به گزارش مشرق، اطلاعات دریافتی از نفتکش ها و منابع صنعتی و کشتیرانی نشان می دهد ماه میلادی گذشته برابر با شهریور هند حدود ۵۲۸ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد. این درحالیست که واردات نفت ژاپن از ایران نیز در اوت ۲۰۱۸ برابر با مرداد امسال با رشد ۶۵درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۹۵هزار بشکه در روز رسید. عضو اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی هم گفت که کره جنوبی یکی از بزرگترین و پایدارترین مشتریان سنتی نفت ایران است و فروش نفت به این کشور صفر نخواهد شد.
افزایش 27 درصدی صادرات نفت ایران به هند در شهریور امسال
به گزارش رویترز، واردات نفت ایران توسط هند در ماه سپتامبر نسبت به ماه گذشته افزایش محسوسی داشت چون بارگیری پالایشگاه ها به خاطر تأخیر در کسب مجوز از دولت برای استفاده از کشتی ها و بیمه ایران متوقف شده بود.
اطلاعات دریافتی از نفتکش ها و منابع صنعتی و کشتیرانی نشان می دهد ماه میلادی گذشته هند حدود 528 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد ، تقریباً یک درصد بیشتر از 523 هزار بشکه در روز در ماه اوت و حدود 27 درصد بیشتر از سال گذشته.
یک منبع در یک پالایشگاه دولتی هند گفت:« پالایشگاه ها مجبور شدند تخلیه برخی از محمولههای نفتی ایران را تا اواخر ماه اوت و اوایل سپتامبر به تاخیر بیندازند ، چون مجوز دولت برای استفاده از کشتی های ایرانی و بیمه در هفته آخر اوت صادر شد. به همین دلیل نتوانستیم در ماه اوت بار را کاملا تخلیه کنیم».
اطلاعات موسسه مالی بین الملل نشان می دهد صادرات نفت ایران قبل از اعمال تحریم های آمریکا بر بخش نفت این کشور در 4 نوامبر ، کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید:
پشتپرده سنگاندازی در مسیر عرضه نفت در بورس
واردات نفت هند از ایران در ماه اوت در محاسبه با جولای یک سوم کاهش یافت چون اکثر بیمه کنندگان از معامله با ایران عقب کشیدند تا در رابطه با آمریکا مشکلی پیدا نکنند.
دو مقام پالایشگاه های دولتی هند اعلام کردند 44 درصد مقدار نفتی که در ماه سپتامبر به هند رسید باید در ماه اوت برداشته میشد.
واردات نفت هند در ماه سپتامبر با وارد کردن دو میلیون بشکه نفت ایران توسط شرکت ریلاینس اینداستریز افزایش یافت.
ریلاینس، صاحب بزرگترین مجموعه پالایشگاهی جهان قصد دارد واردات نفت ایران را در ماه اکتبر یا نوامبر متوقف کند.
ایران همچنان سومین تامین کننده بزرگ نفت هند پس از عراق و عربستان در ماه سپتامبر بوده است.
دهلی قصد دارد همچنان به خرید نفت ایران در دور جدید تحریمها ادامه دهد ولی وارداتش را کاهش داده تا مشمول معافیت آمریکا شود.
پالایشگاه های هند تا حالا سفارش خرید 9 میلیون بشکه یا 300 هزار بشکه در روز نفت ایران را در ماه نوامبر داده اند. پرادهان ، وزیر نفت هند تاکید کرد دو پالایشگاه هند در ماه نوامبر نفت ایران را دریافت میکنند.
بارگیری ماه نوامبر نفت ایران بسیار پایین تر از دوره زمانی آوریل تا سپتامبر است. در این فاصله واردات نفت هند از ایران 40 درصد افزایش داشت و به 627 هزار بشکه در روز رسید.
در دوره زمانی ژانویه تا سپتامبر واردات نفت ایران 21 درصد افزایش یافت و به 529 هزار بشکه رسید.
هند امیدوار بود در سال مالی جاری بتواند نفت بیشتری از ایران وارد کند چون تهران پیشنهاد تخفیف در هزینه حمل با کشتی را داده بود ولی تحریمهای آمریکا همه چیز را بر هم زد.
رشد ۶۵درصدی واردات نفت ژاپن از ایران در مرداد امسال
وزارت اقتصاد و تجارت ژاپن در جدیدترین گزارش خود از افزایش 65درصدی واردات نفت این کشور از ایران در اوت 2018 نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
بر اساس آمارهای این وزارتخانه، خرید نفت ژاپن از ایران در اوت 2018 به 874 هزار کیلو لیتر برابر با 195 هزار بشکه در روز رسید. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 65درصدی و نسبت به ماه قبل افت 3درصدی داشته است. واردات نفت ژاپن از ایران در اوت سال گذشته میلادی 118 هزار بشکه در روز و در جولای 2018 بالغ بر 202 هزار بشکه در روز اعلام شده بود.
ایران با تأمین 5.2 درصد نفت مورد نیاز ژاپن پنجمین تأمینکننده نفت وارداتی ژاپن در اوت 2018 شناخته شده است. عربستان، امارات، قطر و کویت بهترتیب در رتبههای اول تا چهارم از این نظر قرار گرفتهاند.
فروش نفت ایران به کره جنوبی صفر نخواهد شد
کیا کیانی، عضو هییت مدیره کمیسیون انرژی اتاق ایران و کره جنوبی، در خصوص اقدامات ایران برای تحریم کره در صورت عدم خرید و تحریم نفت ایران اظهار کرد: در تحریم های جدید که از اردیبهشت ماه شروع شد جدی ترین نوع تحریم صفر کردن خرید نفت از ایران بوده است.
وی افزود: کره جنوبی در دور قبلی تحریم ها از وزارت خزانه داری آمریکا معافیت گرفت و تا سقف معینی در حدود 180 هزار بشکه در روز از ایران نفت خریداری می کردند.
کیانی با بیان اینکه ما در این دوره با دو مکانیزم تحریم مواجه هستیم، گفت: مکانیزم اول مربوط به تحریم کالای نفت و دیگری مربوط به تحریم روش های پرداخت نفتی است و باید پولی که از فروش نفت حاصل شده برای ما قابل استفاده باشد به طوریکه اگر نتوانیم آن را وارد کشور کنیم حداقل بتوانیم در خارج از کشور استفاده کنیم.
وی ادامه داد: چین، هند، اتحادیه اروپا، کره جنوبی، ژاپن عمده ترین خریداران نفتی ایران هستند که چین با واردات تقریبا 700 هزار بشکه در روز اولین خریدار نفت محسوب می شود، اما در حال حاضر اتحادیه اروپا و هند روند واردات نفت از ایران را کاهش داده اند در حالی که هند اعلام کرده خرید نفت را متوقف نخواهد کرد.
عضو هییت مدیره کمیسیون انرژی اتاق ایران و کره جنوبی با اشاره به اینکه برخی کشورها نیز به صورت مستقیم از ایران نفت خریداری نمی کنند، بیان کرد: پس از برجام بعضی از شرکت ها قراردادهای بلند مدت منعقد و نفت و میعانات را پیش خرید کردند که همچنان مشتری خرید نفت هستند اما امکان خرید مستقیم ندارند.
کیانی با اشاره به اینکه کره جنوبی یکی از بزرگترین و پایدارترین مشتریان سنتی نفت ایران است، توضیح داد: این کشور تقریبا روزانه بین 2.9 تا 3.2 میلیون بشکه نفت مصرف می کند، چراکه یک کشور صنعتی و صادرات محور است و در دوره بعد از برجام 400 هزر بشکه از نیاز کره جنوبی توسط ایران تامین می شد که آنها درصدد این بودند که این میزان را به 700 تا 900 هزار بشکه افزایش دهند که در حال حاضر با شرکت های کوچک کره جنوبی مراودات ادامه خواهد یافت و فروش نفت صفر نخواهد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیشتر از آنکه با تحریم های خارجی مشکل داشته باشیم درگیر چالش های داخلی ازجمله قوانین دست و پاگیر، عدم انگیزه مدیران، نادید گرفتن بخش خصوصی و طولانی شدن روند حل مشکلات هستیم که باید با رفع این معضلات و خود تحریمی ها مسیر را هموار کنیم.