فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در سومین روز از رزمایش ولایت 90، اعلام كرد: 'نشان دادن عزم و اراده نیروهای مسلح و مردم ایران'، 'دفاع همه جانبه' و نیز 'ارسال پیام صلح و دوستی به منطقه' ازجمله ویژگی های این رزمایش است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایرنا، امیر دریادار حبیب الله سیاری شامگاه دوشنبه كه در برنامه زنده شبكه خبر سخن می گفت، با اشاره به اینكه هر ساله یك رزمایش جهت امادگی نیروها و تجهیزات انجام می پذیرد، افزود: رزمایش ولایت نود به جهت توان بالا در استفاده از تجهیزات و ادوات و وسعت عملیاتی گسترده از بزرگترین رزمایش های جمهوری اسلامی ایران در منطقه است.

وی افزود: در اهداف خود برمبنای تهدیداتی كه در دریا امكان دارد انجام شود، باید توان سنجی كنیم و تبادل تجربه از نیروهای قدیمی به دیگر نیروها را آموزش بدهیم .

امیر دریادار سیاری با اشاره به اینكه سال گذشته رزمایشی در اقیانوس هند انجام دادیم كه توان این رزمایش نسبت به رزمایش ولایت 90 كمتر بود، گفت: در رزمایش ولایت 90 عملیات تك ناوی و دو ناوی و نیز حضور انواع یگان های شناور و غواصی و وجود سامانه های لجستیك موشك ساحل به دریا و نیز هواپیماهای بدون سرنشین استفاده خواهیم كرد.

وی با بیان اینكه وسعت عملیاتی از مهمترین ویژگی این رزمایش است، افزود: منطقه عملیاتی این رزمایش تا مدار 20 درجه و در مبحث شناسایی یگان های شناور در منطقه عملیاتی در مدار 10 درجه انجام خواهیم داد.

وی اضافه كرد: در خلال این رزمایش، یك نفتكش عربستانی كه مورد حمله چند قایق قرار گرفته و درخواست كمك كرده بود توسط یگان های شناور ایران نجات یافت.

سیاری افزود: در رزمایش ولایت 90 تمرینات مشترك شناورهای سطحی و پروازی و همچنین عملیات یگان‌های زیرسطحی انجام پذیرفت وعلاوه بر آن مابقی یگان‌های باقیمانده نیز با گسترش نیرو در مناطق مورد نظر استقرار یافتند.

وی با بیان اینكه هر اقدامی در دریا یك مقوله آزمایشی است، گفت: این رزمایش برای كلیه پرسنل جنبه آموزشی دارد و كلیه تمرینات علاوه بر طرح های عملیاتی و كاربرد تجهیزات و ادوات با موفقیت اجرا شد و به كلیه اهداف از پیش تعیین شده دست یافتیم.

امیر دریادار سیاری افزود: در ادامه این رزمایش، نیروهای خودی در نفوذ در نیروهای دشمن فرضی ، دشمن را در محدوده خویش متوقف خواهد كرد و با استفاده از اقدامات جدید رزمی و با تجهیزات مختلف این مرحله را انجام خواهد داد.

وی با اشاره به اینكه ایران نیز در منافع دریایی شامل منابع انرژی و تجاری و خصوصا صادرات و واردات ذینفع است، گفت: در همین راستا صادرات و واردات كشورهای مختلف خصوصا نفت حائز اهمیت است و ایران نیز از این مورد استثناء نیست كه ما باید به عنوان یك نیروی دریایی ، ماموریت حفظ و سلامتی منطقه را برعهده داشته باشیم.

سیاری افزود: دریا برای همه ملتهاست و ما هم باید در آن حضور داشته باشیم ، راه برای ما كاملا روشن است و ما در دریای آزاد نیز حضور پیدا خواهیم كرد.

امیر دریادار دوم سید محمود موسوی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در گفت وگوی زنده شبكه خبر اظهارداشت: در این رزمایش ، عملیات ویژه دریایی ، غواصی و سامانه های مختلف ساحل به دریا و دریا به دریا و نیز استقرار تجهیزات و جلسات تخصصی و عمومی برای سناریوهای تعریف شده برای نیروهای عمل كننده توجیه شده است.

وی با بیان اینكه آموزش 'تجهیزات الكترونیكی و مقابله با یگان های دشمن فرضی در دریا و در عمق كم' از دیگر موارد عملیاتی این رزمایش است، افزود: در این رزمایش هماهنگی 'تمرینات مشترك بین یگان های شناور و یگان های پروازی' و عملیات 'مشترك شناور سطحی و زیر سطحی' و 'غواصی و تعمیر و مراقبت در دریا و ساحل' انجام گرفته است.

وی همچنین از بكار گیری و ازمایش یك فروند اژدر در محل عملیات و نیز نابود شدن هدف مورد نظر دراین عملیات نام برد و افزود: كلیه اهداف پیش بینی شده، با موفقیت انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس