فدراسیون فوتبال

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال به ابهاماتی که درباره جرایم فیفا علیه فوتبال ایران ایجاد شده و اطلاعیه فدراسیون در این خصوص، پاسخ داد.

به گزارش مشرق، چندی پیش به دنبال اعتراض مسعود شجاعی درباره نوع حمایت‌های فدراسیون فوتبال و قرار دادن این سؤال که ۲۰ میلیون پاداش صعود به دو جام جهانی برزیل و روسیه چه شده است، به دنبال پاسخ این سؤال رفتیم. در گزارشی با عنوان «پاداش صعود تیم ملی فوتبال به جام‌های جهانی چه شده است؟» پاسخ برخی ابهامات در این خصوص را دادیم که منبع پاسخگویی به این ابهامات هم علی سلیمانی، خزانه‌دار فدراسیون فوتبال بود. سلیمانی در گفت‌وگویی که داشت علاوه بر اشاره به هزینه ۲.۵ میلیون دلاری بابت آماده‌سازی و کمپ تیم ملی برای جام جهانی روسیه، مبلغ دیگری را هم اعلام کرد. ۱.۵ میلیون فرانک بابت جرایم مختلفی که فیفا از پاداش صعود تیم ملی به جام جهانی کسر کرده است.

اخیراً مبالغ مختلفی در خصوص کمپ تیم ملی به بیرون درز پیدا کرده که کمی عجیب و غریب بود. از جمله هزینه ۱۰۰ هزار دلاری بابت برگزاری هر نشست خبری سرمربی و کاپیتان تیم ملی در کمپ لوکوموتیو در روسیه یا هزینه ۱۵۰ هزار دلاری بابت هر وعده غذایی در شش رستوران معرفی شده که با یک ضرب و تقسیم ساده، این هزینه‌ها علاوه بر عجیب بودن، غیر قابل باور بود. از طرفی انتشار جرایم کشورهای مختلف در سال ۲۰۱۸ از سوی فیفا نشان می‌داد جریمه فدراسیون فوتبال ایران فقط ۱۹۳ هزار فرانک است و این موضوع حفره بزرگی ایجاد کرد. حفره‌ای به عمق یک میلیون و ۳۰۷ هزار فرانک تا به مبلغ ۱.۵ میلیون فرانک اعلام شده از سوی سلیمانی برسد.

این موضوع و چرخش چنین مطالبی در شبکه‌های اجتماعی و پرسشگری از فدراسیون فوتبال باعث «توضیح فدراسیون فوتبال درباره کسر جریمه‌های فیفا از پاداش تیم ملی» شد. روابط عمومی فدراسیون فوتبال روز گذشته در اطلاعیه‌ای مبالغی را با توضیحات کلی ارائه و هزینه کسر شده از پاداش تیم ملی را سه میلیون و ۵۳۱ هزار و ۵۵۷.۰۸ فرانک از سال ۲۰۱۲ تاکنون اعلام کرد بار دیگر سراغ خزانه‌دار فدراسیون فوتبال برویم و درباره ابهامات این اطلاعیه پرسشگری کنیم.

علی سلیمانی، خزانه‌دار فدراسیون فوتبال در این گفت‌وگو در خصوص اینکه موارد اعلام شده از سوی فدراسیون فوتبال با ابهاماتی روبه‌رو بوده و موضوع حق عضویت‌ها و مبلغ آن چه میزان هزینه برای فدراسیون داشته است، گفت: به صورت سالانه باید به فیفا حق عضویت بدهیم. در این چند سال هیچ وقت پولی بابت حق عضویت به حساب فیفا واریز نمی‌کردیم، بلکه حسابی بین ما و فیفا وجود دارد که درآمدهای ما به این حساب واریز و هزینه‌ها نیز از این حساب کسر می‌شود. هیچ وقت با فیفا نقدی کار نمی‌کنیم، مگر اینکه در قسمتی مانند پاداش جام جهانی که درآمد ما خیلی زیاد می‌شود، بخشی را به ما نقدی بدهد. در بیشتر موارد ما تواتر می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که مبلغ سالیانه حق عضویت‌ها حدوداً چقدر است، اظهار داشت: عددی در ذهنم نیست، اما رقم آن خیلی نمی‌شود. اینکه بگوییم رقم قابل توجهی باشد، اینطور نیست و فکر می‌کنم عددی حدوداً هزار تا ۲ هزار فرانک باشد.

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال درباره اینکه عوارض مسابقات شامل چه مسائلی می‌شود و فدراسیون فوتبال چه مبلغی بابت مسابقات عوارض پرداخت کرده است، گفت: بابت مسابقات، رقمی را به عنوان مالیات یا عوارض به فیفا یا AFC می‌دهیم. چون فیفا را حضور ذهن ندارم، برای شما مسابقات AFC را مثال می‌زنم. به عنوان مثال بابت یک مسابقات AFC می‌خواهد رقمی را بر مبنای بلیت فروشی به آنها بدهیم و اگر رقمی بابت بلیت فروشی وجود نداشته باشد، حداقل باید ۵۰۰ دلار بابت عوارض آن بازی پرداخت شود. اگر بلیت فروشی باشد، باید بابت بلیت فروشی رقمی پرداخت شود که رقم آن زیاد می‌شود که اگر بلیت فروشی بالا باشد، این رقم هم بالاتر می‌رود. اکنون نمی‌توانم عددی اعلام کنم، اما حدود ۵ درصد از بلیت فروشی می‌شود که اگر نیاز باشد باید ارقام را به ریز بررسی کنم.

سلیمانی در واکنش به این مسئله که چرا هزینه مراسم قرعه‌کشی و بلیت هواپیما بابت حضور در کارگاه‌های آموزشی هم جزو همین رقم اعلام شده در حالی که فیفا هزینه میهمانانش را خودش از محل درآمدهایش پرداخت می‌کند، گفت: نه، اینطور نیست. فیفا خودش پرداخت می‌کند، اما هزینه برخی مراسم‌ها را فیفا به حساب همان عضو می‌زند. مثلاً می‌گوید ۵ نفر بیایید، بلیت آن را می‌گیرد و شرایط را آماده می‌کند. اگر یک دوره آموزشی باشد، از منابع آموزشی پرداخت می‌کند، اما اگر مراسمی مانند قرعه‌کشی باشد، هزینه را به حساب کشور عضو می‌زند.

وی در خصوص اینکه به طور مثال فیفا کارگاه آموزشی پیش از جام جهانی برای تیم‌ها را خودش تقبل کرده و تا ۶ نفر هزینه‌ها را داده در حالی که فدراسیون فوتبال کارگاه آموزشی را هم جزو هزینه‌های کسر شده اعلام کرده، تصریح کرد: همانطور که گفتم، برای بعضی از مراسم‌ها فیفا بلیت می‌گیرد، اما با هزینه عضو است. اگر بخواهم مثالی بزنم که این داستان واضح شود، رفتار سازمان لیگ خودمان با اعضا است. مثلاً سازمان لیگ هزینه برخی مراسم‌ها یا داوران را به حساب باشگاه‌ها می‌زند و بقیه درآمد آنها از محل تبلیغات را به آنها پرداخت می‌کند.

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال در واکنش به طرح این سؤال که فیفا برای تمامی مراسم‌ها هزینه تعداد مشخصی از افراد را خودش تقبل می‌کند و به طور مثال برای جام جهانی هزینه ۵۰ نفر برای هر تیم با فیفا بوده است، گفت: نه، این داستان جداست. فیفا می‌گوید تعداد مشخصی را هزینه می‌کنیم و اگر تعداد اضافه‌ای باشد، نقدی باید آن را پرداخت کنید که ما هم نقدی پرداخت می‌کنیم. اصلاً فیفا تقبل نمی‌کند و در حساب فی‌مابین هم نمی‌آورد. آن مسائلی که من گفتم، فیفا پرداخت می‌کند و از حساب ما کسر می‌شود.

سلیمانی درباره موضوع دیگری که فدراسیون درباره هزینه‌های کسر شده از پاداش تیم ملی اعلام کرده هزینه CAS است و اینکه فدراسیون فوتبال از سال ۲۰۱۲ تاکنون به جز پرونده ایران و عربستان پرونده‌ای در CAS نداشته، اظهار داشت: چرا، ما سه چهار مورد داشته‌ایم و فیفا هم نمی‌خواست که این مبلغ را پرداخت کند، اما چون ما نمی‌توانستیم این مبلغ را پرداخت کنیم، از فیفا خواستیم و نامه زدیم که در سه چهار مورد برای دادگاه CAS پرداخت صورت گرفت. برای ماجرای ایران و عربستان تا جایی که حضور ذهن دارم، ما سه مورد به وکیل در مراحل مختلف پول داده‌ایم که عددی نمی‌توانم پرداخت کنم، اما مثلاً یک بار ۱۷ هزار و یک بار ۲۵ هزار فرانک داده‌ایم.

وی در واکنش به این مسئله که در مصاحبه قبلی اعلام کرده بود هزینه CAS برای پرونده ایران و عربستان حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار فرانک شده است، خاطرنشان کرد: همین حدود است و زیاد نیست.

بیشتر بخوانید:

جایگاه ایران در جدیدترین رنکینگ فیفا

 

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال همچنین در پاسخ به ابهام دیگری مبنی بر اینکه در اطلاعیه این فدراسیون آمده هزینه‌های کسر شده مربوط به سال ۲۰۱۲ تاکنون است چراکه فدراسیون از آن زمان منابع انباشته شده‌ای نزد فیفا نداشته در حالی که پاداش صعود به جام جهانی برزیل مربوط به سال ۲۰۱۴ است، گفت: پاداش سال ۲۰۱۴ را به صورت کامل دریافت کردیم. از زمانی که اینفانتینو رئیس فیفا شده، حساب وضعیت فیفا از نظر ما بهتر و شفاف‌تر شده است. به طور مثال قبلاً می‌گفتند اگر پاداش ۲ میلیون دلاری را می‌خواهید، ما به شما پرداخت می‌کنیم و بعداً اگر بدهکار یا طلبکار شدید، حساب‌ها را بررسی می‌کنیم. از زمانی که اینفانتینو آمد، اعلام کرد تمام اعضا از سال ۲۰۱۲ تمام حساب‌شان بررسی شود و اگر بدهی دارند از محل درآمدهای آتی‌شان کسر شود. به همین دلیل ما از سال ۲۰۱۲ یکسری بدهی داشتیم که از حساب ما کسر کردند و دیگر تسویه شده است.

سلیمانی درباره مبالغ مطرح شده درباره کمپ تیم ملی در روسیه که با هزینه‌های عجیبی چون ۱۰۰ هزار دلار بابت نشست‌های خبری، ۱۵۰ هزار دلار بابت هر وعده غذایی در رستوران و… ۲.۵ میلیون دلار اعلام شده است، اظهار داشت: تمام صورت حساب‌هایی که بابت کمپ تیم ملی بوده است، جز به جز بود که همه آن را تسویه کردیم. مثلاً در یک فاکتور ۴۰۰ هزار دلار و در یک فاکتور دیگر ۵۰۰ هزار دلار پرداخت کردیم. در مقاطع مختلف همه آن پرداخت شده و هیچ بدهی در این خصوص نداریم. فیفا به این صورت عمل می‌کند که حتی هزینه LOC مسابقات را از اعضا می‌گیرد یا از محل درآمدهای جام جهانی کسر می‌شود. این هزینه‌ها از طرف فیفا می‌آید و ما دخل و تصرفی در آن نداریم، اما من در جریان نشست خبری یا رستوران نیستم و شاید اعداد و ارقامی از فاکتورهای کمپ باشد که اعلام کرده‌اند، اما من ریز ارقام را نمی‌دانم که اعلام کنم. فقط می‌توانم بگویم که فیفا حتی بابت LOC را از ما کسر کرده است.

وی در واکنش به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا دستمزد کارلوس کی‌روش قرار است از پاداش تیم ملی در جام ملت‌ها پرداخت شود، گفت: دستمزد کی‌روش به صورت کامل پرداخت شده است. فقط قرارداد آخر او پرداخت نشده که آماده پرداخت است و به زودی صورت می‌گیرد. تنها طلب کی‌روش قرارداد آخرش بوده و تمام پاداش‌ها، پول تو جیبی و تمام تعهدات قبلی پرداخت شده است.

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغ طلب کی‌روش تنها دستمزد ۹۰۰ هزار دلاری اوست یا پاداش‌های او هم باید پرداخت شود، اظهار داشت: خیر، هیچ مبلغ دیگری به جز همین دستمزد او باقی نمانده است. آقای تاج هم در حال رایزنی برای پرداخت این دستمزد از دو مسیر فیفا و AFC است تا طلب آخر کی‌روش پرداخت شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس