کد خبر 830647
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۵
سسسس.jpg

هدف از محاسبه بار الکتریکی مصرفی ، رسیدن به یک مقدار عددی تاحدودی دقیق برای محاسبه توان الکتریکی ژنراتور است.

دیزل ژنراتور ترکیبی از موتور دیزل، ژنراتور و انواع متعلقات فرعی از قبیل شاسی، اطاقک پوشاننده جهت محافظت و کاهش صدا، سیستم‌های کنترل، قطع کننده‌های اضطراری مدار، سیستم مولد گرما، سیستم استارت اتومات و غیره است که به منظور تولید برق استفاده می‌شود. هدف از این ترکیب تولید الکتریسیته یا همان برق از سوخت دیزل (گازوئیل) است. یعنی این دستگاه نیروی مکانیکی حاصل از سوخت دیزل توسط موتور را به ژنراتور انتقال داده و در خروجی جریان برق را به ما می دهد.

دیزل ژنراتورها می‌توانند از ۱ تا ۲۰ کیلو ولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاهها، ادارات کوچک و دیزل ژنراتورهای توان بالا تاKVA۲۰۰۰ قابل استفاده برای مجتمع‌های اداری بزرگ و کارخانه‌ها برق تولید کنند. یک ژنراتور ۲۰۰۰ کیلو ولت آمپر را می‌توان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. ژنراتورهای ۵ مگاوات برای ایستگاههای کوچک تولید برق استفاده می‌شوند و برای این منظور می‌توان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه می‌گردد .

برای انتخاب دیزل ژنراتوردر دو مرحله عمل می کنیم:

اول: محاسبه بار الکتریکی مصرفی

هدف از محاسبه بار الکتریکی مصرفی ، رسیدن به یک مقدار عددی تاحدودی دقیق برای محاسبه توان الکتریکی ژنراتور است. برآورد نادرست میزان بار مصرفی می تواند منجر به انتخاب دیزل ژنراتورنامناسب شده که در صورت کمتر بودن توان آن از توان مورد نیاز واقعی، نیاز ما را برآورده نمیکند و اگربیشترباشد توان آن از توان مورد نیاز واقعی، باعث تحمیل هزینه اضافی اولیه جهت خریداری آن و تحمیل هزینه سوخت و استهلاک اضافی در طول مدت بهره برداری میگردد.
اگر دیزل ژنراتور قرار است فقط در مواقع اضطراری، تنها هنگام قطع برق شبکه استفاده گردد معمولا لزومی ندارد بطور کامل جانشین برق شبکه شود و میتواند تنها به مصرف کننده های ضروری برق بدهد. آنگاه توان دیزل ژنراتور مورد نیاز کمتر و سایز آن کوچکتر خواهد شد. پس ابتدا باید تعیین کنید که دیزل ژنراتوربرای تامین برق بصورت دائمی استفاده میشود یا فقط برای مواقع اضطراری.

جهت تعیین میزان بار الکتریکی مصرفی، لیستی از مصرف کننده ها تهیه کرده و سپس آنها را به دو دسته ی سه فازو تک فاز تقسیم بندی می کنیم. بعنوان مثال جهت ساختمان های مسکونی، مصرف کننده ها میتوانند موتور آسانسور (معمولا سه فاز)، الکتروپمپ های سیستم آبرسانی و آتش نشانی (تک فاز یا سه فاز)، لامپ های سیستم روشنایی(تک فاز) و مصارف داخلی آپارتمان ها مانند یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، اتو، جاروبرقی، لامپ ها و غیره (همگی تک فاز) باشد و جهت واحد های صنعتی، مصرف کننده ها معمولا شامل الکتروموتورهای نصب شده بر روی دستگاه ها و ماشین آلات ، الکتروپمپ ها (تک فازیاسه فاز)، دستگاههای جوشکاری (تک فازیا سه فاز) هستند.

سپس، به مشخصات الکتریکی آنها مراجعه کرده و میزان شدت جریان مصرفی بر حسب آمپر آنها را یادداشت می کنیم. بعضی از مصرف کننده ها (مصرف کننده های القایی مانند موتور های الکتریکی – الکتروموتور ها) بطور موقت و در لحظه استارت، مقدار آمپری که مصرف میکنند (جریان راه اندازی) چند برابر مقدار آمپر نامی آنهاست که بر روی پلاک مشخصات فنی آنها درج شده است و این افزایش آمپر آنها در محاسبات باید لحاظ شود.

حالا مقادیر بدست آمده در هر دو حالت سه فاز و تک فازرا به صورت مجزا یعنی تک فاز ها با هم و سه فازها با هم را با یکدیگر جمع می کنیم. سپس حاصلجمع بدست آمده در حالت تک فازرا تقسیم بر سه نموده و با مقدار بدست آمده در حالت سه فازجمع می کنیم. این همان ماکزیمم شدت جریان (آمپر) مصرفی مجموع بارهای الکتریکی مورد نیاز ما در سیستم برق سه فازاست که دیزل ژنراتورباید آنراتامین کند. حالا باید این مقدار آمپر را به کیلووات یا کاوآ (کیلو ولتآمپر) تبدیل کنیم:

KW = A / 1.8
KVA = A / 1.44

از روابط بالا مقدار توان الکتریکی مورد نیاز بر حسب کیلووات یا کاوآ در سیستم برق سه فاز بدست می آید که دیزل ژنراتورباید بتواند آنرا تامین کند.

بخش دوم: انتخاب دیزل ژنراتور

پس از تعیین توان الکتریکی مورد نیاز وقت آن است که به کاتالوگ سازندگان دیزل ژنراتور مراجعه نموده و مدل مناسب را انتخاب نماییم. در این مرحله توجه به نکات زیر ضروری است.

توان اعلام شده در کاتالوگ دیزل ژنراتورها بر اساس شرایط استاندارد است یعنی در ارتفاع سطح دریا و در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و استفاده از سوخت مصرفی مناسب و با کیفیت. میزان ارتفاع از سطح دریا و دمای هوای محیط بر روی توان مکانیکی تولید شده توسط موتور دیزل اثر می گذارند. از آنجا که کمتر پیش میاید که دیزل ژنراتورها در شرایط استاندارد کار کنند، بنابراین با توجه به محل نصب دیزل ژنراتورمعمولا مقادیر توان عملی قابل دستیابی کمتر از توان های اعلام شده در کاتالوگ است.

دیزل ژنراتور نو یا کارکرده کدام برای شما مناسب تر است؟

دیزل ژنراتور نو

دلیل اول برای خرید یک دیزل ژنراتور نو ، این است که ضمانت تولیدکننده را به همراه دارد. شرایط این ضمانت می تواند بسیار متفاوت باشد، اما بسته به کاربرد مورد نظر از ژنراتور و یا موتور، معمولاً بین یک الی دو سال می­باشد. با این حال، این ضمانت­ به بهای افزایش قیمت ارائه می ­شود. و معمولاً بسته به زمان ساخت و تولیدکننده، ممکن است زمان انتظار طولانی یا دسترسی (موجودی) محدود، باعث شود که زمان طولانی ­تری برای خرید آن صرف شود، به ویژه در هنگام خرید دیزل ژنراتورهای بزرگتر. برای شرکت­هایی که زمان کافی برای انتظار دارند و واقعاً به امنیت یک یا دو ساله­ ی ضمانت نیاز دارند، دیزل ژنراتور نو می­تواند بهترین گزینه باشد. مشابه هر دستگاه سنگین دیگر، لازم است به سادگی همه ی مزایا و معایب وضعیت خاص خود را سبک و سنگین کنید تا بتوانید بهترین گزینه را برای نیاز خود تعیین نمایید.

دیزل ژنراتورکارکرده

دیزل ژنراتور کارکرده با اینکه معمولاً ضمانت ندارند، به دلایل متعددی، مزایای قابل توجهی دارند. یکی از این دلایل کلیدی بدون شک این است که دیزل ژنراتور کارکرده، معمولاً با قیمت­های جالب توجهی ارائه می شود ، که از قیمت­های بسیار بالای خرده­ فروشی یک دستگاه نو هم به شدت پایین­تر است. حتی ممکن است با خرید یک ژنراتور کم  کارکرده به جای یک نمونه­ ی نو، بتوانید تا ۵۰% و یا بیشتر صرفه­ جویی کرد.

مزیت کلیدی دیگر این است که به سادگی در دسترس است و می­توان آنها را به سرعت خریداری کرده و نصب نمود. هیچ زمان انتظاری به خاطر محدودیت موجودی و زمان هدایت کارخانه وجود ندارد، و به این ترتیب شما می­توانید به سادگی آن را خریداری کرده و بلافاصله آن را به محل مورد نظر منتقل کنید. بسیاری از فروشنده­ها حتی هزینه­ی نقل و انتقال را نیز در قیمت محصول از پیش لحاظ کرده اند.

به علاوه، به دلیل اینکه بسیاری از تولیدکنندگان برند دیزل و ژنراتور، دستگاه­های پر قدرت صنعتی، تولید می­کنند، ریسک آن قابل چشم­ پوشی است. دیزل ژنراتورها توان به نحوی ساخته می شوند که عمر طولانی داشته باشند و در هر زمان لازم کار کنند، در واقع بسیاری از موارد این عملکرد واقعی آنهاست که ، وقتی به آنها نیاز دارید، در دسترس شما باشند (مثلاً در هنگام قطعی برق) و بسته به عمر دستگاه، ممکن است هنوز دارای ضمانت باشند، و یا حداقل نوعی گارانتی از جانب فروشنده (واسطه) داشته باشند. در صورت امکان، یافتن ژنراتوری که پیشتر تنها برای بک­آپ اضطراری یا توان آماده­باش (استندبای) به کار می­رفته است، بهترین گزینه است. دیزل ژنراتورهای بک­آپ تنها زمانی به کار می­افتند که توان اصلی افت می­کند (خاموش می­شود) و بسیاری از آنها به ندرت مورد استفاده قرار گرفته اند و عمر بدون تعمیر طولانی­ای در پیش رو دارند.

تنها عیب واقعی خرید یک ژنراتور کارکرده مسئله اطمینان است. این که مالکیت آن در اختیار شخص دیگری است. بنابراین، شما باید در خصوص کاربری قبلی، سابقه، و شرایط فعلی ژنراتور و موتور با فروشنده صحبت کنید، و به این صحبت اعتماد کنید. به همین دلیل مهم است که همیشه خرید از یک شرکت معتبر که زیرساخت و تخصص فنی برای تست، تعمیر، یا بازسازی مناسب و یا همه ی آنها را برای این ماشین­های صنعتی دارند، در نظر بگیرید. بسیاری از مؤسسات فروش، تمام دیزل ژنراتورهای کارکرده خود را با بارهای مختلف تست می­کنند، اما بسیاری از افراد و واسطه­ های کوچک منابع مناسب را در اختیار ندارند. روشن است که تست کردن و سرویس کردن، هر دو حائز اهمیت هستند. بسیاری از تستها با یک گواهی تأیید در خصوص جزئیات عملکرد هر واحد همراه هستند. دیزل ژنراتورکم­ کارکرد، با توان بین ۳۵ kW تا ۲ MW معمولاً به سادگی در دسترس هستند. کم­ کارکرد به این معنی است که ژنراتور برای تعداد منطقی و کمی از ساعات مورد استفاده قرار گرفته است. به وضوح قیمت­ها شدیداً به توان بر حسب کاوا و ساعات کارکرد، برند تولیدکننده و غیره بستگی دارند. 

**این محتوا تبلیغاتی است**

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس