به گزارش مشرق، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا درحالی برای سفر به کره شمالی و چهارمین دیدار از این کشور آماده میشود که ترامپ در برههای حساس قرار داشته که سربلندی در آن میتواند علاوه بر تغییر ساختار سیاسی شمال شرق آسیا به موفقیت دولتش در داخل آمریکا نیز کمک شایانی کند.
البته اولین و بزرگترین چالش دولت ترامپ در دنیا، کره شمالی – کشوری که دارای اقتصادی به اندازه یک سوم اتیوپی است – نبوده بلکه چین است.
مایک پنس، معاون ترامپ روز پنجشنبه پکن را یک امپراطوری شیطانی خواند و گفت که این رفتار نامناسب چین از چندین دهه پیش آغاز شده است. پنس تنها فردی نیست که حامی ایده محدود کردن چین به عنوان یک تهدید است اما بسیاری از آمریکاییها به این موضوع واقفند که درصورت عملی شدن این ایده، واشنگتن مجبور به پرداخت هزینههای بسیاری خواهد بود. زیرا به عنوان مثال اعمال راهبرد فشار حداکثری آمریکا بر کره شمالی بدون کمک چین به هیچ عنوان عملی نبود.
بیشتر بخوانید:
البته سیاستهای اخیر آمریکا در قبال کره شمالی نیز به شکلی اعمال شده که سیاست اعمال فشار حداکثری علیه پیونگ یانگ را تحت تاثیر قرار داده است. دیدار ترامپ و کیم باعث معرفی دوباره رهبر کره شمالی به عنوان یک مقام سیاسی مشروع به دنیا بود. شاید همین مسئله باعث کاهش اهرم فشار ترامپ در مقابل رهبر کره شمالی بود و ترامپ با علم به این موضوع خواستار توافق با پیونگ یانگ در برهه کنونی است تا به این وسیله تمرکز رسانهها را پیش از انتخابات میان ترم به خود و دستاوردهایش جلب کند.
وزیر خارجه کره شمالی در مصاحبهای با واشنگتن پست از احتمال توافق بین آمریکا و کره شمالی – توافق در برابر پلوتونیوم – خبر داد که در آن واشنگتن درصورتی با اعلام پایان جنگ در شبه جزیره کره موافقت میکند که پیونگ یانگ تاسیسات هستهای مهم خود در یونگ بیون را تعطیل کند و بدین ترتیب اولین گام مهم به سمت خلع سلاح نهایی را بردارد. شاید اگر پامپئو بتواند در دیدار آتی خود،رهبر کره شمالی را به این پیشنهاد متقاعد کند، ترامپ در اکتبر سورپرایز خود را در ماه اکتبر معرفی کند.