به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مهمانان صحن علني مجلس (از جمله نمايندگان مجلس تونس) در هفته گذشته شاهد درگيري فيزيكي بين يك نماينده دولت و يك نماينده مجلس بودند؛ اقدامي كه اگرچه بي سابقه نبود اما تاسف بسياري از حاضرين را به خاطر هتك حرمت جايگاه قواي كشور برانگيخت.
سه شنبه ششم دي ماه بهروز مرادي رييس سازمان هدفمندي يارانه ها از طرف دولت براي ارائه گزارشي در خصوص استفساريه ماده ۱۲ قانون يارانهها در صحن حاضر شد و پس از ارائه گزارش در صندلي خود مستقر شد كه در همين حال حسيني نماينده فريمان به وي مراجعه كرده و آمار ارايه شده از سوي وي را دروغ خواند و اين در حالي است كه پيش از اين مقام معظم رهبري همه فعالان سياسي را نصيحت كرده بودند كه آمار رسمي را زير سوال نبرده و در آن تشكيك نكنند.
به هر روي مرادي نيز با دفاع از آماري كه ارائه كرده بود به او گفت كه آمار مدنظر وي آماركوچه و بازاراست، حسيني هم كه اين حرف وي را توهين به خود تلقي كرده بود برآشفت و سيلي محكمي را حواله مرادي كرد كه خراشي را روي گردن مرادي ايجاد نمود و البته اين بار مرادي عكس العمل متقابل نشان داد.
در پي اين درگيري، علي لاريجاني رييس مجلس دستور اخراج مرادي از صحن علني را صادر كرد كه اين امر با واكنش كلامي شديدي همراه شد.
اگرچه گفته شد كه با وساطت برخي نمايندگان مرادي و حسيني با يكديگر آشتي كردند اما جراحت اين درگيري آن هم در صحن علني مجلس قطعا تا مدتها باقي خواهد ماند.
البته اين نخستين درگيري ايجاد شده در مجلس نيست، در ابتداي سال جاري هنگام بررسي جزييات بودجه ۱۳۹۰ نماينده اردبيل با سيلي به استقبال گرجستاني عضو معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري رفت كه در نهايت با وساطت نمايندگان ديگر، گرجستاني را از محل درگيري دور كردند.
در تاريخ بهمن ۸۸ هم در جلسه بررسي مشکلات مردم خاوه (يکي از روستاهاي ورامين)، نماينده مردم ورامين در مجلس پس از درگيري لفظي با بخشدار به صورت وي سيلي زد تا سيليخوردگان دولت رقم قابل توجهي را به خود اختصاص دهند.
يكي ديگر از سيلي هاي نواخته شده در مجلس هم متعلق به زارعي بود كه به دنبال تلاش عباسي نماينده دولت براي متقاعد کردن نمايندگان در پس گرفتن استيضاح وزير کشور به گوش وي سيلي زد، اگرچه بعدها زارعي هم از نماينده دولت حلاليت طلبيد، البته برخي اوقات خود نمايندگان هم با هم درگيريهايي داشتهاند، به عنوان مثال در ماههاي پس از انتخابات رياست جمهوري مجلس هم پس از قرائت گزارش محمد حسن ابوترابي فرد رئيس كميته بررسي كننده حوادث تهران، برخي نمايندگان از جمله جاني عباسپور نماينده قزوين و طاهرخاني نماينده تاكستان با يكديگر درگير شدند.
رفتار عجيب يك نماينده مجلس با يك خبرنگار در مجلس نيز از موارد ويژه مجلس هشتم است.
هنگامي كه يك خبرنگار از يكي از نمايندگان درباره حادثه كهريزك سوال كرد، وي با عصبانيت خطاب به وي گفت: تو غلط كردهاي كه ...
مورد ديگري هم حكايت از اين دارد كه زماني فتاح وزير وقت نيرو به همراه تعدادي از مديرانش از جمله نامجو مديرعامل وقت شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور كه بعدها وزارت نيرو را به عهده گرفت به مجلس رفته بودند تا پاسخگوي سوالات نمايندگان باشند اما ناگهان يكي از نمايندگان، به سمت نامجو آمده و به بهانه اينکه نامجو وقت ملاقات به وي نداده است، محکم به صورت وي سيلي زده است، البته گفته شده كه همان شب لاريجاني رييس مجلس و همچنين تعداد ديگري از نمايندگان از جمله نماينده مذکور با تماسهاي حضوري و تلفني از نامجو دلجويي کردند. البته جدا ازاين سيليهاي سياسي ، رفتارهاي معدودي از نمايندگان مجلس در برهههايي بسيار خبرساز شده است. مانند اتفاقي كه در جلسه راي اعتماد سجادي وزير پيشنهادي دولت براي وزارت ورزش و جوانان روي داد.
هنگامي كه آقاي رييسجمهور در حال بيان ديدگاههاي خود بود، عدهاي از نمايندگان با هياهو و دو دو كردنهاي متوالي در سخنراني رييسجمهور اخلال ايجاد كردند.
زشتي اين موضوع چنان بود كه واكنش تند رهبر معظم انقلاب را در پي داشت و معظمله به صراحت نمايندگان مجلس را سرزنش نمودند، البته در ابتداي سال جاري هم هنگامي كه فرزين سخنگوي كارگروه تحول اقتصادي درحال بيان آمار افراد يارانهبگير بود، حميدرضا كاتوزيان در قالب تذكري، آمار فرزين را دروغ دانست و گفت: عدهاي ميخواهند مجلس را دست بيندازند! و البته فرزين در جواب خطاب به كاتوزيان كه او را دروغگو خوانده بود گفت: به جاي تهمت زدن، به آمار مركز آمار مراجعه كنيد و همان زمان عادل آذر پشت تريبون رفت و به آمار فرزين صحه گذاشت.
با پيشينه ياد شده از برخي درگيري ها در مجلس شوراي اسلامي به نظر مي رسد آنچه بيش از همه مي تواند شان و جايگاه مجلس به عنوان قوه قانونگذاري نظام اسلامي را حفظ كند، رفتار ساكنان صندلي هاي سبز بهارستان با محوريت قرار دادن آموزه هاي اسلامي است؛ چنانچه از گذشته هم گفته شده كه «حرمت امامزاده با متولي آن است.»
دعوا، زد و خورد و درگيري عمدتا موضوعاتي هستند كه همه ما در خلال رفت آمد هاي روزمره مان ممكن است در سطح جامعه با آنها برخورد داشته باشيم اما ماهيت اين نوع از برخورد فيزيكي زماني متفاوت مي شود كه اين اتفاق در يك جلسهاي رسمي مثل صحن علني مجلس اتفاق بيفتد!