخریب اموال عمومی دیده نمی‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت بی‌بی‌سی دوست ندارد به هیچ عنوان موج بوجود آمده از دست برود و با وجود گذشت چند روز از فروکش نمودن اغتشاشات، هعمچنان با رویکرد تحریک و تلاش برای بازتولید ناآرامی فعالیت می‌کند.  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    49 24
    اون ویدئوی کثیف حسینی را بزارید که به ایرتنی آریایی توهین توالتی کرده خااک توسرت ایرانی که پیرو حسینی شدی ..
    • SE ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      27 28
      درد اصلی ما همین آریایی بازی و فراموش کردن انسانیت است.
    • IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      12 30
      کسی که پیرو یک دلقک وطنفروش باشد که ایرانی نیست. چرا ما اصرار داریم هرکس که متولد ایران باشد ایرانی بنامیم؟ این توهین به واژه مقدس ایران و ایرانی است که هر اراذل و اوباش بی سر و پایی را هموطن خود میدانیم.
    • IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      6 23
      حسینی قاتله... خودش تو فیلم گفت. خدا بی بی سی با سابقه استعمار و کشتار رئیسش و امثال حسینی رو به سزاشون برسونه، به ما ایرانی ها هم یکم لطافت و شعور و نرمی عطا کنه
  • IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    64 4
    معروفه که روباه از زرنگی با پوزش به تله می اُفته . حیوانات دیگه دست و پاشون به تله میفته و روباه که خودشو زرنگ می دونه ابتدا طعمه رو بو می کشه و پوزشو تله می گیره . حالا وضعی که انگلیس داره مثل روباهه . از اتحادیه اروپا رونده شده و از بقیه ی دنیا مونده . مجبوره هر روزی به کشوری خودشو آویزوون کنه . بدبخت اونایی که از همچین موجودی الهام فکری و خط می گیرن . در رابطه با خارجی ها صحبت نمی کنم . راجع به همونایی که تو همین کشور خودمون پای ثابت همچین رسانه ای هستند می گم . واقعا چندش آوره
    • US ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      16 2
      متفکرانه و معقول حرف زدی داداش
  • پرویز IR ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    83 37
    لعنت بر بنگاه لجن پراکنی بی بی سی. سید علی ما آماده جهادیم. امر بفرما
    • IR ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      16 9
      از حرف تا عمل فاصله بسیار است
    • US ۰۴:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      12 9
      جهاد منظورته
    • IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      7 2
      چنانچه جهانگیری هم قبول دارد!
  • سید IR ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    29 4
    لعنت بر انگل استان خبیث.
  • سید IR ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    30 3
    لعنت بر انگل استان خبیث.
  • US ۰۲:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    76 0
    مشرق جان! این را بگو ،برخی مسئولین بی کفایت و رانت خوار بعد از پایان اعتراضات هنوز هم نمی خواهند صدای مردم را بشنوند.
    • IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
      32 0
      این همه مسوولان زحمت کشیدند تا مردم را به نقطه انفجار و شورش برسانندو حالا می بینند تلاشهای 5 ساله آنها جواب داده. برای چه عذرخواهی کنند.
  • پلنگ IR ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    23 37
    هرچی اتیشه از گور این بی بی سی بلند،همین کثافت هم این اغتشاشات رو خط میداد بنزین رو اتیش میریخت..
  • ناشاس IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
    5 22
    عکس بعضی هارو جوری میزاره که انگار خیلی مظلومن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس