به گزارش مشرق، کارگران تعدادی از کارخانهها در ماههای اخیر به مرخصی اجباری رفتهاند. یکی از این کارخانهها کارخانه داروگر است که نزدیک به 400 کارگر قراردادی و رسمی شاغل در این واحد از اواخر مرداد ماه به اجبار به تعطیلات فرستاده شدند و در سه نوبت مرخصی آنها تمدید شده است.
علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار در این مورد گفت: مرخصی اجباری کارگران غیرقانونی است و به طور خاص مرخصی اجباری کارگران داروگر که در حیطه استان تهران است بررسی شده و تخلف کارفرماست.
بیشتر بخوانید:
۴۰۰ کارگر برای بار سوم به تعطیلات اجباری رفتند
وی ادامه داد: کارفرما اجازه ندارد تحت هیچ عنوانی کارگران را به مرخصی اجباری بفرستد و اگر قرار باشد که چنین تصمیمی اتخاذ شود باید با هماهنگی اداره کار باشد.
وی با اشاره به اینکه داروگر علت مرخصی اجباری را بازسازی تجهیزات اعلام کرده،گفت: حتی در این صورت نیز تخلف است چرا که باید موضوع به اداره کار ارجاع شود و اگر تغییر ساختارشان به تصویب شورای عالی کار برسد باید در دوره تعطیلات اجباری برای کارگران بیمه بیکاری در نظر گرفته شود.
نماینده کارگران با تاکید بر اینکه قانون راهکارهای مواجهه با این مسئله را در نظر گرفته است، تصریح کرد: نیاز به بررسی مجدد و تدوین آئیننامه و مقررات جدید نیست اما با وجود شفافیت قانون، کارفرما تخلف فاحش دارد.
عضو شورای عالی کار با اشاره به اینکه علیرغم گلایه تشکلهای کارگری درباره نقض و عدم اجرای قانون کار اما همچنان این تخلفات وجود دارد، تاکید کرد:متاسفانه وزارت کار با وجود تمام اخباری که از این اتفاقات به صورت علنی منتشر میشود همچنان سکوت کرده و اعلام موضع نمیکند.
وی در پاسخ به اینکه آیا کارگران میتوانند اقدام قانونی انجام دهند، گفت: قانونا کارگران میتوانند شکایت کنند اما با توجه به امنیت شغلی از این کار پرهیز میکنند. در اینجا وظیفه تشکلهای کارگری و وزارت کار است که به وظایف حاکمیتی و نظارتی خود عمل کند.
وی از موضع انفعالی وزارت کار با وجود انتشار اخبار متعدد از این گونه برخورد با کارگران انتقاد کرد و گفت: تشکلهای کارگری از طریق ادارات کار استان این موضوع را پیگیری میکنند.
بر اساس این گزارش اخیرا اخباری از مرخصی اجباری کارگران در دو واحد تولیدی تولیپرس و بستهبندی البرز نیز منتشر شده است که کارگران این دو واحد از اواسط تابستان امسال تا پایان شهریور به تعطیلات اجباری فرستاده شدند و در سه نوبت مرخصی آنها تمدید شده است. انجام تعمیرات و افزایش راندمان تولید دلایلی است که از سوی این واحدهای تولیدی به کارگران اعلام شده است.