کد خبر 924293
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۵
محمد ایمانی

می‌توان ادعا کرد در کنار سهم سوء مدیریت، بخش اعظم فشار اقتصادی و تورمی امروز بر مردم، دست پخت همان‌هاست که شعار «نه غزه، نه لبنان» را تکرار کردند.

به گزارش مشرق، «محمد ایمانی» در یادداشت روزنامه «کیهان» نوشت:

فتنه و آشوبی که ۱۰ سال قبل کلید خورد، چه تأثیری در کوچک شدن سفره مردم داشت؟ هدف دشمن چه بود و جریان کارگزار فتنه، چه نقشی در این میان ایفا کرده است؟ در مقدمه بحث توجه داشته باشیم برخی عناصر در هیئت حاکمه آمریکا که زمستان پارسال گفتند انقلاب ایران چهل سالگی خود را نخواهد دید، همان ناکامانی هستند که هنگام تدارک فتنه سال ۸۸ خیال می‌کردند انقلاب اسلامی از ۳۰ سالگی عبور نمی‌کند. آذر ۸۹ وقتی شکست فتنه معلوم شد، فرید زکریا سردبیر نیوزویک واز مشاوران دولت اوباما گفت «ما می‌خواهیم ایران را تضعیف کنیم، اما تقویتش می‌کنیم و آب به آسیاب جمهوری اسلامی می‌ریزیم».


۱- مقتدای انقلاب به درستی، دهه چهارم انقلاب را به عنوان دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری کردند. حقیقتاً گام‌های بزرگی در آستانه این دهه برداشته شد که پیروزی‌های بزرگ منطقه‌ای، پیشرفت‌های متنوع در حوزه فناوری، خدمت رسانی به مناطق محروم و رونق گرفتن اقتصاد (تا قبل از فشار تحریمی سال ۹۰ و مسائل بعد از آن) از جمله آنهاست. این روند می‌توانست جمهوری اسلامی را الهام‌بخش‌تر از گذشته کند و مایه نگرانی دشمنان بود. بنیامین نتانیاهو حول و حوش فتنه ۸۸ در کنست رژیم صهیونیستی گفت «برنامه هسته‌ای ایران با سرعت قطار تندرو پیش می تازد و ما مانند خودرویی قراضه می‌خواهیم خود را به آن قطار برسانیم و مهار کنیم».

بیشتر بخوانید:

مشکلات معیشتی امروز میراث فتنه دیروز

«اصل نظام نشانه است» سران فتنه را سزاوار لعنت مردم کرد

فتنه بسترساز تحریم


۲- می‌توان ادعا کرد در کنار سهم سو مدیریت، بخش اعظم فشار اقتصادی و تورمی امروز بر مردم، دست پخت همان‌هاست که شعار «نه غزه، نه لبنان» وزارت خارجه اسرائیل را روز قدس (۲۷ شهریور ۸۸) تکرار کردند اما در جریان مذاکرات منتهی به برجام، ژست ضد اسرائیلی گرفتند! «نه غزه نه لبنان»، کارت دعوت به تحریم بود. به یاد دارید فتنه‌گران در ماجرای برجام، ادعا می‌کردند اسرائیل مخالف برجام است و ضمناً اسرائیل را دشمن معرفی کردند؛ آنها البته صداقت نداشتند و نشان شده‌های رژیم صهیونیستی در آشوب ۸۸ بودند. از شیمون پرز تا نتانیاهو، جنبش سبز را سرمایه اسرائیل خواندند و گفتند جنگ با جمهوری اسلامی از داخل مرزهای ایران آغاز می‌شود. برخی سبزها حتی تا تل‌آویو هم رفتند؛ عده‌ای پنهانی و برخی علنی. چند روز بعد از اتفاق روز قدس، رابرت گیتس (رئیس‌سیا و وزیر دفاع در دولت بوش و اوباما) بااشاره به همین ماجرا به CNN گفت «تحریم، اکنون به دلیل شکاف‌های عمیق در ایران، اثرگذارتر از گذشته است. اکنون شکاف‌هایی را شاهدیم که در ۳۰ سال گذشته بی‌سابقه است. مخالفان به جای پیگیری رأی خود، سیاست‌های کلان حاکمیت را هدف گرفته‌اند».


۳- اما ماجرا همین جا ختم نشد. دو هفته پس از روز قدس، روزنامه لس‌آنجلس تایمز نوشت «برخلاف غرور ملی ایرانی‌ها، اپوزیسیون و جنبش سبز از فشار غرب راضی است. یکی از مخالفان می‌گوید افشای وجود نیروگاه هسته‌ای جدید، بر فشارها خواهد افزود و همین رضایت جنبش را فراهم می‌کند. اما اغلب ایرانیها مخالف سازش بر سر برنامه هسته‌ای هستند؛ این یک حس ملی است که حتی قبل از انقلاب هم وجود داشته. افرایم هالوی رئیس‌اسبق موساد می‌گوید امیدوارم با افزایش فشار غرب، نارضایتی در داخل ایران پا بگیرد». همین روزنامه دو هفته بعد (۲۸ مهر) از رایزنی مقام آمریکایی با نمایندگان جنبش سبز خبر داد. «جان هانا» به این روزنامه گفت «مطمئناً پیامی که من از گردهمایی اخیر فعالان اپوزیسیون - که در میان آنها بعضی شخصیت‌های نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید اعمال شود و هرچه شدیدتر باشد؛ تحریم ضعیف یا تدریجی، فقط به رژیم امکان می‌دهد خودش را با وضعیت جدید تطبیق دهد. آنها گفتند برای اینکه تحریم مؤثر باشد، باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن».


۴- لغو (تعلیق) قطعنامه تحریمی ۱۹۲۹ شورای امنیت، اوج استدلال‌های دولت فعلی و وزارت خارجه در توجیه ضرورت برجام است اما نمی‌گویند این قطعنامه تحریمی سنگین را چه کسانی سوغات آوردند؟ قطعنامه ۱۹۲۹ در تاریخ ۹ ژوئن ۲۰۱۰ (۱۹ خرداد ۱۳۸۹) یعنی در آستانه سالگرد انتخابات ۸۸ تصویب شد تا نوعی شوک برای احیای فتنه باشد. این قطعنامه تجمیع قطعنامه‌های ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵ و ۱۸۸۷ با ابعاد تحریمی جدید بود و درخواست چند ماه قبل سران فتنه را اجابت می‌کرد. دولت فعلی همه تلاش خود را صرف کرد تا برخی آثار ۱۹۲۹ را برطرف کند؛ هر چند که قطعنامه به دروغ به دولت احمدی‌نژاد نسبت داده شد. اعلام شد برجام، قطعنامه را تعلیق (و نه لغو) می‌کند اما آمریکا ضمن بدعهدی، مجال همین تعلیق را هم نداد. می‌توان گفت روند مذاکرات که در سال ۸۷ و آغاز سال ۸۸ با اقتدار در حال نهایی شدن و تثبیت حقوق ملت ایران بود، به خاطر ماجرای فتنه دگرگون شد. فتنه، پالس ضرورت «تحریم‌های فلج‌کننده» به جای «توافق» را به دشمن داد. پس از آن هم، دولتی که سال ۹۲ روی کار آمد، به خاطر گرای خائنانه فتنه‌گران، فاقد قدرت مذاکره و چانه‌زنی شده بود.


۵- مایکل لدین (مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا) هفتم دی ۸۹ در بنیاد FDD گفت «روزی ما خواهیم نشست و در مورد تاریخ پنهان جنبش سبز صحبت خواهیم کرد و همه شما خواهید گفت جنبش از سال ۲۰۰۹ شروع شد اما به شما می‌گویم و می‌توانیم مستند کنیم که ریشه این حرکت به اواسط دهه ۱۹۸۰] سال‌های ۱۳۶۵-۶۶ شمسی [برمی‌گردد و در طول مراحل مختلف تکامل پیدا کرده است. من حرف‌های بیشتری برای گفتن دارم اما همین جا سخنانم را قطع می‌کنم». او ۶ مهر همان سال در گفت‌وگو با رادیو فردا، بااشاره سفر مخفیانه مک‌فارلین تصریح کرده بود «آنچه به آن اعتقاد داشتم، وجود افرادی است که خواهان رابطه با آمریکا بودند. آنها چه کسانی بودند؟ کسانی که وارد مذاکره با آنها شدیم؛ افرادی از دفتر نخست‌وزیری بودند، از دفتر میرحسین موسوی و اطرافیانش.


۶- محسن کنگرلو (مشاور امنیتی موسوی) ۱۵ اردیبهشت ۹۳ در گفت‌وگو با روزنامه شرق خبر داد «من در کارهای اطلاعاتی و امنیتی، مشاور مهندس موسوی بودم، قضیه سفر و مذاکرات مک‌فارلین هم امنیتی تلقی می‌شد و من فرد مورد اعتماد مهندس بودم. من با یک ایرانی که در پاریس زندگی می‌کرد و به دلایلی نمی‌توانست بازگردد، آشنا بودم و او قربانی‌فر] دلال مذاکره و معامله با آمریکا [را به من معرفی کرد و از طریق همان فرد با قربانی‌فر مرتبط شدم. من از طرف آقای موسوی اختیار داشتم که به آقای هاشمی هم گزارش بدهم. عمداً به هیئت آمریکایی گفتیم با پاسپورت ایرلندی بیایند؛ اگر با پاسپورت آمریکایی می‌آمدند، لو می‌رفتند».


۷- رهبر انقلاب در نامه ۲۹ مهر ۹۴ خطاب به رئیس جمهور، ضمن صدور مجوز اجرای برجام (مشروط به ۲۹ شرط مجلس، شورای عالی امنیت ملی و رهبری) تاکید کردند «جنابعالی با سابقه چند دهه حضور در متن مسائل جمهوری اسلامی طبعاً دانسته‌اید دولت آمریکا در قضیه هسته‌ای و نه در هیچ مسئله دیگری، رویکردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته و در آینده هم بعید است جز این عمل کند. اظهارات رئیس جمهور آمریکا در دو نامه به اینجانب مبنی بر اینکه قصد براندازی ندارد، خیلی زود با طرفداری‌اش از فتنه‌های داخلی و کمک مالی به معارضان جمهوری اسلامی خلاف واقع از آب درآمد… دشمنی آمریکا تا هنگامی که جمهوری اسلامی با قدرت درونی و پایدار خود آنان را مأیوس کند، ادامه خواهد داشت.».


۸- جمله اخیر رهبر انقلاب، جانمایه کلام است. برخی خواص ترویج‌کننده خوش گمانی به آمریکا، درباره یک سوال مهم ساکتند. دولت اوباما چگونه می‌توانست طرف اعتماد و تعامل در برجام باشد، در حالی که طراح و حامی کودتای مخملین در سال ۸۸ بود؟! اینکه مدیر فلان روزنامه غربگرا به بزک برجام در روزنامه خود اذعان کرد و گفت «من مبالغه را قبول دارم. این مبالغه‌ها باید می‌شد. دولت باید در حقیقت این موضوع (توافق) را قدری بزک می‌کرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند»، جای تأمل و حساسیت داشت. به ویژه اینکه وزیر خارجه اخیراً با تأیید بی‌صداقتی انجام گرفته گفت «هدف از برجام اقتصادی نبود. مذاکرات صرفاً هسته‌ای و امنیتی بود. امااشکال این است که دولت برجام را با اقتصاد و معیشت مردم گره زده. شاید به دلیل فشارهای برخی محافل داخلی که می‌خواستند فرایند برجام طی شود، دولت مجبور شد سرنوشت برجام را با اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد»! کدام جریان در فتنه ۸۸، نشان شده دشمن برای بی‌ثبات‌سازی بود، سپس گرای تحریم‌ها را داد و پس از آن، ضمن بزک دشمن و فریب عوام و بخشی از خواص، واقعیت‌ها را وارونه صورت بندی کرد؛ انگار که حیات و بقای کشور و معیشت مردم، بند توافق با آمریکاست؛ و آمریکا هم مؤدب و امضای او تضمین است؟!


۹- رهبر انقلاب ۲۱ اسفند ۹۳ در دیدار اعضای مجلس خبرگان فرمودند «نظام وقتی اسلامی است که در آن همه اجزای اسلام محفوظ باشد و صورت و سیرت اسلام حفظ بشود. سیرت اسلام این است که یک هدف و سرمنزلی را تعریف کنیم و برای رسیدن به آن
برنامه ریزی کامل کنیم و با همه وجود راه بیفتیم. آنچه امروز در زبان مستکبرین و مخالفین جمهوری اسلامی مشاهده می‌کنیم که با تغییر رفتار از آن یاد می‌کنند، همین است. تغییر رفتار با تغییر نظام هیچ تفاوتی ندارد؛ درست همان است. یعنی از چیزهایی که از لوازم قطعی و حتمی حرکت به آن سرمنزل است، کوتاه بیایید. این همان است که در برخی نوشته‌ها تعبیر می‌شود به دین حداقلی». مقتدای انقلاب ۲۰ آبان ۹۴، بُعد دیگری از ماجرا را بازگو کردند. «هدف اصلی جنگ نرم، استحاله جمهوری اسلامی ایران و تغییر باطن و سیرت، با حفظ صورت و ظاهر آن است. در چارچوب اهداف جنگ نرم، باقی ماندن نام جمهوری اسلامی و حتی حضور یک معمم در رأس آن مهم نیست، مهم آن است که ایران تأمین‌کننده اهداف آمریکا، صهیونیسم و شبکه قدرت جهانی باشد».


۱۰- ایشان همچنین ۱۱ بهمن ماه ۹۴ فرمودند «هدف های انقلاب بایستی باقی بمانند؛ هدف عدالت اجتماعی، تحقق زندگی اسلامی به معنای واقعی که عزت دنیا و آخرت در زندگی اسلامی است، هدف پیشرفت و عزت؛ ما هنوز به این هدف‌ها نرسیده‌ایم و در نیمه راهیم. جبهه دشمن اتفاقاً روی همین نقطه تکیه دارد. اینکه در خبرهای خارجی می‌بینید که فلان سیاستمدار آمریکایی گفته ما جمهوری اسلامی را تغییر رژیم نمی‌خواهیم بدهیم، تغییر رفتار می‌خواهیم بدهیم؛ یعنی همین… اینها از اسم جمهوری اسلامی خیلی باکی ندارند؛ حتی از اینکه یک عمامه به سری در رأس باشد، هم باکی ندارند. اگر چنانچه جمهوری اسلامی اسلامی و انقلابی بودن را از دست بدهد، اینها با آن کنار می آیند. آنچه با آن دشمنی دارند عبارت است از محتوای جمهوری اسلامی. همه تلاش آنها این است که حرکت جمهوری اسلامی به سمت هدف‌های عزت آفرین و قدرت آفرین را از بین ببرند و سلطه خود را بر این کشور دوباره تجدید کنند».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • عباس IR ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    6 1
    اکثر فتنه گران سال 1388 الان در دولت روحانی مسيولیت دارند شاید دولت فتنه هست و قصد بهم زدن آرامش و آسایش کشور و انقلاب را دارند و هر روز دروغ جدیدی را سر میدهند .
  • ناشناس IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    2 1
    چه ربطی داشت؟!مسایل سومدیریت و رانت،بالابردن نرخ ارز توسط دولت بابت تامین کسر بودجه،از عوامل مشکلات اقتصادی هست....
  • سید محمد مصطفوی IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    6 0
    بگردی راحت پیدا میشه؛ نیاز به سوال کردن نیست. لعنت الله علیه قوم ظالمین.
  • IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    0 0
    شر نگ
  • IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    1 1
    چرت و پرت نگو اختلاس فساد زدی کم فروشی و گرون فروشی پارتی بازی گسترده اینا همش مال بعدشه؟
  • IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    3 0
    بابا روحانی خدا ازت نگذره اقلا گوشت رو ارزون کن یه آبگوشتی بخوریم مردیم از بس سیب زمینی خوردیم . اگه از فردا سیب زمینی روهم نکرد10000هزارتومن
  • US ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    1 3
    حالا از آمریکا جنایتکار رسیدین به فته گر ها! از این به بعد هر مشکلی تقصیر فتنه گر هاست حتی حادثه اتوبوس دانشگاه آزاد هم تقصیر همون فته گر هاست
  • IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    7 0
    کاری را که میرحسین در سال 88 شروع کرد روحانی با برجام تکمیل کرد و ملت طمع کار ایران ماندند و دلار 15000 تومانی و اقتصاد داغان. از قدیم گفته اند دروغ گو طمع کار را بازی میده
    • احمد IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
      0 0
      مردم همان مردم هستند آنهادیدندکه کسانی که درنظام بودندحرف جدیدی زدند آنهافکرنمیکردند فرمانده سپاه امام حسن علیه السلام به دشمن ملحق شود آنهافکرنمیکردندخوارج ارکل قرآن به جز آن متوسل شوند همین مردم اگرازدرون اینهاخبرداشتند میدیدی که سخت ازخجالتشان درمی آمدند ودرخواهندآمد . بله لیبرال مسلکان مشکوک درآینده بخشی ازتاریخ هستندنه یک جریان چراکه آنهااملایشان رانوشتند وچه املایی !؟ صبرمیکنیم تا وقتش که مردم قضاوتشان راعملی کنند هرچندسخت عصبانی ودررنجم اماشک ندارم آنهایک باند هستندکه بانفاقشان به جنگ اسلام ؛ مردم ؛ وایران آمده بودند .
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    2 1
    شما خوبین، همه بدن
  • محسن IR ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    2 0
    دولت اصلاحات و مجلس
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    1 0
    سفره مردم را کدام خیانت کوچک کرد؟ خیانت بالا بردن قیمت دلار - سکه و طلا
  • روح الله IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    3 1
    کیهان و مشرق به زباله دان تاریخ پیوسته
  • FR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    2 0
    گرانی اخیر خیانت برنامه ریزی شده و آگاهانه دولت به ملت بود ..
  • IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    1 0
    ای اقا از سر سیری حرف می زنید آنهم حرف بی ربط
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    1 0
    افرین
  • حسن IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    1 0
    موافقم
  • علی IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    1 0
    خلاصه اینه مملکت پر شده است از خائن و دودش هم به چشم فقرا می رود .!
  • ناشناس IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    2 0
    تا وقتی که نظرات مخالف را سانسور می کنید نمی شود که از خرد جمعی استفاده کرد ولی خلاصه مطلب اینکه ... به شقیقه ارتباطی ندارد و دهها دلیل و عامل اصلی و واقعی و حقیقی را رها کرده و به دلایل واهی پناه برده اید با این حرفها واقعیت ها مستور و وارونه نمی شوند. اختلاس های بی پایان و و و و و .... دلایل اصلی خالی شدن سفره مردم و مملکت شده.
  • IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    2 0
    همین دولت ومدیران بیلیاقتش شبو روز درحال اماده کردن مقدمات فتنهای بزرگتردرسالهای اتیست.. ازماس که برماس
  • IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
    0 3
    بله همه چی تقصیر مردم است. اصلا ما غلط کردیم رای دادیم . دیگه به هیچ کس رای نمیدیم چون تهش ما مقصر میشیم که انتخاب بد انجام داده ایم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس