اخبارویژه

رئیس فراکسیون مرزنشینان مجلس گفت که این فراکسیون پیگیر استیضاح وزیر راه است و در هفته بعد از تعطیلات مجلس نسبت به پیگیری استیضاح اقدام می‌کند.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*********

کیهان

جناب وزیر! دوتابعیتی‌ها برای خیانت سوگند خورده‌اند

وزارت علوم گویا متوجه علت مخالفت با به‌کارگیری افراد دوتابعیتی نیست.


داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب با طرح این موضوع نوشت: پیرو اعلام وصول طرح ممنوعیت انتخاب و انتصاب مقامات دوتابعیتی در مجلس «منصور غلامی»  وزیر علوم خواستار ممنوع نبودن استفاده از ایرانیان دوتابعیتی در فضاهای علمی و تحقیقاتی کشور شد و گفته: به‌کارگیری دوتابعیتی‌ها، یکی به معنای سپردن مسئولیت و مدیریت است و دیگری در مسائل علمی و تحقیقاتی مطرح است که اگر اینها را تفکیک کنیم برای توسعه علمی مشکلی پیش نمی‌آید.


آقای غلامی ظاهرا متوجه  اصل ماجرا  نیست! صورت بدون روتوش قضیه در ماجرای دوتابعیتی‌ها «خیانت» است!  لااقل برای ایرانی- آمریکایی‌ها این اتهام محرز است. مطابق قانون مهاجرت آمریکا شرط تفویض تابعیت آمریکا به مهاجرین، شرکت در مراسم  رسمی سوگند در دادگاه فدرال و ادای شهادت قانونی در مقابل قاضی مبنی بر نفی دلبستگی به خاستگاه ملی و اعلام وفاداری به ایالات متحده تا حد جنگیدن برای این کشور است.


جناب غلامی! در هر عرف حقوقی یا حقیقی چنین اقدامی خیانت اطلاق می‌شود و متاسفانه برخی ایرانیان مقیم آمریکا در بی‌شرمانه‌ترین شکل ممکن تن به این خیانت داده‌اند.


خائن را اگر تأدیب نمی‌کنید لااقل دیگر تحبیب‌اش نکنید!


 اطمینان داشته باشید علی‌رغم همه خاصه‌خرجی‌کردن‌ها برای این نالایقان ارزنی از جوار ایشان توان بهره‌وری به نفع کشور نخواهید برد.

روحانی باید از مردم ذرخواهی می‌کرد و نکرد

کمترین انتظاری که مردم از گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور داشتند این بود که عذرخواهی کند.


وبسایت  تابناک  با درج این مطلب نوشت: آقای روحانی از طریق یک گفت وگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن گفت؛ سخنانی که از مذاکره با ترامپ تا تلاش آمریکایی‌ها برای ایجاد اختلاف در داخل کشور را شامل می‌شد و البته حاوی نکاتی در خصوص نرخ ارز، برنامه دولت برای کنترل قیمت‌ها، لزوم اطمینان خاطر مردم برای عدم افزایش قیمت حامل‌های انرژی، اعتراضات دی ماه و ... بود، اما در کنار همه اینها مردم چشم انتظار شنیدن کلمات و جملات دیگری از «حسن روحانی» بودند.


بسیاری از مردم با شنیدن خبر گفت وگوی تلویزیونی رئیس جمهور پای سخنان روحانی نشستند تا ببینند در این اوضاع و احوال نامساعد اقتصادی، رئیس دولت تدبیر، چه تدابیری برای رفع مشکلات مردم و آرام ساختن وضعیت کشور اندیشیده و می‌خواهد در روزها و ماه های بعد آن را به کار ببندد؛ اما مردم تقریبا هرچه روحانی گفت، می‌دانستند و سخنان او حاوی نکته و موضوع جدیدی نبود.


حسن روحانی در مورد ریشه اعتراضات و دلایل افزایش قیمت ها به ویژه نرخ دلار سخن گفت و بسیاری از این نوسانات را مربوط به تحرکات داخلی دانست؛ البته او در این میان سخنی از ناکارآمدی تیم اقتصادی کابینه‌اش و درخواست هایی که برای تغییر این افراد از سوی رسانه ها، مردم، کارشناسان و ... می شود، هیچ اشاره ای نکرد. انگار که رئیس جمهور خود و دولتش را مبرا از خطا و همه تقصیرات را متوجه مخالفان دولتش و مردم می‌داند.


وقتی خبر گفت‌وگوی رئیس جمهور با مردم از طریق تلویزیون اعلام شد، بسیاری گمان می‌کردند، یکی از رویکردها و اقداماتی که «حسن روحانی» در گفت و گوی مستقیم با مردم در پیش خواهد گرفت، این است که برای آرامش جامعه تلاش کند و در جریان این گفت و گو حداقل به خاطر بی تدبیری دولتش در ایجاد شرایط اقتصادی نامطلوب از مردم عذرخواهی کرده و سپس وعده بهبود اوضاع و شرایط را بدهد.


اما هرچه مردم سخنان رئیس جمهور را گوش فرا دادند، خبری از عذرخواهی روحانی نبود! گویا او هر آنچه بر مردم رفته، درست می‌داند و اعتقاد دارد، دولتش قصوری در ایجاد این وضعیت به هم ریخته ندارد!


مطمئنا اگر او به عنوان رئیس جمهور چنین روحیه ای داشت، سایر دولتمردان هم چنین می کردند و به خاطر کوچکترین قصور و کوتاهی خود از مردم عذرخواهی می‌کردند. آقای روحانی! مردم منتظر بودند که از شما واژه عذرخواهی را بشنوند؛ شما که به خاطر کوتاهی دولتتان در عرض سه ماه، ارزش دارایی ها و اموال مردم را به یک سوم کاهش دادید!


 در همین حال غلامعلی جعفرزاده از نمایندگان  حامی دولت، در گفت‌وگو با عصر ایران تصریح کرد: انتظار داشتیم رئیس‌جمهور به خاطر وضعیت کشور به ویژه در زمینه بازار ارز از مردم عذرخواهی کند.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: شرایط گل و بلبل نیست که روحانی اینگونه صحبت می‌کند.  


وی خاطر نشان کرد: آیا دولت نمی‌توانست زودتر از اینها کاری کند که قیمت ارز و سکه سقوط کند؟


این نماینده مجلس افزود: کسی که سواد اقتصادی ندارد هم می‌داند که دولت می‌توانست این اقدام‌ها را زودتر انجام دهد. واقعا مسئولان چه جوابی دارند که به مردم بدهند؟


روحانی باید از بابت خسارت‌هایی که به مردم زده شده از آنها عذرخواهی می‌کرد. من به عنوان یک نماینده مجلس از حرف‌های روحانی لذت نبردم.

کاش امثال علی مطهری ادبیات اقتصاد را می‌فهمیدند

امثال علی مطهری اگر به جای سیاست‌زدگی و لجبازی، اندکی هم از کارشناسان اقتصادی می‌شنیدند و یاد می‌گرفتند، مجبور نمی‌شدند در اوهام و توهمات بنشینند.


روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: علی مطهری، در اظهارنظری مقصر وضعیت کنونی ریال را سپاه پاسداران به جرم موشک‌پراکنی به سمت داعش و سایر دلواپسان و منتقدان برجام معرفی کرده است. این نماینده محترم مردم که در فراکسیونی متشکل از میوه‌های درخت «تَکرار» حضور دارند با عملکرد خود در جریان نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی اخیر، معنای جدیدی به مفهوم وکیل‌الدوله در ایران امروز بخشیده‌ است.


اقتصاددانان ایران با همه تمایزاتی که دارند، در زمینه جهش نرخ ارز بر این مسئله اتفاق‌نظر دارند که محرک اصلی این وضعیت حجم بسیار بزرگ نقدینگی در کشور است. عده‌ای از سیاسیون در کشور هم همین نظر را پذیرفته‌اند اما عده دیگری که در رأس آنها اعضای «فراکسیون امید»، بخش بزرگی از «اصلاح‌طلبان» و «حامیان و اعضای دولت محترم تدبیر و امید» قرار دارند، کماکان به قرائت‌های مختلف در حال تکرار همان چیزی هستند که جناب علی مطهری بیان داشته ‌است.


یک تصور غلط و یک فراواقعیت در افکار عمومی با تبلیغات انتخاباتی دولت تدبیر و امید در اذهان عده‌ای از مردم شکل گرفته بود که مشکل اساسی کشور ما بعضی رویکردهای سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی است که در سطح بین‌المللی غیرقابل‏قبول و تنش‌زا هستند. برنامه‌ای که با برجام به حد اعلای خود رسید و لااقل مهم‌ترین چالش قدرت‌های خارجی با ایران را به واسطه انهدام تقریبا کامل برنامه هسته‌ای ایران از میان برداشت اما حاصل همان تقریبا هیچی بود که رئیس‌سابق بانک مرکزی به آن اعتراف کرد. علی مطهری، هنوز متوجه نشده آنچه در ایام انتخابات دوره‌های یازدهم و دوازدهم ریاست‌جمهوری به خورد افکار عمومی داده شد، یکسری ادعاهای پوچ و بی‌اساس بیش نبوده است. جناب ایشان تمام این تبلیغات را کماکان باور دارند و نمی‌خواهند بپذیرند مشکل کنونی، ناکارآمدی و ضعف بنیادین امثال ایشان است؛ ضعفی که بهترین بینه آن مقاومت شدید ایشان به فهمیدن واقعیت مسائل کشور است. کسی که غول یکهزار و 600 هزار میلیارد تومانی نقدینگی را که 70 درصد آن در 5 سال اخیر و به واسطه سیاست‌های انقباض مالی دولت تدبیر و امید و سیاست سالم‌سازی نقدینگی تیم اقتصادی دولت شکل گرفته است، در جریان تنش ارزی اخیر که کماکان در جریان است بی‌اثر می‌داند، بیش از آنکه ناآگاه باشد، ناتوان است؛ ناتوان از ایجاد یک تصویر کلی و صحیح از آنچه در کشور در حال روی دادن است. ناتوانی در فهم مسئله، در کنار فلج مغزی که به ایجاد توهمات کودکانه و بسیار سست و بی‌پایه درباره دلایل استمرار و تقویت فشار آمریکا بر ایران پس از برجام منجر شده است، این بزرگواران را به تولید شطحیات واداشته است. متهم کردن سپاه و نیروهای مسلح کشور و مقصر دانستن آنها در سرکوب داعش و استفاده از موشک برای انهدام مواضع آن فقط و فقط از فلج مغزان متوهم برمی‌آید.

دولت با تجربه 6 ماه گذشته تدبیر را در اولویت قرار دهد

یک کارشناس اقتصادی، از دولت خواست از تجربه 6 ماه بی‌تدبیری درس بیاندوزد و به اولویت‌های تدبیر اقتصادی بپردازد.


وحید شقاقی شهری در گفت‌وگو با فرارو اظهار داشت: آمریکا به دنبال جنگ اقتصادی است.


اقتصاد مقاومتی در حرف گفته شد اما به آن عمل نشد.


اقتصاد شکننده ماند و شکنندگی آن در برخی حوزه‌ها بیشتر شد. مثلا در حوزه‌های بانک، صندوق‌های بازنشستگی، وابستگی به اقتصاد نفتی، مبارزه با فساد، ارتقای شفافیت و رقابت پذیری اقتصاد ایران، بهبود فضای کسب و کار، تکمیل طرح جامع مالیاتی و اتصال بانک‌های اطلاعاتی و سامانه‌های ده گانه به سازمان مالیاتی نتوانستیم آنچنانکه باید و شاید عمل کنیم. به همین دلیل الان در یک آشفته بازار اقتصادی به سر می‌بریم. نتوانستیم اقتصادمان را درون‌زا کنیم. به اعتقاد شقاقی شهری، اگر فقط طرح جامع مالیاتی تکمیل شده بود و ۱۰ سامانه مالیاتی شامل سامانه‌های ثبت اسناد، ثبت احوال، سامانه بانک‌ها، دفترخانه‌ها را می‌توانستیم به صورت آنلاین به نظام مالیاتی وصل کنیم، اکنون کاملا جلوی سوداگری گرفته می‌شد. می‌توانستیم به راحتی پایه‌های مالیاتی که مانع سوداگری باشند را تعریف کنیم و اجازه ندهیم که سوداگری ارز، سکه، مسکن یا خودرو راه بیفتد. این ۱۰ سامانه کاملا به ارتقای شفافیت اطلاعات منجر می‌شد و می‌توانستیم پایه‌های مالیاتی مثل مالیات بر مجموعه ثروت، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر کالاهای لوکس، مالیات بر اضافه واردات، مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر ثروت مهاجرین را تعریف کنیم. این اقتصاددان معتقد است در شرایط کنونی تنها دو سناریو پیش روی ماست: اول آنکه اقتصاد خود را درون‌زا کرده و تصمیمات سخت را اجرا کنیم و دیگر آنکه با طی کردن وضع موجود ادامه پیدا کند و در نتیجه آن اقتصاد درگیر بحران‌هایی شدیدتر شود. آن گونه که یکی از مطلعین سازمان مالیاتی می‌گفت: اگر عزم جدی نظام وجود داشته باشد از شش ماه تا یک سال می‌توانیم ۱۰ سامانه را به صورت آنلاین به نظام مالیاتی وصل کنیم. این کار باعث می‌شود ضمن آنکه درآمد مالیاتی افزایش پیدا می‌کند از فرار مالیاتی نیز جلوگیری کنیم. همچنین جلوی سفته بازی هم گرفته می‌شود.


او ادامه می‌دهد: فشار اقتصادی بر روی ایران در شش ماه گذشته آغاز شد. ما در این مدت بی‌تدبیری کردیم. در حوزه سیاست‌های ارزی یک نظام فکری نداشتیم. به طور مکرر قوانین، مقررات، رویه‌ها و سیاست‌های خود را تغییر دادیم و مدام به اعتماد ملی ضربه زدیم. در این شش ماه تصمیمی که واقعا بر اعتماد ملت اضافه کند، بتواند شفافیت را افزایش دهد و ساختار را اصلاح کند مشاهده نکردیم. در حالی که در شرایط جنگ اقتصادی نباید تصمیمات عادی گرفت. در این شش ماه ارزش پول ملی ما ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کرد. دلار از چهار هزار تومان در آذرماه گذشته به بالای ده هزار تومان رسید؛ لذا در شرایط جنگ اقتصادی نباید شرایط ما عادی باشد. ما باید مقابله و شرایط ویژه داشته باشیم.


این اقتصاددان معتقد است اکنون، اولویت در چند چیز است: اصلاح نظام ارزی، آزادسازی ارز، در کنار آن اصلاح نظام مالیاتی برای مقابله با سوداگری، و افزایش یارانه‌ها برای دهک‌های پایین جامعه. اصلاح نظام مالیاتی از نان شب واجب‌تر است. با اصلاح نظام مالیاتی می‌توانیم جلوی خروج سرمایه از اقتصاد ایران را بگیریم. این کار هم به شفافیت می‌انجامد و هم مردم را مطمئن‌تر می‌کند.

ادعای تذکر به مشاوران روحانی و انفعال درباره عملکرد وزیران

یک نماینده مجلس از فراکسیون دولتی امید می‌گوید بارها نسبت به عملکرد حلقه مشاوران روحانی تذکر دادیم.


این روزها اولین سالگرد تشکیل دولت دوازدهم، حمیده زرآبادی عضو فراکسیون امید به روزنامه آرمان می‌گوید: قبل از اینکه بحث سؤال از رئیس‌جمهور مطرح بشود، آقای روحانی می‌بایست با مردم سخن می‌گفت و اوضاع کشور را برای مردم تشریح می‌کرد. تصور می‌کنم دولت به برخی از مسائل با کندی پاسخ می‌دهد. یعنی زمانی در مقام پاسخ برمی‌آید که موضوع از ارزش و جایگاه خود افتاده است. درباره سؤال هم رئیس‌جمهور می‌توانست زودتر برای پاسخگویی در مجلس حاضر شوند یا حتی می‌توانستند از طریق صدا و سیما یا دیگر رسانه‌ها با مردم صحبت و اوضاع اقتصادی کشور را تبیین کنند.


وی در پاسخ این سؤال که «برخی مدعی شدند که حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهوری، ایشان را از حضور در تلویزیون و گفت‌وگوی زنده با مردم منصرف کرده که البته آقای آشنا تکذیب کرد. به عنوان یک نماینده اصلاح‌طلب، حلقه نزدیکان و مشاوران آقای روحانی درعدم توجه مناسب ایشان به افکار عمومی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟» می‌گوید: عملکرد این حلقه مشاوران آقای روحانی بسیار ضعیف بوده است. این افراد در نابسامانی‌ها و همچنین افت جایگاه و پایگاه اجتماعی ایشان موثر بوده‌اند، اما به لحاظ قانونی انتخاب این افراد بخشی از اختیارات رئیس‌جمهور است. البته می‌توانیم درباره عملکرد آنها نظر و یا تذکر بدهیم که این کار را بارها انجام داده‌ایم، اما به لحاظ اجرایی تصمیم‌گیرنده رئیس‌جمهور است.


این نماینده عضو فراکسیون امید توضیح نداده که آیا وظیفه نمایندگان مجلس، تذکر درباره مشاوران رئیس‌جمهور است یا سوال و استیضاح وزیران و حتی رئیس‌جمهور درباره سوءمدیریت‌های انجام شده؟ و اگر وظیفه اصلی، این شق دوم است چرا فراکسیون وکیل‌الدوله امید، به این مسئولیت خود عمل نکرده است؟! یادآور می‌شود نمایندگان همسو با دولت، یک سال قبل با وجود هشدار کارشناسان درباره ضعف مفرط برخی وزرای پیشنهادی، رأی دربست و یکجا به تمام وزرا دادند. اما اکنون ژست انتقادی می‌گیرند.

ایران


توضیح پلیس درباره کشته ‌شدن شهروند کرجی

خبر اول اینکه، رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی درباره  وضعیت تحقیقات انجام‌ شده درباره مرگ یکی از شهروندان در ناآرامی‌های کرج که به ‌ضرب گلوله جان باخته است، گفت: در حال حاضر رسیدگی به این پرونده در مجموعه پلیس آگاهی استان البرز در حال انجام است. سردار محمدرضا مقیمی در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه آزمایشات اسلحه‌شناسی در این پرونده تکمیل شده، افزود: با توجه به نتایج به ‌دست‌ آمده از آزمایشات، با جدیت می‌توانم بگویم که سلاح استفاده ‌شده در قتل وی جزو سلاح‌هایی نبوده که نیروی انتظامی از آنها استفاده می‌کند. وی درباره اینکه آیا سلاح به‌کار رفته در قتل رضا اوتادی جنگی است یا خیر، گفت: بر اساس شواهد موجود سلاح به‌ کار رفته در این ماجرا جزو سلاح‌های جنگی بوده است.

 تبرئه پسر مهاجرانی از اتهامات پرونده دکل نفتی

خبر دیگر اینکه، ایرنا خبر داده محسن مهاجرانی فرزند عطاالله مهاجرانی وزیر ارشاد دولت اصلاحات از اتهامات در پرونده دکل نفتی تبرئه و برای وی قرار منع تعقیب صادر شده است.

 وکیل ثلاث از زندان آزاد شد

شنیدیم که وکیل مدافع محمد ثلاث که یک روز پس از اجرای حکم قصاص موکلش احضار و بازداشت شده بود، از زندان آزاد شد. زینب طاهری در گفت‌وگو با ایرنا با اعلام این خبر گفت که حدود دو هفته پیش از زندان آزاد شده است. بنابراین گزارش، پرونده طاهری پس از صدور کیفرخواست از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه، به شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده ارجاع شده اما هنوز وقت رسیدگی تعیین نشده است. اتهام طاهری نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام است.

 روایت اکرمی از نماز جمعه مشهد

دست آخر اینکه، سید رضا اکرمی عضو جامعه روحانیت در گفت‌وگویی با جماران، درباره راهکارهای برون رفت از وضعیت و مشکلات موجود و در توضیح اینکه هر سخن و اقدامی باید در جای خود انجام شود، روایتی از حضور در نماز جمعه مشهد را مطرح کرده است. او گفته: خوشبختانه من در نماز جمعه هفته اخیر  مشهد حضور داشتم و صف اول نشسته بودم و سخنان آقای علم‌الهدی را هم شنیدم. یک نفر هم تکبیر گفت که تکبیر بسیار بی رمقی ادا شد؛ اینها از همان رواق بیرون نمی‌رود. وقتی که ما حرف را به جای خود و همراه با راه حل نگوییم، این طور می‌شود. هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد؛ باید وقت مناسب را هم در نظر گرفت و حرف زد.

وطن امروز


پیشنهاد ترامپ برای مذاکره یک حرکت تبلیغاتی بود


محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه روز گذشته در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به پیشنهاد مذاکره از سوی آمریکایی‌ها اظهار داشت: آمریکایی‌ها هیچگاه در این حوزه صداقت نداشتند؛ حرکت ترامپ، حرکت تبلیغاتی بود.


به گزارش مهر، وی افزود: یکی از دلایلی که می‌توانیم بفهمیم ترامپ نه نسبت به مردم ایران و نه نسبت به تعهدات بین‌المللی آمریکا هیچ حساسیتی ندارد، این است که او اولین تحریمی را که بازگرداند تحریم هواپیماها بود. ظریف گفت: اولین کاری که اداره کنترل وزارت خزانه‌داری آمریکا انجام داد، لغو مجوز تحویل ۲۰۰ هواپیما به ایران بود. توضیحات زیادی وجود دارد که آمریکایی‎‌ها بخواهند به مردم ایران بدهند. مردم ایران با توجه به بی‌اعتمادی متراکمی که آمریکایی‌ها در طول سال‌ها و دهه‌های گذشته ایجاد کرده‌اند، چه دلیلی دارد بخواهند با آنها صحبت کنند. وی افزود: اگر بحث مذاکره باشد، ما 2 سال مذاکره فشرده با آمریکایی‌ها داشتیم که نتیجه آن برجام بود و دولت آقای ترامپ از آن خارج شد. به فرض محال و در صورت گفت‌وگو با آمریکایی‌ها، چطور می‌توان به آنها اعتماد کرد که به توافقات خود پایبند بمانند؟ لذا روش آمریکایی‌ها هیچ اعتمادی را نه‌تنها برای ایران، بلکه برای هیچ کسی در جامعه بین‌المللی ایجاد نکرده است.

 


حاصل ۱۲ سال مذاکره با بدعهدی آمریکا مواجه شد


امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به پیشنهاد مذاکره رئیس‌جمهور آمریکا بدون پیش‌شرط اشاره کرد و گفت: واضح است که این‌بار جنگ تمام‌عیار دشمن با نظام اسلامی شکل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و روانی دارد و در واقع در همان استراتژی تعریف می‌شود. وی اظهار داشت: حاصل ۱۲ سال مذاکره و گفت‌وگو و درنهایت توافق برجام که به تایید و تصویب سازمان ملل متحد نیز رسید با بدعهدی تاریخی شیطان بزرگ مواجه شد که باید همگان از این رفتار غیرمتعهدانه آنها درس گیرند و به عمق کینه و عداوت آمریکایی‌ها با ملت بزرگ ایران پی ببرند.

مخالفت رسمی وزارت خارجه عراق با تحریم‌های آمریکا علیه ایران


وزارت خارجه عراق با صدور بیانیه‌ای رسمی بر مخالفت خود با تحریم‌های آمریکا علیه ایران تاکید کرد. به گزارش تسنیم به نقل از السومریه‌نیوز، وزارت خارجه عراق دیروز چهارشنبه بیانیه‌ای درباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران صادر کرد. احمد محجوب، سخنگوی رسمی وزارت خارجه عراق در این بیانیه گفت: عراق مخالف اصل تحمیل تحریم علیه هر کشوری است که در درجه اول به اقشار مختلف مردم این کشورها خسارت وارد می‌کند. وی با بیان اینکه «عراق مواضع درخشان ایران در حمایت از عراق در زمان بحران‌ها را به یاد دارد»، گفت: هر ضرری که به کشوری وارد می‌شود تاثیری منفی بر امنیت و ثبات کل منطقه دارد. محجوب اظهار داشت: در حالی که وزارت خارجه عراق از مواضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از عراق در نبرد علیه تروریسم قدردانی می‌کند، از جامعه جهانی می‌خواهد برای بازداشتن آمریکا از ادامه تحریم‌ها علیه ایران، فشار بیاورد. وی افزود: ما معتقدیم پیامدهای منفی تحریم‌های آمریکا علیه ایران برای عراق و کل منطقه از لحاظ اقتصادی و اجتماعی زیاد است، زیرا ایران کشور و همسایه مهمی است.

اقدامات اروپا علیه تحریم‌های ایران، تنها روی کاغذ خوب است


قانونگذار بلژیکی معتقد است اقدامات اتحادیه اروپایی برای مقابله با اقدام غیرقانونی آمریکا جهت بازگرداندن تحریم‌ها علیه مردم ایران، سبب نمی‌شود که شرکت‌های اروپایی به ادامه مراودات با تهران تشویق شده و به کار در ایران ادامه دهند. به گزارش فارس، «آلدو کارکاسی» عضو پارلمان بلژیک گفته که اقدامات اتحادیه اروپایی برای مقابله با بازگرداندن تحریم‌های ایران و اطمینان‌بخشی به شرکت‌های اروپایی برای ادامه مراودات خودشان با تهران، «پاسخی ضعیف» است. او به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «اقدامات اتحادیه اروپایی روی کاغذ خوب است.

آرمان

اعلام نتیجه نهایی پرونده بورسیه‌ها

رئیس دیوان عدالت اداری درباره آخرین وضعیت پرونده بورسیه‌ها گفت: نتیجه نهایی پرونده بورسیه‌ها در آینده نزدیک اعلام می‌شود. حجت‌الاسلام بهرامی افزود: همه باید در این راستا همکاری کنیم تا این اقدامی که معاونت فرهنگی قوه قضائیه با جدیت دنبال می‌کند به خوبی برگزار شود. وی افزود: در واقع یکی از اوصاف متقین و پرهیزگاران این است که در شب به پا می‌خیزند و با تامل قرآن را قرائت می‌کنند و داروی همه دردها را از قرآن می‌خواهند. حجت الاسلام والمسلمین بهرامی با بیان اینکه آمارها حکایت از افزایش صددرصدی شرکت کنندگان در مسابقات قرآنی دارد، اظهار کرد: ان شاءا... این جلسه قرآنی همراه با برکات فراوان باشد و آن چیزی که اهل بیت انتظار دارند برای همه ما محقق شود.

سفر رئیس جمهور به قزاقستان

رئیس جمهوری برای شرکت در اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر به قزاقستان سفر می‌کند. معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور با اعلام این خبر افزود: دکتر حسن روحانی به همین منظور بعدازظهر شنبه ۲۰ مرداد ماه کشورمان را به مقصد آکتائو قزاقستان ترک می‌کند. پرویز اسماعیلی مهمترین برنامه رئیس جمهور در این سفر ۲ روزه را شرکت در اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر اعلام کرد که طی آن، علاوه بر بیانیه مشترک، چندین سند مهم و راهبردی همکاری در حوزه خزر توسط مقامات ۵ کشور ساحلی امضا خواهد شد. وی گفت: ملاقات دو جانبه با رئیس جمهور قزاقستان و برخی سران حاضر در اجلاس و بررسی و توسعه روابط دوجانبه از دیگر برنامه‌های رئیس جمهور در سفر به قزاقستان است.

بررسی لایحه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در دولت

هیأت وزیران در جلسه دیروز به ریاست رئیس جمهور، لایحه مطبوعات و خبرگزاری‌ها را با توجه به تحولات گسترده در فضای رسانه‌ای و لزوم رفع کاستی‌های قانون مطبوعات مصوب ۱۳۶۴ در دستور کار خود قرار داد. لایحه مذکور با هدف انسجام و یکپارچگی قوانین و مقررات رسانه‌ای و تأمین آزادی مسئولانه رسانه‌ها خصوصا جهت مقابله با فساد و ایجاد شفافیت تهیه شده است.همچنین دولت به منظور تکمیل طرح احداث تونل خوانسار به بوئین و میاندشت، با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر افزایش اعتبار به مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای طرح مذکور موافقت کرد. هیأت دولت در ادامه، به بررسی وضعیت شرکت‌های دولتی زیان ده در سال مالی ۱۳۹۵ پرداخت و در خصوص ضرورت تداوم برخی از آنها و قرار گرفتن برخی دیگر در فهرست واگذاری یا انحلال تصمیم گیری کرد.

ایران میلی به جنگ ندارد

رهبر جریان حکمت ملی عراق در جلسه هفتگی روز چهارشنبه خود که در آن عده‌ای از نخبگان و نمایندگان و مسئولان جریان الحکمه حضور پیدا کردند، گفت: جمهوری اسلامی ایران در معرض فشار و تحریم و حمله‌ای است که اقتصاد و نظام سیاسی آن را هدف قرار داده است؛ از همه می‌خواهم که در این بحران در کنار جمهوری اسلامی ایران بایستند و این کشور را یاری کنند. سید عمار حکیم افزود: در این بحران عراق باید راه تنفسی برای جمهوری اسلامی ایران باشد، وظیفه دینی و اخلاقی ما ایستادن در کنار جمهوری اسلامی ایران است چرا که این کشور در کلیه بحران‌ها کنار ما ایستاد، ما به عنوان سیاستمداران عراق باید در راستای نزدیک کردن رویکردها و کاهش فشار با همکاری جامعه بین‌الملل و ایران به بهترین نحو نقش ایفا کنیم.وی تصریح کرد: گمان نمی‌کنم که ایران میلی به جنگ داشته باشد آمریکا و منطقه نیز جنگ را به نفع خود نمی‌بینند.

حمایت مجدد سازمان ملل از برجام

دبیرکل سازمان ملل با اعلام حمایت مجدد از برجام، تاکید کرد که این توافق یک دستاورد دیپلماتیک کلیدی در سال‌های اخیر است. فرحان حق سخنگوی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل حمایت وی از توافق هسته‌ای را اعلام و تاکید کرد که ‌روابط دوجانبه میان کشورها به دولت‌های آنها بستگی دارد.سخنگوی گوترش افزود: دبیرکل بارها درباره اهمیت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به عنوان یک دستاورد دیپلماتیک کلیدی در سال‌های اخیر گفت‌وگو کرده است. وی معتقد است که این توافق ارزش ادامه حمایت را دارد و تمام طرف‌های آن باید به مفاد توافق پایبند باشند. فرحان همچنین افزود: درباره این مساله که کشورها و دولت‌ها چگونه با این مساله مواجه می‌شوند به طور قطع ما درباره سیاست داخلی و ملی کشورها صحبت نمی‌کنیم.وی تصریح کرد: توافقی وجود داشت که به مرحله اجرا رسید و دیدگاه دبیرکل درباره آن کاملا مشخص و روشن است. ما کماکان تا جایی که می‌توانیم از اجرای برجام حمایت می‌کنیم.

پیگیری استیضاح وزیر کشور بعد از تعطیلات

نماینده تهران در مجلس در پایان جلسه علنی دیروز با تبریک روز خبرنگار، گفت: خبرنگاران امروز از صبح برای پوشش اخبار استیضاح زحمات زیادی کشیدند که لازم است به آنها روز خبرنگار را تبریک بگویم. مصطفی کواکبیان افزود: از وزیر فرهنگ می‌خواهیم که پیگیری‌های لازم را برای امنیت شغلی خبرنگاران و بیمه آنها انجام دهد. وی همچنین با تاکید بر رعایت بی‌طرفی در بررسی استیضاح‌ها، گفت که ان‌شاءا... بعد از تعطیلات مجلس، استیضاح سایر وزرا از جمله وزیر کشور پیگیری شود.

آیا استیضاح آخوندی جدی می‌شود؟

رئیس فراکسیون مرزنشینان مجلس گفت که این فراکسیون پیگیر استیضاح وزیر راه است و در هفته بعد از تعطیلات مجلس نسبت به پیگیری استیضاح اقدام می‌کند. جلیل رحیمی جهان‌آبادی اظهار کرد: عملکرد وزارت راه در مناطق مرزی و محروم در زمان وزارت آقای آخوندی بسیار ضعیف بوده، بیشتر جاده‌های روستایی و پیمانکاران رها شدند و مشکلات عدیده‌ای در حوزه راه وجود دارد. وی با بیان اینکه ضعیف‌ترین حوزه عملکرد دولت بخش راه بوده، تصریح کرد: ما پس از تعطیلات هفته آینده مجلس، استیضاح وزیر راه را پیگیری می‌کنیم چرا که نشست‌ها در این زمینه به نتیجه نرسیده و عملکرد وزارت راه به‌خصوص در حوزه مناطق مرزنشین غیرقابل دفاع است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    4 0
    استیضاح اخوندی وغیره بستگی بدلار ذخیره شده وشل کردن درکیسه اش داره. اینکه سئال کردن نیازنداره
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    5 2
    آخوندی بلده چجور حق حساب بده که استیضاح نشه شما نگران نباشید
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    2 0
    آخوندی بلده شما نگران نباشید
  • طاهری IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    8 0
    دلاروطلاتون که بازم داره میره بالاچرانمیخواین قبول کنیداقتصادتون یه اقتصادورشکستست وقتی معاون ارزی بانک مرکزی خائن درمیاد یعنی خیلی ها تواین سیستم خائنن وامیدی به درست شدن اوضاع نیست
    • IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
      2 0
      احسنت. حق را گفتی.
  • علی IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    7 0
    ادم خائن خائن است مگر با سوگند خوردن درست میشود برای اهداف خود سوگند که هیچ پدر و مادرش را هم می فروشد
  • IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    5 0
    باز هم وعده و وعید های آقای روحانی را از تلویزیون دیدیم و شنیدیم، وعده هایی که فقط به اندازه یک روز باعث کاهش قیمت ها در بازار طلا و ارز شد اما روز بعد دوباره سیر صعودی گرفت. یکی به ما بگه توی این مملکت چه خبره؟
  • US ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    8 0
    به امید عزل آخوندی و وزیر بهداشت
  • US ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
    6 0
    به امید عزل آخوندی و وزیر بهداشت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس