سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
********
کیهان
نام این صرافیها آشنا نیست جناب آشنا؟!
مشاور فرهنگی رئیسجمهور میگوید به واسطه مماشات با محتکران دلار، ارز کاهش پیدا نمیکند.
به گزارش رجانیوز، در کمتر از 24 ساعت از مقاله مسعود نیلی درباره «حمایت از گرانی دلار و انتقاد از ثبات نرخ دلار»، بازار ارز با افزایش قیمت مواجه شد و با افزایش 700 تومانی به رقم 5800 تومان رسید. با این وجود در سکوت ولیالله سیف، حسام آشنا مشاور روحانی در حال ارائه راهکار برای کنترل بازار است.
او در توئیتی نوشت: «ارز ارزان میشود اما نه با مماشات با محتکران جسور اسکناس و قاچاقچیان قهار اربیل و استانبول.»
کافی است تا مشاور رئیس دولت نگاهی به اطرافش بیاندازد و آدرس صرافیهایی که باید با آنها برخورد شود را پیدا کند. صرافیهایی که درست در آستانه بحران ارزی سال 90 شکل گرفتهاند و امروز مشغول فعالیت هستند. البته اگرچه آشنا معتقد بر لزوم برخورد با محتکران ارز هست، اما تاکنون نظری درباره مماشات با برخی از صرافیهای نزدیک به دولت نداده است. شرکت صرافی صدقی- حسین فریدون، شرکت صرافی دختر و داماد جناب ذخیره کشور صفدر حسینی (رئیس صندوق توسعه ملی دولت یازدهم و خالق حماسه حقوقهای نجومی) و صرافی تیزچنگ، دوست قدیمی جناب سیف بخشی از صرافیهایی است که اخیراً آشکار شده است.
در همین راستا در بحران ارزی در دولت دهم، شاهد تأسیس صرافیهای پر رونقی توسط اعضای دولت روحانی بودیم. به طور مثال در سال 90 و در هنگام شدت گرفتن بحران ارزی در کشور سیده فاطمه حسینی دختر رئیس صندوق توسعه ملی دولت روحانی، (که آن زمان 26 سال داشت) به همراه شوهرش هانی میرمحمد علی اقدم به تأسیس یک صرافی به نام «شرکت تضامنی سیدهانی میرمحمد علی و شرکا» میکنند. میرمحمد علی مدیریت این صرافی را برعهده میگیرد و دختر صفدر حسینی هم بر کرسی ریاست هیئت مدیره این صرافی مینشیند. حدود یک سال بعد بانک مرکزی وقت رسماً دریافت مجوز این صرافی را اعلام میکند اما یک سال و نیم بعد یعنی در بهمن ماه 92 که دولت حسن روحانی سکان قوه مجریه را به دست میگیرد، بانک مرکزی دولت یازدهم رسماً مجوز فعالیت صرافی دختر و داماد صفدر حسینی را لغو میکند.
اما با بررسی روزنامه رسمی میتوان فهمید که صرافی خانوادگی صفدر حسینی با وجود لغو مجوز هم به فعالیت خود ادامه میدهد تا این که در بهمن ماه سال گذشته و بعد از این که به طور عجیبی سرمایه خود را از 200 میلیون به 4 میلیارد تومان افزایش داده بود، بار دیگر از بانک مرکزی دولت تدبیر و امید مجوز میگیرد.
پیش از این نیز اخباری در خصوص مشارکت «فریدون - صدقی» در راهاندازی صرافی «صدقی و شرکا» در سال 90 مطرح شد؛ یعنی درست در زمانی که به گفته «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیسجمهور، صرافیها نقش زیادی در ایجاد تلاطم ارزی در کشور بازی کرده و به گفته وی، در همان روزها 22 میلیارد دلار ارز توسط برخی صرافیها از کشور خارج شده و رانت 7000 میلیارد تومانی هم برای برخی صرافیها ایجاد شده بود. درست در همین ایام پرتنش در بازار ارز بود که فریدون و صدقی صرافی «بدون مجوز» خود از بانک مرکزی را راهاندازی کردند. البته معلوم نیست در این روزها که شکست سیاستهای دولت روحانی آشکار شده است و با کاهش روز به روز ارزش پول ملی بازار خوبی برای کاسبان بحران پیدا شده است، منسوبان به دولت بنگاههای جدید اقتصادی خود را در کجا تأسیس کردهاند، اما آنچه مشخص است این که، این نعل وارونه زدن برای دولت صرافها خندهدار است.
اختلاف کارگزاران و مشارکت بر سر استعفای شهردار تهران
اعلام استعفای محمدعلی نجفی از شهرداری تهران موجب اختلاف میان کارگزاران، حزب اتحاد ملت و دیگر طیفهای اصلاحطلب شده است.
روزنامه اعتماد در این زمینه نوشت: حالا که نجفی بر رفتن پا میفشارد شاید مهمترین پرسش این باشد که چه کسانی برای رفتن شهردار تهران روزشماری میکنند و چه کسانی این کرسی را تنها برازنده نجفی میدانند. محمدعلی نجفی که با 21 رأی قاطع مدیریت شهر تهران را برعهده گرفت رفتن یا ماندنش چند رأی دارد؟ روزهای شهریور 96 نجفی یکی از چندین گزینه اصلاحطلب شورای شهر بود. شورایی که اتحاد ملت، کارگزاران سازندگی و اعتماد ملی از احزاب متنفذ آن بوده و هستند. در نهایت در اجماعی بیسابقه همه روی نجفی به توافق رسیدند. اما حالا برای ماندن او بر این مسند جبههبندیها چگونه است؟ همان زمان که ارگان رسانهای حزب کارگزاران کنارهگیری نجفی از این حزب را برجسته کرد، مشخص بود که احتمالاً کارگزارانیها برای کرسی او در شهرداری هم برنامهای خواهند داشت. بر کسی پوشیده نبود که گزینه مطلوب آنها از همان ابتدا محسن هاشمی بود.
اما رفتن هاشمی از شورا راه را برای ورود یک اصولگرا باز میکرد. این موضوع و امضای میثاقنامه دست کارگزارانیها را برای اصرار بر حضور محسن هاشمی در بهشت میبست. در نهایت مناسبات ایجاب کرد که هاشمی در شورا باقی بماند. از همین روی با رفتن نجفی باز هم محسن هاشمی به عنوان یکی از گزینههای جدی شهرداری تهران مطرح خواهد بود.
البته هاشمی در اولین واکنش به استعفا گفت قصدی برای شهردار شدن ندارد و دنبال آن نیست. با این حال اخبار غیررسمی حاکی از آن است که محسن هاشمی با همراهی احمد مسجدجامعی از جدیترین موافقان استعفا هستند. سناریوی آنها رفتن هاشمی به بهشت و تکیه زدن دوباره مسجد جامعی بر صندلی ریاست شورا است.
این روزنامه میافزاید: «در این جبههبندیها اعضای اتحاد ملت در شورا و نزدیکان آنها از مخالفان رفتن نجفی هستند. با این حال شنیده میشود محمود میرلوحی از اعضای این حزب و حسن رسولی از چهرههای نزدیک به محمدرضا عارف دو عضو شورا هستند که با همراهی مرتضی الویری در حال رایزنی برای گزینه بعدی شهرداری هستند. گزینه مطلوب آنها برای شهرداری تهران نیز محسن مهرعلیزاده، استاندار فعلی اصفهان است. آنها همچنین تمایل دارند تا برای حضور الویری بر مسند ریاست شورای شهر تهران تلاش کنند. اعتماد ملیها با وجود اعضای محدود در شورای شهر جزو مخالفان رفتن نجفی هستند.
از دیگر مخالفان استعفا مجید فراهانی، رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و همچنین برخی دیگر نظیر الهام فخاری و افشین حبیبزاده هستند که آنها نیز در موضعگیری با غالب اعضای اتحاد ملت هم نظرند.
یادآور میشود علی شکوری راد دبیر حزب اتحاد ملت در گفتوگو با اعتماد ادعا کرده استعفای نجفی، پروژهای سیاسی و فراتر از شهرداری است. اما کرباسچی به این روزنامه گفت: آنچه ما بر آن تأکید داریم این است که به این بحث نباید نگاهی چندان سیاسی داشت. اینکه آقای نجفی اعلام کرده که کسالت دارد، عین واقعیت است. در این شرایط فشار کاری برایش مناسب نیست. همچنین کار شهرداری بسیار سنگین است. به خصوص با توجه به زیاد بودن حجم کارهای عقب مانده و گرفتاریهای مالی شهرداری تهران مشکلاتی برای آقای نجفی رخ خواهد داد. من فکر میکنم که ما نباید این مسئله را سیاسی کنیم. اگر حرفهایی در مورد گذشته شهرداری و افراد مختلف داریم، مباحث جدایی است که مراجع ذیربط باید پیگیری کنند. آنچه امروز روشن است و آقای نجفی بر آن اصرار دارند، کسالتشان است. زاویه دید ما نیز نباید خارج از چیزی باشد که ایشان اعلام کرده است.
جنگ زرگری نشریات اجارهای برای ندیدن افسارگسیختگی ارز
درحالیکه نرخ ارز طی هفتههای اخیر شکل صعودی به خود گرفته، روزنامههای زنجیرهای با پشت کردن به این مسئله مهم درگیر حاشیهسازیهای همیشگی و پنهان کردن مسائل مهم هستند.
نرخ دلار دیروز تا 5800 تومان هم صعود کرد و روز قبل از آن 5200 تومان بود. اما روزنامههای اصلاحطلب دیروز ترجیح دادند در صفحات اصلی خود، این موضوع مهم را که به کاهش ارزش پول ملی میانجامد در صفحات اول خود مسکوت بگذارند و موضوعات دیگری را تیتر بزنند. برخی از این روزنامهها دیروز هیچ تیتری درباره تحولات بازار ارز نداشتند. تیتر این نشریات را مرور کنید؛
- اعتماد: زبان زرگری روشنفکران/ انواع اصلاحات و چرا همچنان اصلاحطلبی؟
- آفتاب یزد: 242 روز گذشت؛ قالیباف همچنان پستی ندارد/ سفر دو هفتهای استاندار کرمان به کانادا
- همشهری: این راه ادامه دارد (درباره موضوع استعفای شهردار بیمار تهران)
- هفت صبح: سقف انتظارات ما از مهران مدیری کجاست؟
- آرمان: جزئیات حملات سایبری
- شرق: خروج میلیاردها دلار ارز از کشور در دوره احمدینژاد
- و ...
یادآور میشود این روزنامهها نقش اصلی در ایجاد هیجان عمومی برای مذاکره با شیطان بزرگ و سپس بزک توافق داشتند.
سیاهبازی روزنامه بزککار برای لاپوشانی وارونگی وعدههای برجامی
در حالی که سوءمدیریت دولت موجب آشفتگی بازار ارز شده، روزنامه زنجیرهای شرق تیتر اول خود را به ادعای خروج 100 تا 200 میلیارد دلار ارز از کشور در دولت احمدینژاد اختصاص داد.
جالب اینکه در متن تیتر کوچکترین سندی از این ادعا دیده نمیشود. شرق در تیتر «خروج میلیاردها دلار ارز کثیف از کشور در دوره احمدینژاد» مینویسد: در حالی مجلس باز شدن حساب سپرده ارزی و تک «نرخی شدن ارز را عامل کنترل قیمت این پول بینالمللی در ایران معرفی میکند که کارشناسان این حوزه نظر دیگری دارند. به اعتقاد کارشناسان افتتاح حساب ارزی ایده جدیدی نیست و پیش از این نیز بانک مرکزی اقدام به افتتاح این حساب کرده است. خروج ارز از کشور دلایل متعددی دارد که یکی از دلایل آن پولهای کثیفی است که صاحبان آنها این مبالغ را از ایران خارج کرده و قصد ندارند آن را باز گردانند. حتی تخمین زده میشود که بین 100 تا 200 میلیارد دلار ارز کثیف در دوره احمدینژاد از ایران خارج شده و هیچگاه به حساب کشور بازگردانده نشده است.»
این روزنامه میافزاید: «محسن قادری کارشناس ارز در گفتوگو با شرق میگوید؛ پولهایی که از کشور خارج شده است، پول کثیف است و پول تمیز نیست که افراد آن را در بانک سپردهگذاری کنند. قادری ادامه میدهد: گفته میشود در زمان احمدینژاد بین 100 تا 200 میلیارد دلار نشتی دلار وجود داشته است و پولهایی بوده است که از کشور خارج شده و دیگر به کشور باز نگشته است. نشتی دلار یعنی اینکه 20 میلیارد دلار پول از کشورخارج شده و معادل 15 میلیارد دلار به داخل بازگشته است. البته درباره صحت عدد نشتی دلار در زمان احمدینژاد چیزی نمیدانم و عدد رسمی در این زمینه نداریم.»!!
اکنون سؤال از شرق این است که آیا با ادبیاتی نظیر «تخمین زده میشود»، «گفته میشود» و «درباره صحت عدد نشتی دلار چیزی نمیدانم»، میتوان مدعی خروج 200 میلیارد دلار از کشور در دولت اسبق شد و روی سوءمدیریت فعلی بر بازار ارز که موجب گرانی 60 درصدی آن در 2 سال گذشته برخلاف وعدههای برجامی شده، سرپوش گذاشت؟
یادآور میشود مدیرمسئول روزنامه شرق، سال گذشته در مصاحبه با حسین دهباشی اعتراف کرد که این روزنامه برای جا انداختن توافق، مجبور به اغراق و بزک درباره نتایج آن شده است.
اسرائیل: موشکهای ایران معادله قدرت در منطقه را به هم زده است
«منابع بلندپایه رژیم صهیونیستی اذعان میکنند موشکهای دقیق ایران، معادله استراتژیک جدیدی بهوجود آوردهاند به ویژه اینکه آنها قادرند اماکن حساس و تاسیسات نظامی اسرائیل را نابود کنند.»
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت با انتشار این مطلب به قلم «الکس فیشمان» تحلیلگر مسایل نظامی اسرائیل به نقل از منابع امنیتی بلندپایه تلآویو فاش کرد که پرخاشگریهای جدید اویگدور لیبرمن وزیر امنیت اسرائیل به قدرت موشکی دقیق ایران بازمیگردد.
این تحلیلگر به نقل از منابع اسرائیلی اضافه کرد: موشکهای ایرانی از نوع شهاب تهدیدی جدید برای اسرائیل است. برد این موشکها 1650 و 1950 کیلومتر است که در خاک ایران به سمت اسرائیل هدفگیری شدهاند.
علاوه بر این ایرانیها اقدام به ساخت موشکهای با دقت بالا از نوع «عماد» کردهاند. این میزان از موشکها که دراختیار ایران است، تغییردهنده توازن قوای منطقه است و ایران با این موشکها قادر است موسسات اصلی در تلآویو همانند کنست (پارلمان) و مقر وزارت امنیت، تاسیسات نظامی، فرودگاهها و ایستگاههای تولید برق را هدف حمله قرار دهد.
سامانه دفاعی پیشرفته اسرائیل هرگز قادر به حمایت صددرصد این رژیم نیست و باید درنظر داشت که اگر یک موشک ازمیان ده موشک از این سامانه عبور کند قادر خواهد بود یکی از زیربناهای راهبردی اسرائیل را هدف قرار دهد و تولید این نوع موشکها تغییری اساسی در وضعیت استراتژیک اسرائیل بوجود میآورد و آزادی عمل این رژیم را در جبهه شمالی محدود میکند.
از زمان پایان جنگ دوم اسرائیل با لبنان در سال 2006، اسرائیل دیگر لبنان را هدف حمله قرار نداده و این به دلیل بیم از شلیک شدن موشکهای حزبالله و وخیم شدن اوضاع جنگ میان دو طرف بوده است.
ایران موشک خرمشهر با برد 2000 کیلومتر آزمایش کرد و موشکهای دقیقی با برد متوسط را در سوریه و لبنان مستقر کرده است. کمیت این موشکها به شکل جدی اسرائیل را تهدید خواهد کرد و رویارویی با این موشکها برای ارتش این رژیم سخت خواهد شد.
در همین حال شبکه 20 تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به تهدید موشکی ایران گزارش داد: این کشور موشکهایی در اختیار دارد که قادر به هدف قرار دادن تلآویو در کمتر از 7 دقیقه هستند.
طبق گزارش یدیعوت، شموئیل مئیر پژوهشگر و افسر سابق در یگان پژوهشهای راهبردی در شعبه اطلاعات نظامی اسرائیل (آمان) نیز گفت: اقدام سال گذشته ایران در شلیک مستقیم موشک به مواضع گروههای تروریستی در سوریه،پیشرفت فوقالعاده چشمگیری بود.
مئیر در مقاله خود که در روزنامه عبری هاآرتص منتشر شد، نوشت: شلیک موشک مذکور معادله استراتژیک جدیدی بوجود آورد و مسئله موشکی این کشور از نقطه آزمایش به عرصه قدرت نظامی رسید و ایران مرحله اولیه عملیاتی را با شلیک این موشک به سوریه طی کرد.
خراسان
حل دعوای مسئولان درباره واردات سیگار برگ
طبق صورت جلسه اعلامی توسط یکی از دستگاه های مرتبط با نهاد ریاست جمهوری به تعدادی از مدیران اجرایی، اعلام شده، پیرو اختلاف نظر برخی دستگاه ها در خصوص ابهامات مربوط به نحوه واردات سیگار برگ به کشور، جلسه ای در آخرین روزهای کاری سال گذشته با حضور مدیران دستگاه های مرتبط برگزار و طبق آن مشخص شد، حقوق ورودی واردات سیگار برگ و سیگاریلو (توتون پیپ در ورقه ای از کاغذ) باید جمعا 24 درصد محاسبه و دریافت شود.
احضار یک مسئول اقتصادی به نهادهای نظارتی
بر اساس نامه رسمی یکی از مراجع نظارتی به مدیر بخش سرمایه گذاری یکی از مجموعه های مشهور اقتصادی کشور، از وی خواسته شده چند هفته دیگر جهت ارائه توضیحات در خصوص یکی از پروژه های مهم مربوط به نفت و گاز که در سال های اخیر بحث واگذاری آن به متقاضیان داخلی و خارجی داغ بوده است، حضور به هم رساند. در این نامه تاکید شده است که حضور نیافتن این مقام مسئول در جلسه رسیدگی، مانع از بررسی و اتخاذ تصمیم توسط مرجع نظارتی یادشده نخواهد بود.
ایران
پیگیری رشوهخواری در سفارتخانههای آلمان در تهران و بیروت
یک نشریه آلمانی گزارش داد: دادستان برلین چند مورد رشوهخواری در سفارتخانههای آلمان در تهران و بیروت را تحت تحقیق قضایی قرار داده است. به گزارش ایسنا، مارتین اشتلتنر سخنگوی دادستانی برلین خبر داد که تحقیقات قضایی در رابطه با رشوهخواری در دو نمایندگی آلمان در تهران و بیروت در جریان است. بنابر این گزارش، افراد متقاضی توانستهاند با پرداخت هزاران یورو، از سفارتخانههای آلمان در تهران و بیروت ویزا دریافت کنند.
اشپیگل میافزاید: در سفارت آلمان در تهران، افراد توانستهاند با پرداخت ۵ هزار تا ۱۰ هزار یورو از سفارت ویزا دریافت کنند. در سفارت آلمان در لبنان نیز دستکم یکی از کارکنان سفارت با دریافت رشوه، در مدت زمانی کوتاه وقت درخواست ویزا برای متقاضیان تعیین میکرده است. مارتین اشتلتنر گفته است که تحقیقات دادستانی درباره بیروت، در ۲۱ مورد در جریان است که مبالغی تا ۵ هزار یورو رشوه پرداخت شده است.
جزئیات حمله به مرکز فرهنگی در اهواز
فرزند آیتالله عباس کعبی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، جزئیات حمله مسلحانه به مرکز علمی فرهنگی امام حسین (ع) در اهواز را تشریح کرد. حجتالاسلام محمد کعبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ساعت ۱۰:۱۰ شب یکشنبه، یک شبکه منتسب به منافقان با پخش تصاویری از فعالیتهای این مرکز تلویحاً ما را تهدید کرد.
وی ادامه داد: سرانجام در ساعت ۱۲:۲۰ نیمه شب، مرکز مورد حمله مسلحانه قرار گرفت و تیراندازی شدیدی به مرکز شد. آن شبکه منتسب به منافقان نیز پس از این اقدام با انتشار کلیپ، مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند. کعبی بیان کرد: خوشبختانه این حمله مسلحانه خسارت جانی نداشته، اما خسارتهای مالی در پی داشته است. این شبکه سعی داشت که القا کند به مرکزی نظامی زیر نظر سپاه پاسداران حمله کرده، در صورتی که مرکز علمی فرهنگی امام حسین (ع) به هیچ وجه پایگاه نظامی نیست بلکه زیر نظر آیتالله کعبی فعالیت میکند.
نگرانی آیتالله یزدی از افتتاح قهوهخانه در قم
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: کسی منکر شادی مردم نیست، اما نباید این شادی به ناهنجاری و رقص و پایکوبی تبدیل شود. آیتالله محمد یزدی روز یکشنبه در دیدار استاندار قم و مدیران این استان افزود: اگر چه گلایههایی نسبت به مسائل فرهنگی در شهر قم هست، اما با کارهایی که شده انتظار این است به مسائل فرهنگی شهر قم توجه بیشتری شود و شاهد بد حجابی در بعضی از قسمتهای شهر نباشیم. قم از استانهای پرتردد زائران است، همه این مسائل میطلبد تا مسئولان اطلاعاتی و امنیتی به این شهر توجه جدی کنند اگر چه فعالیتهایی در این عرصه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه افتتاح قهوهخانه در قسمتی از شهر به دلیل مشکلات فرهنگی و اجتماعی، نگرانیهایی برای دلسوزان استان به وجود آورده است، اظهار داشت: مسأله و نظارت بر اماکنی مانند قهوهخانهها نیازمند توجه بیشتری است.
آرمان
نمیتوان طب سنتی را انکار کرد
آیتا... مکارم شیرازی گفت:عدهای از طب اسلامی برای منافع خود سوءاستفاده کرده و مشکلاتی برای جهان اسلام فراهم کردهاند که وظیفه ما این است از آن جلوگیری کنیم. وی افزود: چند روز قبل در دیدار با وزیر بهداشت مطلب لازمی درباره طب اسلامی گفتم که مطابق معمول از سوی بعضی تحریف شده بود و سبب سوء تفاهم شد. طبی به نام طب سنتی داریم که مجموعه کاملی از پیشگیریها، دردها و درمانهاست، مثل آنچه در قانون بوعلی سینا که در هشت جلد به چاپ رسیده است دیده میشود.
وی اظهار کرد: چنین طبی که حاصل هزاران سال تجربیات بشر است را نمیتوان انکار کرد و هنوز بسیاری از مطالب آن راهگشاست، منتهی اگر کسانی میخواهند با این طب بیماران را درمان کنند باید دوره ببیند نه اینکه هر عطّاری با یک مشت داروهای گیاهی، مغازه خود را مطب قرار دهد و به درمان بیماران بپردازد که این کاری است خطرناک.
پدیده خشکسالی موقتی است
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی به نقل از وزیر نیرو گفت: وزیر نیرو پدیده خشکسالی را موقتی دانست و با بیان اینکه با پدیده کم آبی روبهرو هستیم، گفت که از آنجا که طی ۵۰ سال گذشته سالی یک میلیمتر بارشها کم شده و هر ۱۰ سال دو درجه هوا گرمتر میشود. بنابراین ما با پدیده کم آبی و نه خشکسالی روبهرو هستیم که این موضوعی دائمی است.
سید حسین نقوی حسینی به نقل از سخنان رضا اردکانیان در جلسه صبح دیروز (یکشنبه) فراکسیون نمایندگان ولایی مطرح کرد و افزود: نباید مدیریت آب تقسیم شود در دولت کارگروهی به نام کارگروه سازگاری با کم آبی تشکیل شده و کلیه دستگاههای مربوطه به مصرف و تولید آب در آن حضور دارند. باید موضوع آب و پدیده خشکسالی را حل کنیم البته این پدیده موقت است و ما با پدیده کم آبی روبهرو هستیم.
توهین ترامپ به اسد، ایران و روسیه
رئیسجمهور آمریکا در پیامی توهینآمیز با طرح ادعاهایی علیه رئیسجمهور سوریه مدعی شد که ایران و روسیه مسئول حمایت از بشار اسد هستند. دونالد ترامپ در ادامه فرافکنیهای خود پیامی در صفحه توئیترش منتشر و در آن بشار اسد رئیسجمهور سوریه را به شکلی بسیار توهینآمیز خطاب قرار داد.
وی در این پیام با اشاره به اینکه «بسیاری از زنان و کودکان در حملات شیمیایی در سوریه جان خود را از دست دادهاند»، مدعی شد که این مناطق توسط ارتش سوریه محاصره و قفل شده است و به طور کامل از دسترس دنیای بیرون خارج است. ترامپ در ادامه این ادعای بیاساس خود همچنین مدعی شد که روسیه و ایران مسئول حمایت از اسد هستند و این هزینه بزرگی دارد.
واکنش کارگزاران به رای دوباره به نجفی
حزب کارگزاران سازندگی به جلسه بررسی استعفای محمدعلی نجفی، شهردار تهران و عضو این حزب واکنش نشان داد. این حزب با انتشار توئیتی نوشت؛ رای امروز شورای شهر تهران، تاییدی است بر عملکرد مثبت شهرداری تهران تحت مدیریت جناب آقای نجفی. پس از آن، حتما، اعضای محترم شورا مصالح شهر را با توجه به کسالت آقای شهردار در نظر خواهند داشت و تکلیف اداره پایتخت را مشخص خواهند کرد.
اولین سوال از رئیس جمهور در سال ۹۷
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از جمعآوری بیش از ۱۰۰ امضا برای سوال از رئیس جمهور در مجلس خبر داد. جبار کوچکینژاد نماینده رشت افزود: آشفتگی بازار ارز آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کرده است و بر اساس این موضوع بیش از ۱۰۰ نماینده نامه سوال از رئیس جمهور را امضا کرده و نهایتا این نامه تحویل هیأت رئیسه مجلس خواهد شد.
کوچکینژاد با اشاره به محتوای سوالات تدوین شده از رئیس جمهور گفت: آشفتگی بازار ارز، مشکلات موسسات مالی و اعتباری، بیکاری جوانان و رکود اقتصادی از جمله عناوین طرح سوال از رئیس جمهور در سال ۹۷ است.
تلگرام تا پایان فروردین فیلتر میشود
محمدعلی پورمختار در پاسخ به این سوال که «خودتان از چه پیام رسانی استفاده میکنید؟» گفت: من در حال حاضر از سروش استفاده میکنم اما قبلا از تلگرام استفاده میکردم و البته هنوز هم کانال تلگرامم فعال است. اما بعد از فیلتر شدن اخیر آن، تلگرامم را قطع کردم و به روابط عمومیام هم اعلام کرده ام که کاملا آماده باشند؛ چرا که حداکثر مهلت آن پایان فروردین است.
بنای پاسخگویی به اظهارات احمدینژاد را ندارم
اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس روز گذشته با آیتا... صادق لاریجانی در مقام رئیس قوه قضائیه دیدار کردند. محمدعلی پورمحتار یکی از اعضای این کمیسیون پس از دیدار گفت: رئیس قوه قضائیه ضمن تکذیب اظهارات رئیسجمهور پیشین درباره اموال و داراییهایش عنوان کرد که بنای پاسخگویی به اظهارات احمدینژاد را ندارم. محمدعلی پورمختار با اشاره به دیدار اعضای کمیسیون قضائی مجلس با رئیس قوه قضائیه گفت: در این جلسه گزارشی از مصوبات کمیسیون در سال 96 ارائه شد و مسائل مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: از جمله موضوعاتی که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت موضوع اجرای اصل 142 قانون اساسی در مورد اعلام اموال و دارایی مسئولان بود که رئیس قوه قضائیه عنوان کرد که ما برای تدوین آئیننامه اجرایی این اصل قانون اساسی دارای محدودیتهایی هستیم و از اعضای کمیسیون قضائی خواست این موضوع را بررسی کرده و پیشنهادات خود را ارائه کنند. عضو کمیسیون قضائی مجلس اظهار داشت: همچنین در این نشست طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان مورد بررسی قرار گرفت که رئیس قوه قضائیه با شکل و شیوه اجرای این طرح مخالف بود و از جمله عنوان کرد که کمیتهای که برای بررسی این موضوع تشکیل شده باعث نقض وظایف قوه قضائیه میشود و استقلال این قوه را زیر سؤال میبرد. یحیی کمالپور، نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس هم گفت: این دیدار بعدازظهر یکشنبه درراستای دیدارهای نوروزی اعضای کمیسیون با رئیس قوه قضائیه صورت میگیرد و مباحث مهمی درباره لوایح و طرحهای مطرح در کمیسیون نیز مطرح خواهند شد.