به گزارش مشرق، "هانس گئورگ ماسن"، رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان در مصاحبه ای با نشریه "فوکوس" آلمان درباره دست کم گرفتن خطر سازمان تروریستی داعش هشدار داده و گفت: با وجود اینکه این سازمان تروریستی در سوریه و عراق شکست هایی را متحمل شده است، اما همچنان خطر بزرگی از جانب آن ها ما را تهدید می کند. این به اصطلاح خلافت بدون قلمرو حالا به ویژه بر اروپا تمرکز کرده است.
این مقام امنیتی در آلمان در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که بعد از حمله تروریستی به بازار کریسمسی در برلین در سال 2017 دیگر هیچ حمله تروریستی بزرگی در آلمان اتفاق نیفتاده و آیا این مربوط به ضعف سیاسی داعش بعد از شکست ها در عراق و سوریه می شود یا به کیفیت سازمان های امنیتی در آلمان بستگی دارد کار خوب سازمان های امنیتی در آلمان را در این وضعیت دخیل دانسته و تاکید کرد که بسیاری از حملات تروریستی اسلام گرایان افراطی تا به حال قبل از انجام، کشف و پیشگیری شده است.
وی در این راستا به دستگیری برخی مظنونین ترور در آلمان که قصد حملات تروریستی در شهرهای مختلف آلمان را داشتند اشاره و تاکید کرد که اخیرا در 12 ژوئن سال 2018 در کلن یک مظنون ترور تونسی دستگیر شد که از طریق دستورالعمل ها در اینترنت توانسته بود مقادیر زیادی گاز ریسین را ایجاد کرده و قصد حمله تروریستی بیولوژیک در کشورمان را داشت.
به گفته وی چندین مورد هم در شهرهای مختلف آلمان طرفداران داعش با تصمیمات و برنامه ها برای حملات تروریستی دستگیر شدند و به کشورهای مبدا خود اخراج شدند.
ماسن در بخش دیگری از مصاحبه با این نشریه آلمانی تصریح کرد که داعش چه در عراق و چه در سوریه دیگر منطقه منسجم و قابل عرضی را تحت کنترل ندارد. با توجه به شکست های نظامی آشکار داعش ما باید فرض را بر این بگیریم که این سازمان توجه بیشتری به راه اندازی عملیات های خود در خارج و به ویژه در اروپا به منظور نشان دادن شایستگی عمل خود دارد.
وی افزود: در هم شکسته شدن داعش به عنوان یک نهاد شبه دولتی، این سازمان تروریستی را مجبور می کند که به عنوان یک به اصطلاح خلافت بدون قلمرو، خود را از نو سازماندهی کرده و به صورت روزافزون بر اقداماتی در قالب گروه های کوچک تاکید کند. داعش از این طریق می تواند تلاش کند دوباره موفقیت هایی را برای خود ثبت کند. تبلیغات داعش برای خروج طرفدارانش از مناطق تحت کنترل سابق انتقال مبارزات خود به مناطق دیگر گویای این واقعیت است که این سازمان طرفداران خود را به حملات فردی در کشورهای غربی فرا می خواند.
وی در بخش پایانی این مطلب تصریح کرد که جمهوری فدرال آلمان توسط بسیاری از سازمان های مختلف جهادی مانند داعش و القاعده همچنان به عنوان دشمن تلقی می شود و بدون تغییر در تیررس هدف آن ها قرار دارد. این سازمان ها این ادعا را دارند که از هر فرصتی برای اجرای اقدامات تروریستی خشونت بار استفاده می کنند. آن ها به ویژه تلاش می کنند اقدامات تروریستی خشونت بار از طریق افراد و یا گروه های کوچک خود مختار را برنامه ریزی و اجرا کنند. از این رو هم برای ایالات مختلف آلمان و هم برای منافع آلمان در مناطق مختلف جهان خطر همچنان بالایی از طرف این سازمان های تروریستی که در هر زمانی می تواند به حملات تروریستی با انگیزه های جهادی تبدیل شود تهدید می کند.
وی افزود: در ارزیابی شرایط، اخیرا به ویژه دو فاکتور خطر در نظر گرفته می شوند، یکی بازگشت جهادی ها از مناطق جنگی در سوریه و عراق و از طرف دیگر پیامدهای امنیتی مربوط به مهاجرت های نامنظم. اما همچنین پیامدهای افزایش پتانسیل های خطر در گروه های سلفی که در حال حاضر حدود 11200 نفر را شامل می شوند بر شرایط امنیتی کشور ما تاثیر گذارند.