به گزارش مشرق، حیدر سلیمانی درباره عملکرد داوران در نیم فصل اول هجدهمین دوره لیگ برتر فوتبال گفت: با بررسیهایی که از نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال انجام شده نشان میدهد که اشتباهات داوری در این فصل نسبت به قبل بیشتر بوده و عملکرد کمیته داوران مثبت ارزیابی نمیشود.
وی ادامه داد: آنچه مشخص است اینکه اوایل فصل، داوران و کمک داوران روانتر و کم اشتباهتر قضاوت میکردند اما هرچه بازیها به مرحله حساستر نزدیک شد اشتباهات داوران بیشتر و تاثیرگذارتر شد که نشان میدهد داوران باید از لحاظ روانشناسی و روحی دورههای ویژهای را طی کنند. دورههایی مثل مدیریت استرس و مهارتهای ارتباطی موثر میتواند به داوران کمک کند.
سلیمانی گفت: نکته بارز دیگر که در ارزیابی نیم فصل مشاهده شد عدم مدیریت داوران بر بازیها بود. داوران قوانین بازی را به خوبی میدانند اما در اجرای قوانین وحدت رویه وجود ندارد. برخی از داوران در بازیهای بزرگ مدیریت بسیار ضعیفی در کنترل بازی داشتند که مورد اعتراض هر دو تیم قرار گرفتند و هرچه به پایان بازی نزدیکتر میشویم مدیریت در کنترل بازی ضعیفتر میشود که ناشی از عدم تمرکز و ضعف جسمانی داوران است.
کارشناس داوری فوتبال ایران اظهار داشت: در بیش از ١٦ مورد داوران میتوانستند بازیکنان را با کارت قرمز جریمه کنند اما این اتفاق به دلیل نبود مدیریت مقتدر و قاطعانه انجام نشد که بخش اعظم آن به کمیته داوران برمیگردد که حامی خوبی برای داوران محسوب نمیشوند و داوران از کمبود یک پایگاه حمایتی رنج میبرند. اشتباهات فاحش بعضی از کمک داوران باعث شد گلهای سه امتیازی برخی تیمها مردود اعلام شود در حالی که این سه امتیازها میتوانست در جدول اثرگذار باشد. آفساید هنوز یک معضل برای کمک داوران محسوب میشود و آموزشهای عملی و کاربردی در ایران هرگز اجرا نمیشود بنابراین در نیم فصل دوم شاهد بحران خواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
کاریکاتور/ VAR بومی!
سلیمانی افزود: موضوع مهم دیگری که در نیم فصل اول شاهد بودیم بحث جنجالی پنالتیهاست و به تعداد پنالتیهای صحیح که در بازی گرفته شد، دو برابر آن پنالتیها هم از سوی داوران اعلام نشد و این عملکرد ضعیف به دو دلیل است؛ دلیل اول ترس از اعلام پنالتی و دلیل دوم جریمه بعد از اعلام پنالتی است که داوران را مردد میکند.
کارشناس داوری فوتبال در پایان گفت: فدراسیون فوتبال باید تدبیری اتخاذ کند تا روسای کمیته داوران به عنوان ناظر به بازیها اعزام نشوند و تمرکزشان را روی ارزیابی عملکرد داوران بگذارند تا بتوانند نقاط ضعف داوران را هر هفته رصد و نسبت به ارائه بازخورد و رفع آنها تلاش کنند. روسای کمیته داوران آنقدر به مسابقات مختلف و کلاسهای آموزشی متفاوت اعزام میشوند که دیگر وقتی برایشان باقی نمیماند تا نسبت به بررسیهای لیگ اقدام کنند و صرفا به امور چیدمان میپردازند یا گاهی به نمره خشک ناظران داوری سری میزنند و حتی نظر آنها هم اعمال نمیشود. آنچه در این چندسال دیدیم باعث شده داوری ما به سمت قهقرا برود و به غیر از تیم داوری جام جهانی که حاصل عملکرد این کمیته داوران نیست، نتوانستیم جانشینسازی خوبی داشته باشیم. امیدوارم دپارتمان داوری جدید راه خودش را بیابد و تغییر جدی در روش آموزش و ارتقای داوران اتخاذ کند.