کد خبر 866167
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۴
پرستار

روند ضرب و شتم کادر پرستاری در مراکز درمانی، روز به روز در حال تشدید است و مدام گزارش هایی از گوشه و کنار کشور در خصوص حمله به پرستاران از سوی بیمار یا همراهان، به گوش می رسد.

به گزارش مشرق، این روزها اخبار متعددی از ضرب و شتم پرستاران در بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور به گوش می رسد که موجبات نگرانی کادر پرستاری را فراهم آورده است. زیرا، نیروهای پرستاری به عنوان نیروهای مقدم در ارائه خدمات مراقبتی به بیماران قرار دارند و از همین رو، بیشترین مواجهه بیمار و همراه او، با پرستار صورت می گیرد. در واقع، هر مشکل و کمبودی که بیمار و همراه او از آن گلایه مند باشند، متوجه پرستاران می شود، در حالی که واقعیت اینگونه نیست.

بیشتر بخوانید:

تکرار تراژدی ضرب و شتم پرستاران

بر اساس گزارش های سازمان نظام پرستاری کشور، هفته ای نیست که دو سه مورد خشونت علیه پرستاران در مراکز درمانی گزارش نشود. این در حالی است که برخی از این موارد، هرگز ثبت و گزارش نمی شود.

محسن غنجی رئیس نظام پرستاری شهرستان اراک، مشکلات و سختی های حرفه پرستاری را در بروز خشونت علیه پرستاران در مراکز درمانی کشور، بی تاثیر ندانست , گفت: این خشونت‌ها تنها به‌علت کمبود نیروی انسانی و نبود زیرساخت مناسب نیست. بلکه، تکرار برخی رفتارها که به‌ لحاظ آرگونومی به آسیب شغلی منجر می‌شود، همگی باید در علت بروز خشونت‌های شغلی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه درگیری همراه بیمار با پرستار و پرسنل بیمارستانی همیشه بوده است، افزود: شاید در آن زمان همراه بیمار درخواست زیادی نمی‌خواسته و یک عامل بیرونی و مدیریت نشده سبب تشدید آن شده است.

اکبر ترکی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در مورد علل تکرار ضرب و شتم و هتاکی به پرستاران و بی‌توجهی به اعمال قانون در برخورد با این نوع رفتارها در مراکز درمانی، گفت: متاسفانه مردم وجود مشکلات متعدد اجتماعی و اقتصادی را نادیده گرفته و با صعه صدر از آنها عبور می‌کنند، اما بیشترین اعتراض آنها را در حوزه بهداشت و درمان شاهد هستیم که در بخش اورژانس به نقطه اوج خود می‌رسد، به این دلیل که همراهان بیمار احساس می‌کنند بیمارشان در وضعیت خطر قرار دارد و باید به سرعت اقدامات درمانی خاصی برای او انجام شود.

وی افزود: نیاز است نیروهای امنیتی و قضائی با خاطیان به گونه‌ای برخورد کنند که امنیت کارکنان بیمارستان‌ها به ویژه پرستاران حفظ شود، از سوی دیگر اگر هر کدام از کارکنان بیمارستان‌ها تخلفی انجام دادند می‌توان از طریق مراجع قضائی پیگیری کرد و این معنایی ندارد که همراهان بیماران حین ارائه خدمات با این افراد برخورد کنند و پزشک یا پرستار را مورد ضرب و شتم قرار دهند یا به اموال دولتی مراکز درمانی خسارت وارد کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: به منظور ممانعت از تکرار این قبیل رفتارها، وزارت بهداشت باید ورود کرده و به تامین امنیت کارکنان بیمارستان‌ها توجه بیشتری داشته باشد و از دستگاه قضائی و انتظامی درخواست کند در این زمینه در جهت اجرای قانون با مراکز درمانی همکاری لازم را داشته باشند.

بر اساس مواد ۶۰۸ و ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی به صراحت عنوان شده چنان که هر کسی اعم از بیمار و بستگان به پرسنل درمانی توهین کنند مشمول ۳ تا ۶ ماه حبس، شلاق تا ۷۴ ضربه و جزای نقدی می شوند.

در همین حال، اصغر دالوندی رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور، گفت: متاسفانه شاهد موجی از خشونت علیه کادر پرستاری در مراکز درمانی هستیم که این مسئله ناشی از پایین بودن سطح سواد سلامت مردم و کمبود پرستار است.

وی با عنوان این مطلب که در ۳۰ استان کشور نیروی طرحی آماده به کار داریم اما امکان جذب آنها وجود ندارد، افزود: موضوع خشونت علیه کادر پرستاری را از طریق مراجع قانونی دنبال می کنیم تا بتوانیم این خشونت ها را کاهش داده و متوقف نماییم.

علی‌اکبر ویسی‌ رئیس نظام پرستاری شهرستان کرمانشاه، با عنوان این مطلب که ازدحام در بیمارستان ها و پذیرش فراوان بیمار وضعیت را به نحوی می‌کند که اگر پرستاران با حداکثر توان در حال خدمت‌رسانی باشند، اما بیمار یا همراهان او تصور می‌کنند که رسیدگی نمی‌شود.

وی ادامه داد: در نظر بگیرید یک بیمار به‌علت کمبود امکانات به‌مدت طولانی ناگزیر بر خوابیدن روی برانکارد است.

در سال ۹۶ شاهد افزایش ضرب و شتم کادر پرستاری در مراکز درمانی بوده ایم، بطوریکه ۲۸ مورد ضرب و شتم فیزیکی پرستاران در کشور گزارش شد، ضمن اینکه ۱۵ پرستار نیز در حین انجام وظیفه فوت شدند. در همین حال، وحید نصیری معاون پارلمانی حقوقی سازمان نظام پرستاری کشور، گفت: متاسفانه طی چند سال اخیر اخبار متعددی از ضرب و شتم پرستاران در مناطق مختلف کشور داشته ایم، ضرب و شتم هایی که اکثراً بدون هیچ گونه دلیل منطقی رخ می دهد و موجب بروز حس نبود امنیت در محیط های درمانی کشور می شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    15 0
    خيلي از همين مرگ ميرها بر اثر سهل انگاري همين پرستارا و پرسنل هست
  • رسا IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    13 0
    من اصلا رفتار همراهان را تائید نمی کنم ولی باور کنید برخورد پرسنل بیمارستان ها هم بسیار بد است چند وقت قبل یکی از اقوام ما در خیابان فوت شد و اورژانس زمانی که آمد به ما اعلام کرد متاسفانه ایشان فوت شده اند و کاری نمی توانیم بکنیم برای بقیه امور به بیمارستان انتقال می دهیم تا از آنجا بقیه امور انجام شود روز بعد جهت اخذ پیکر مراجعه کردیم اعلام شد باید 500هزار تومان هزینه احیا بدهید هرچقد اعتراض کردیم و گفتیم ایشان در خیابان طبق اعلام خود نیروی اورژانس قبل از رسیدن به بیمارستان فوت شده اند احیا برای چه بوده کسی پاسخ نداد و به دلیل عجله مجبور به پرداخت شدیم آیا این رفتار درست است
  • رسا IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    5 0
    مورد دیگری که خودم مواجه شدم پدرم در اورژانس بستری بود و پرستار فقط به اون یک انژیوکت زد و رفت تا یک ساعت اقدامی برای او نشد حتی آزمایش خونش را نگرفتند بعد که به ایستگاه پرستاری مراجعه کردم خانم جوان پرستار خندید و گفت ... اه یادم شده بود ههه ... به نظر شما با این نوع رفتار چه باید کرد
  • رسا IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    3 0
    مورد دیگر پدر یکی از دوستان با اورژانس به بیمارستان برده شد و من همراه دوستم بودم بعد از بودن بیش از چهارساعت در بیمارستان عنوان کردند دکتر مربوطه را نداریم و نمی دانیم باید چه کنیم وقتی دوستم اعتراض کرد ماموران حراست او را کت بسته بیرون بردند در حالی که او گفت اگر دکتر مربوطه را ندارید یک آمبولانس خبر کنید من پدرم را ببرم جای دیگر و آنها می گفتند این کار وظیفه ما نیست با ماشین خودتان ببرید و تعهد هم بدهید
  • رسا IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    3 0
    مورد دیگر برای خودم در دورانی که در مقطع اول دبیرستان درس می خواندم بالغ بر 25 روز مدام دلدرد داشتم و به بیش از 11 پزشک مراجعه کردم لیکن هیچ کدام نفهمیدند اپاندیس بنده ورم کرده در حین سونوگرافی فردی که سونو می کرد مستقیم به پدر و مادرم گفت پیش دکتر برنگردید مستقیم با همین سونوگرافی بروید بیمارستان بیمارتان را تا حالا خدا زنده نگه داشته است
  • رسا IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    3 0
    دختر داییم سه قلو باردار بود و شاهد به دنیا آمدن هر سه بود در حالی که گریه می کردند و نفس می کشیدند ولی پس از یک روز اعلام شد یکی از کودک ها فوت شده و این در حالی بود که هر سه زنده توسط خود مادر دیده شده بودند
  • IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    1 0
    خواهرزاده من دربیمارستان کارمیکرد اولا خاطراتی داشت بعدقسم میخوردکه اونجاقصابخونه است . وقتی پزشک وپرستاروحراست بواسطه هم پوشانی نمیگذارند حقایق درز کند مردم راکفری میکنند شخصاشاهدبودم شخصی باپای خودش همراه چندنفرآمد که ادرارش بندآمده بود پسرش مودب بودچندباربعدازهرچنددقیقه میرفت ومیگفت دکترحال پدرم خوب نیست امادکترنمیامدمن رفتم ببینم دتکرچکارمیکنددیدم سری راپانسمان میکردحال بیمارهم خوب بود . ناگهان مردبهم پیچیدوروی تخت افتاداینبار پسرگریان دکترراباگریه آورد اما دیرشده بود دکترآمپولی درقلب بیمارفروبرد امااومرده بود درحالیکه میتوانست فقط بیایدودردش رابپرسداماوکه تالحظات آخرسرپابود ومقاومت میکردبه همین راحتی مرد . به هرحال رفتارتندپرستاران وپزشکان بخصوص شبهاوبی احترامی به همراهان باورکردنی نیست . البته هستند پزشک وپرستارانی هم که اولویت رابه کسانی میدهندکه بدحالند وقضاوت سختی است امااگرآنهادرماه هفته ای نامحسوس تحت نظرباشند خوب ایت بخصوص بیمارستانهایی که بدنام هستند مردم عزیزشان راازدست میدهنداماپرستاروپزشک فرداشاددوباره روزازنوروزی ازنو ...اینکه همه چیزبه مردم ربط داده شودبی انصافی است .
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    0 3
    هتاکان به کادر درمانی را در جلو بیمارستان و مراکز درمانی شلاق بزنند و اعدام کنند تا مشکلات حل بشه ، پرسنل بیمارستان حق دارند اگر هم تندی کنند و رفتار خشن داشته باشند چون کارشان خیلی سخت است و حقوق پایین حق کارانه هم برا دکترها ماهی ۱۰۰ میلیون و پرستاران تقریبا ماهی ۲ میلیون که خیلی ناچیز است ...
  • AE ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    1 0
    همین الانش هم تخلفات عدیده پزشکان و پرستاران لاپوشانی میشه و شکایت از انان راه به جایی نمیبره اون وقت این مسوول پیشنهاد داده مامورین انتظامی در بیمارستان ها مسقر شوند برای حمایت از کادر درمانی. معنی این حرف اینه مرگ و میر بیماران سه جهار برابر خواهد شد. اتفاقا برای کاهش ضرب و شتم کادر درمانی باید قوانین سختگیرانه برای اهمال کاری پزشکان و پرستاران وضع شود و مامورین انتظامی جهت حمایت از بیماران و همراهان بیمار باید در محوطه بیمارستان ها مسقر شوند تا کادر درمانی متخلف احساس امنیت جهت اهمال کاری و مسخره کردن بیمار و همراه بیمار نداشته باشد.
  • RO ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
    1 0
    دو عامل داره 1- حالت غیر بیعی و عصبی همراهان {که باید پرستارها اموزش داده شوند با این انسانها چگونه رفتار کنند} 2- رفتار زننده و توهین امیز و غیر انسانی پرستاران و کادر پزشکی و بیمارستان
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
    1 0
    یه بار یکی پرستارای بدبخت رو زد بقیه هم یاد گرفتند ..گله است انگار

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس