وی در ادامه با اشاره به سخنان خاتمی که جریان فتنه از آن با عنوان شروط خاتمی برای مشارکت در انتخابات یاد کرده بود، افزود: «امروز بخشی از چهرههای جریان اصلاح طلب که همواره در جریان انتخابات نقش تعیین کننده و پررنگی داشتهاند، در زندان بوده و یا به دلایل دیگری امکان حضور ندارند، براین اساس به منظور حضور این چهرهها در صحنه و برگزاری بانشاط تر انتخابات، بهتر است مسائل گذشته را حل و فصل کرده و کنار بگذاریم. این اظهارات به عنوان یک شرط نبوده بلکه تنها تبیین یک انتخابات بانشاط برای حضور و مشارکت حداکثری گروههای سیاسی و مردم بوده است.»
به نوشته رجا،این سخنان در حالی از سوی جهانگیری مطرح شده است که اتاق فکر جریان فتنه، با این استدلال که مشارکت فعال در انتخابات مجلس نهم از تبدیل شدن جريان موسوم به اصلاحطلبان به سرنوشت مشابه با سرنوشت نهضت آزادي جلوگیری خواهد کرد معتقد به حضور در انتخابات هستند.
اما از سوی دیگر، اين جريان كه مدعي بود نظام نيز به حضور آنها در انتخابات نياز دارد و در اين زمينه حاضر است امتيازهايي هم بدهد، با مانور بر سخنان خاتمی به عنوان شروط حضور خود در انتخابات تلاش کرد تا با در پیش گرفتن استراتژی "مشاركت مشروط" حضور در انتخابات را كه تنها راه ادامه حیات سیاسیاش بود، با دستاوردهایی برای خود همراه کند.
در عين حال، بهدنبال بی اعتنایی نظام نسبت به این امتیاز خواهی جريان فتنه و تأكيد عناصر مجموعه انقلاب بر مرزبندي صريح هر جريان و فردي كه قصد حضور در انتخابات را دارد، جريان فتنه عقبنشيني خود را بهطور واضح از زبان جهانگيري اعلام كرده و وي بهعنوان محور اجرايي فعاليت اين جريان براي اولين بار اعلام كرد كه سخنان خاتمی نه شرط مشارکت در انتخابات بلکه "تلاش برای تبیین یک انتخابات با نشاط" بوده است.
جهانگیری در ادامه مصاحبه نیز خود را مدافع حضور در انتخابات عنوان کرده است و رفع دغدغه "یک گروه سیاسی که در طول سالهای متمادی اداره کشور را بر عهده داشته است" را از سوی مسئولان و طیفهای مختلف سیاسی و مردم کار بسیار سادهای بر شمرده است.
بر اساس سناريوي مشاركت مشروط كه امتيازگيري حداكثري و امتيازدهي حداقلي را در خود دارد، پيشبيني شده بود كه يا نظام شروط خاتمي را ميپذيرد و فضا را براي آنها باز ميكند كه به معناي پيروزي اين جريان است و يا صحنه را بر فتنهگران ميبست كه در نتيجه با مظلومنمايي و بدون اعلام تحريم مشابه اقدامي كه مجمع روحانيون در انتخابات مجلس چهارم (سال 72) كرد، كنار ميكشید و از اين عقبه مظلومنمايي براي انتخابات رياست جمهوري يازدهم استفاده ميكرد.
این در حالی است که طبق این سناریو، جریان مذکور همزمان با چانهزنی برای امتیازگیری از نظام، تلاش خود را به ورود مهرههای سفید و چراغ خاموش به مجلس برای تقویت اقلیت متمایل به فتنه، معطوف خواهد کرد.
اما به نظر میرسد راه بسیار سادهتری هم برای باقی ماندن جریان اصلاح طلب در صحنه سیاسی کشور وجود داشته باشد، چه آنکه با وجود سياست قطعي نظام در برخورد با عناصر جريان فتنه و تلقی این موضوع از سوی نظام به عنوان خط قرمز، توبه و ابراز برائت از این خط قرمز نظام، سادهترین و ممکنترین راه برای حضور در عرصه سیاسی کشور تلقی میشود.