به گزارش مشرق، مسعود قادیپاشا در ارتباط با پیوند عضو از اجساد اظهارداشت: در پزشکی قانونی برای کالبدگشایی افراد برش استاندارد و تعریفشده انجام میگیرد و در صورتی که نیاز به برشهای اضافه برای کارهای تخصصی باشد، این کار انجام خواهد گرفت و اینچنین نیست که هنگام کالبد گشایی عضوی برداشته شود.
بیشتر بخوانید:
ماجرای مرگ ۱۲۰ بیمار تالاسمی
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران ادامه داد: پس از مرگ، اعضای بدن چندان قابلیت استفاده ندارد و کلیهها تا 30 دقیقه پس از مرگ امکان برداشت برایش وجود دارد که در واقع جسد تا هنگامی که به پزشکیقانونی برسد میانگین 4 ساعت زمان میبرد.
قادیپاشا با اشاره به اینکه قرنیه، غضروف استخوان و استخوان متوفی را میتوان از پیکر جدا و آن را استفاده کرد، گفت: ولی این مسئله باید حتماً با رضایت بستگان صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه مرگ مغزی در کشور ما بسیار بالا است ولی متأسفانه آمار پیوند از مرگ مغزی اندک است، گفت: عدم اطلاع خانوادهها و حتی اطلاعرسانیهای جامع در این زمینه باعث شد که خانوادهها تصور کنند که فرد دچار مرگ مغزی هنوز زنده است در حالی که از نظر علم پزشکی این مرگ به هیچ وجه برگشتپذیر نیست و مرگ مغزی همان مرگ قطعی محسوب میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران ضمن انتقاد از نمایش برخی از سریالها که نشان میدهد فرد پس از 6 ماه مرگ مغزی به هوش میآید گفت: موضوع کما با مرگ مغزی متفاوت است و اگر این مسئله درست تشخیص داده شود فرد مرگ مغزی قطعاً به زندگی باز نمیگردد.
قادیپاشا تأکید کرد: اطلاعات مردم باید در این زمینه افزایش یابد چرا که با پیوند هر عضوی جان یک نفر نجات مییابد و فردی که مثلا پیوند کلیه میشود میتواند 17 سال میانگین بدون مشکل زندگی کند، بنابر این اطلاعرسانی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.