کد خبر 844917
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۵
فوتبال

از فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ انتظار می‌رود که به فکر کیفیت مسابقات هم باشند و حالا که امکان رفع مشکلات نیست، در تعداد تیم‌ها تجدید نظر کنند.

مشرق-

هفته‌های پایانی لیگ رقابت‌ در پایین جدول بسیار جذاب است و معمولا همه سعی می‌کنند تیم‌های سقوط‌کننده را حدس بزنند، ولی این بار می‌خواهیم درباره تیم‌هایی که در لیگ باقی می‌مانند صحبت کنیم. با شکست مشکی‌پوشان مقابل استقلا ل سقوط این تیم مشهدی قطعی شد و در سه هفته باقی‌مانده تنها یک تیم دیگر سقوط می‌کند.با فرض بقای تراکتورسازی و سپاهان، از میان نفت تهران، استقلال خوزستان، سپیدرود رشت و پدیده سه تیم باقی می‌مانند و فصل آینده هم باید در لیگ برتر بازی کنند. ولی این تیم‌ها کیفیت حضور در بالاترین سطح فوتبال ایران را دارند؟
آنها در طول فصل عملکرد ضعیفی داشته‌اند و از روز اول قابل پیش‌بینی بود که در منطقه سقوط دست و پا بزنند. برای این تیم‌ها دورنمای مثبتی هم متصور نیست و بعید است فصل آینده هم بتوانند دستاوردی برای لیگ داشته باشند. معمولا تیم‌ها آرزو می‌کنند در هفته‌های آخر با تیم‌های فانوس به دست روبه‌رو نشوند. تیم‌هایی که در خطر سقوط هستند، حریفان خطرناکی محسوب می‌شوند و مواجهه با آنها برای تیم‌های مدعی هم کار سختی است، ولی این تیم‌ها حتی در روزهای آخر هم حریفانی بی‌آزارند و تهدیدی محسوب نمی‌شوند.


شکست مشکی‌پوشان مقابل استقلال پنجمین باخت متوالی این تیم در لیگ برتر بود. مسابقه جمعه برای این تیم بازی مرگ و زندگی محسوب می‌شد و از قبل مشخص بود که این تیم در صورت باخت باید با لیگ برتر خداحافظی کند. با این حال در طول بازی ندیدیم که این تیم خودش را به آب و آتش بزند. تساوی بدون گل نیمه اول بیش از آنکه نتیجه مقاومت این تیم باشد به خاطر ارنج بد شفر و بازی ناهماهنگ میزبان بود. وقتی در نیمه دوم استقلال با ترکیب بهتری به زمین رفت، توانست 4 بار دروازه این تیم را باز کند و به یک برد راحت برسد. در پایان بازی نشانه‌ای از ناراحتی بابت سقوط در بازیکنان مشکی‌پوشان دیده نمی‌شد، با داور و بازیکنان حریف دست دادند و به رختکن رفتند!


استقلال خوزستان هم جمعه میزبان تیم میانه جدولی گسترش فولاد بود که ظاهرا در این هفته‌ها نباید انگیزه زیادی داشته باشد، ولی بر خلاف انتظار این تیم میهمان بود که برای برد تلاش می‌کرد. در نیمه دوم که بازی با تساوی پیش می‌رفت، استقلال خوزستان با وجود نیاز به برد عقب نشسته بود و از تک امتیازش راضی به نظر می‌رسید. فیروز کریمی با دیدن این شرایط نریمان جهان، مهره تهاجمی‌اش را به جای تیموریان به زمین فرستاد و توانست در دقایق آخر به گل پیروزی برسد.


نفت تهران هم هرچند با افاضلی تیم بهتری شده، ولی همچنان نزدیکترین تیم به سقوط است. این تیم جمعه مقابل سایپا سومین باخت متوالی را تجربه کرد و با ادامه این نتایج چاره‌ای جز خداحافظی با لیگ نخواهد داشت. سپیدرود هم دیروز برای سومین هفته متوالی باخت و نتوانست از باخت همسایه‌هایش استفاده کند. مشکلات فنی این تیم‌ها ارتباط مستقیمی با بحران مالی‌شان دارد. از اول فصل بارها خبر اعتصاب بازیکنان به دلیل دیر شدن پرداخت دستمزدها منتشر شده. پدیده به خاطر بدهی و کسر 6 امتیاز به پایین جدول افتاده و خطر کسر 6 امتیاز دیگر این تیم را تهدید می‌کند.

در این شبه باشگاه‌ها ضعف مدیریتی بیداد می‌کند و در هفدهمین دوره لیگ حرفه‌ای هنوز به سبک تیم‌های محلی اداره می‌شوند. حضور چنین تیم‌هایی نه تنها نفعی برای لیگ برتر ندارد که با بحران‌های مختلف روی کیفیت مسابقات هم تاثیر منفی دارند. معیار کیفیت فنی لیگ فقط استقلال و پرسپولیس و یکی دو تیم دیگر نیست و باید وضعیت همه تیم‌ها در نظر گرفته شود. در شرایط فعلی که اکثر باشگاه‌ها بحران مالی دارند و راه‌های معمول درآمدزایی هم بسته شده، لیگ برتر ظرفیت 16 تیم را ندارد و ماندن چنین تیم‌هایی اتفاق خوشحال‌کننده‌ای نیست.
اگر دو تیمی که از لیگ یک صعود می‌کنند هم مشکل سازماندهی، زیرساخت و بودجه داشته باشند، بحران یک بار دیگر نیمی از لیگ برتر را در بر می‌گیرد.
 از فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ انتظار می‌رود که به فکر کیفیت مسابقات هم باشند و حالا که امکان رفع مشکلات نیست در تعداد تیم‌ها تجدید نظر کنند.

* آرمن ساروخانیان (تحلیلگر روزنامه ایران ورزشی)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • رحمان IR ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
    1 0
    من با نظر جناب ساروخیان شدبدا موافقم . لیگ ما باید دوازده تیمی شود .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس